Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לכבוד חברי הפורום הנכבדים, שלום וברכה.

מתוך אהבה וחיבור עמוק למילה הכתובה ויראת כבוד לדברי תורה הכתובים, חשבתי לפתוח כאן אשכול ייחודי שיהיה לתועלת הציבור.
רבים מאיתנו חווים את האתגר: הראש מלא בחידושים נפלאים, רעיונות בהירים ומקורות חשובים. אך כשהדברים עולים על הכתב, הם לעיתים מאבדים משהו מזיוום. הניסוח מרגיש מעט מסורבל, הזרימה בין המשפטים אינה חלקה, והמסר החד והבהיר שהיה בראשנו – הופך למעט עמום על הדף.
לכן, אני רוצה להציע כאן מעין "בית מדרש חי לכתיבה תורנית":
אני מזמין אתכם להעלות כאן בתגובות קטע קצר מפרי עטכם – עד כ-1000 מילים – שאתם מרגישים שאפשר לשפר.
ומה אני אעשה?
אני אערוך ואלטש את הקטע שלכם כאן, ואציג גרסה מהודקת ובהירה שלו.
העריכה תתמקד בנקודות כגון:
  • שיפור הניסוח לשפה תורנית גבוהה ומדויקת.
  • הידוק הזרימה בין המשפטים ליצירת רצף קריאה נעים.
  • הבהרת המסר כך שהרעיון המרכזי יזהר ויתנוצץ.
  • ליטוש כללי והסרת כפילויות או סרבולים.
כל זאת, תוך שמירה מוחלטת על התוכן והרעיון המקורי שלכם, כמובן.
המטרה: לתת לכם טעימה אישית ובעלת ערך מהאופן שבו עריכה מקצועית יכולה לשדרג כל טקסט, כולנו נלמד ונשכיל יחד כיצד להגיש דברי תורה באופן הראוי להם – כשהם ערוכים על שולחן מלכים.
אז קדימה, אתם מוזמנים בחום להעלות קטע ראשון.

בברכת כתיבה וחתימה טובה, פוריה ומאירה,
בית הסופר - עריכה תורנית מקצועית
עריכת מאמרים וספרי קודש​
זהירות עוקץ!!

קבוצת לקוחות מבני ברק הזמינו יחד מצלמות קנון בשווי עשרות אלפי שקלים מאדם שהזדהה [ככל הנראה מפרסום באתרי יד שניה] ואמר שהוא שולח מחו"ל מצלמות בזול מקוריות.
לאחר שביקש מהלקוחות שיעבירו את הכסף לחשבונות בנק שונים בארץ, אמר להם שהמצלמות נתקעו במכס וצריך עוד כמה אלפי שקלים לשחררם.
בשלב זה הם הבינו כי מדובר בעוקץ והונאה.
המענין שהאיש המשיך לדבר איתם בטלפון והיתמם שאם רק ישלמו עוד כמה אלפים הוא מבטיח שזה יבוא.
בפניה למשטרה כמובן לא נעשה דבר.

והנה היום ראיתי המשך לסיפור.
אותו נוכל מזדהה בשם Jimmy Sebastain
הוא מפרסם המוני מודעות באתרי יד שניה [לא ביד 2] דברים איכותיים בזול ממש, המענין הוא שבכל המודעות האימייל הוא אותו אימייל, והמספר וואטסאפ גם כן אותו דבר, אך המספרי טלפון שונים בכל מודעה, אך כולם לא זמינים תמיד.
התחלתי להתכתב עם האיש והוא מיד ענה לי באימייל שיש לו חנות באיסטנבול [מוצרים חדשים לטענתו] ואני ישלם לו לחשבון בנק והוא ישלח לי.

אז זהירות!
לא קונים מחו"ל מאתר לא אמין וק"ו לא משלמים למישהו לחשבון בנק בחיים!!!

מי שיש לו מושג האם יש גוף כלשהו שעוסק בנושא חוץ ממשטרת ישראל שלא תעשה כלום, אשמח מאוד, יש לי קצת חומר על הברנש.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה