Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 1K
  • תרמו כאן!!!

"המחלה כבר תקפה לי את הידיים והרגליים ושיתקה אותם, מה יקרה כשהיא תגיע ללב??"

הי, קוראים לי נחמי ואני בת 29, אני בחיים לא אשכח את היום הזה שחזרתי מהלימודים, והיה לי כאב גב מוזר. הייתי בטוחה שזה עוד אחד מהכאבים שיעברו אחרי שאלך לישון.
    אבל בוקר אח"כ קמתי וגיליתי שהרגליים שלי לא מגיבות.
    לא מגיבות.
    כאילו לא מחוברות לגוף.
    אני זוכרת את האימה, הפחד המשתק שאחז אותי ברגעים הראשונים ולאחר מכן התחלתי לצרוח: "אמא, אני לא מצליחה להזיז את הרגליים!! לא, הן לא כואבות, פשוט לא מצליחה להזיז!"
    כאילו מישהו חתך איזה כבל בין המח שלי לבין הרגל שלי והיא מסרבת לקבל פקודות.
    הטיסו אותי לבית חולים שם עברתי בדיקות מקיפות אבל … לא מצאו כלום.
    נאלצתי לשבת מול הרופאה שניסתה לשכנע אותי אולי זה פסיכולגי ואני בדמעות מנסה להסביר לה שאני חסרת אונים, אני לא מצליחה להזיז את הרגליים.
    אחרי תקופת שיקום חזרתי הביתה לגלות אחרי זמן קצר שאני מקבלת עוד התקף וגם היידים לא מגיבות לי כמו שצריך.
    שנתיים! לקח תהליך האבחון של המחלה, המחלה שלי כל כך נדירה שאני היחידה בישראל שיש לי אותה, רק רופא גדול מארצות הברית שראה את הבדיקות הצליח סוף סוף לאבחן אותה.
    המשמעות של המחלה שהנוזל בעמוד השדרה תוקף את עצמו- כך שבכל התקף הוא "משבש" את האות לאזור אחר בגוף ומשתק את האיבר שקשור אליו.
    אי אפשר לדעת מתי יהיה ההתקף, אי אפשר לדעת במה זה יפגע.
    כמו שקמתי בבוקר והרגליים שלי הושבתו באותה מידה זה יכול להגיע ללב חלילה.
    אני הולכת בלילה לישון ואין לי מושג אם ואיך אקום בבוקר.
    זאת חרדה שאני לא יכולה לתאר לכם במילים.
    כל החלומות שלי, על בית ומשפחה, על קרירה ועתיד נמחקו, ועכשיו אני רק נלחמת להמשיך לחיות.
    מנסה לחייך, מנסה לשמוח, אבל תמיד הפחד יעמוד שם. מאיים. כמו פצצה מתקתקת.
    לקח לי הרבה זמן למצוא טיפול, עברתי רופאים ברחבי העולם והתחננתי שיתנו לי הזדמנות למרות שהמקרה שלי כזה נדיר. אני עוד צעירה. יש לי עוד חלומות, אני רוצה לחיות.
    ואז הגיעו תשובות.
    יש ניתוח בחול שיכול "לאתחל" את המערכת, חומר מיוחד שיוזרק לגוף באמצעות ניתוח ויתקן את הכשל בעצבים בעמוד השדרה.
    הניתוח לא מוכר בסל הבריאות כי הסוג מחלה שלי כל כך נדיר .
    אבל כל לילה שאני הולכת לישון ולא עברתי אותו- אני לא יודעת אם אקום מחר.
    אני מבקשת ממכם לא להתעלם, אני בדיוק כמוכם רוצה לחיות, ויש לי גם תוכניות וחלומות.
    אני לא יכולה לחיות יותר עם הפחד מהמוות הנורא הזה, שאורב לי בפינה.
    עזרו לי לעבור את הניתוח, אני מתחננת.
    מעריכה שקראתם עד פה.
    נחמי.

עמותת צ'אנס לתקווה מסייעת לחולים במחלות קשות ונכויות מורכבות ובמימון תרופות וטיפולים מצילי חיים שאינם בסל הבריאות.
    להעברה בנקאית:
    צ'אנס לתקווה
    מרכנתיל 17
    סניף 740
    חשבון 132334

מספר עמותה: 580700813
    טלפון: 02-674-5053
    <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> :מייל
    כתובת: רבינא 3 אשדוד
    היום. בשבת קודש. בשכונה חרדית שקטה. בה דר ציבור מקדש שביעי, לא נוסעת בדרך כלל תחבורה. אבל היום. בשכונה זו. ארעה תאונת דרכים קשה. רכב שטס במהירות גבוהה פגע באשה שכל חטאה הוא צאתה לטיול של שבת עם פעוטותיה.

רכב אמרנו? בימבה אווירון.

כן, ילד שטס בכביש עם כלי רכבו – הבימבה שלו. פגע באי תשומת ליבו בעוצמה רבה באשה. מעוצמת הפגיעה היא עפה אחורה ונפגעה באופן לא פשוט (פגיעת ראש) שהצריך פינוי באמבולנס בשבת. לסעודה היא כבר לא ישבה עם ילדיה.

עשרות ילדים שמנצלים את הכביש הפנוי בשבת לשעטות המורדות עם גלגלי הבימבות מסכנים! מסכנים את עצמם. מסכנים את הולכי הרגל.

אסור ששעמום ומעט רצון לשקט מצד ההורים ייתן למציאות הזאת להמשיך אף לא עוד שבת אחת!

בימבה, שהיא אומנם כלי רכב פלסטי פשוט עם גלגלי סיליקון. נחמדה מאד במרפסת ובגינה ביום חול כשרוכבים עליה פעוטות בהשגחת הוריהם. אותה בימבה עלולה להפוך לקטלנית כשמדרדרים איתה במהירות בירידות אז היא עלולה להגיע למהירות של עשרות קמ"ש!

לא צריך עוד תאונה. לא זקוקים לעוד אסון.

די לילדים טסים על בימבות בשבת.
  • 188
  • בסיעתא דשמיא נפתח פורום חברים לדף על הדף היומי,
    בסיעתא דשמיא הפורום נבנה בצורה ממש מושלמת וטובה, עכשיו צריך רק לפרסם את זה לכל לומדי הדף היומי.
    בסיס הפורום הוא:
    1592392269007.png
    ומכיון שאין לי כסף מיותר לפרסום, חשבתי על רעיון כזה.
    כ"א יש רצון לעשות משהו לע"נ קרוב וכו', או להצלחה לרפואה וכו'.
    ובמקום שאני ישלם כסף על הפרסומת, האתר יהיה לע"נ\הצלחת\רפואת, למשך זמן מסוים (אני מפנק לא לדאוג... (-: ) למי שיפרסם, [וזה כמובן תלוי באיזה פרסום וכו'].
    פרטים במייל H0773137770אין לכתוב כתובת מייל
    וחוץ מזה לכולנו יש רשימת תפיצה של מיילים של קרובים וכו', אז אתה יכולים להעביר להם את הכתובת של האתר https://daf-forum.ovh/ ושיעבירו גם, וזכות התורה תעמוד לכם.
    • תודה
    Reactions: דגלית ו-הפצחן2 //
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה