Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מעתיקה מהאתר של משרד הבריאות:

מישהו מצליח להבין??

מלווים של מי שאינם יכולים להיות בבידוד לבדם

מלווים של ילד (או חסר ישע) הנדרש להיות בבידוד ישלימו את כל משך הבידוד יחד עימו.
  • אם המבודד שאותו ליוו לא אובחן כמאומת במהלך הבידוד - יוכל המלווה לסיים את הבידוד יחד עם המבודד.
  • אם המבודד שאותו ליוו אובחן כמאומת במהלך הבידוד - יידרש המלווה להמשיך את הבידוד עד שיחלפו 13 יממות מלאות + השעות שנותרו עד חצות ביום ה-14 מהיום בו מי שליוו הוכרז כ"מחלים". (כאשר יום ההכרזה נחשב כיום מספר 1). יש להיות בבידוד למשך 13 ימים ועד חצות ביום ה-14 (כאשר יום המגע נחשב כיום מספר 1).
  • אם המלווים עצמם הוכרזו כמחלימים או מחוסנים קודם לכן, אין צורך בהמשך בידוד שלהם.

שהות המלווים עם המבודד
  • המלווה יישאר עם המבודד וישהה בבידוד, בתנאי בידוד הזהים לאלו של המבודד, עד לסיום תקופה הבידוד של המבודד.

מלווים שהם מחלימים או מחוסנים
ככלל, בעלי תעודת התחסנות או תעודת החלמה ישראליים בתוקף, אינם נדרשים להיכנס לבידוד, גם לאחר ליווי של מבודד שהתברר כחולה מאומת.

מחלימים ומחוסנים גם אינם מחויבים לבצע בדיקות לגילוי קורונה אך מומלץ להתייעץ בנוגע לצורך בבדיקה במקרי מחלה.

גם מחלימים ומחוסנים צריכים להקפיד על עטית מסכה, שמירת ריחוק והיגיינת ידיים בבואם במגע עם מבודדים.
 תגובה אחרונה 

מכירים את האתר הזה?
אתר אמין פחות או יותר כמו עליאקספרס?
בכלל איך קונים באתר הזה? זה לא כמו עליאקספרס?

משהו יודע ויוכל לענות?
פשוט ראיתי שם דברים - במחירים ממש זולים
החלטנו לפני חודשיים להנמיך ביטוח לביטוח פחות משלים בקופ"ח עקב טעות אנוש (ניסוח מאוד מעורפל ומבלבל שמטעה לחשוב שניתן לחזור חזרה לרובד הביטוחי הגבוה ללא תקופת המתנה)

עכשיו, מיד כשהתברר ניסינו לחזור חזרה, והם אומרים שצריך להמתין 6 חודשים שוב בשביל הזכאות.

זאת למרות ששילמנו והיינו שנים רבות ברובד הגבוה והם הבינו שמדובר בטעות.

עכשיו התברר גם שהבקשה שלנו לחידוש רטרו לא אושרה למרות שמקובל לאשר,
בטלפון היא אמרה שמכיוון שהורדה לביטוח נמוך *מחייב* חתימה שלי על טופס, בגלל שחתמתי אין לי קייס.

הבעיה שלא חתמתי על שום טופס,
ולא זו בלבד אלא אפי' בשיחה המוקלטת של הבקשה להוריד, מי שדיבר איתם זה היה בעלי ולא אני.

השאלה,
1. האם בהסתמך על מה שאמרה המנהלת שזה מחייב חתימה שלי והיא לא בוצעה, אפשר לומר שאין להם הרשאה לכך?
2. האם על סמך הנתון שלא דיברתי איתם בעצמי על כך, אני יכולה לדרוש מהם לבטל את השנמוך משום שאני המבוטחת וכלל או הבעתי איזושהי הסכמה? או ש'אשתו של אדם כמותו' מההלכה תקף גם לכאן....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה