Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
הבן שלי שיהיה בריא,
לא מוכן לקחת ריטלין
אנחנו מבינה שזה לא הלוקסוס הכי גדול
אבל גם יודעים שאין לו ברירה
אז הוא לקח יום יומיים שלוש
ואחר כך מספר שלוקח
ובאמת ממש לא לקח
אומר שכואב לו הראש ועושה חוסר ריכוז וכו'
עברנו מכדור לכדור העיקר שיהיה לו טוב
כל דבר לקח כמה ימים והפסיק
הבעיה שלא מודיע שמפסיק אלא עושה את זה בעורמה
מספר שלקח מוקדם או כל מיני התחמקויות
בשורה התחתונה, אנחנו לא יודעים מה לעשות איתו
הוא חייב לקחת
אבל אנחנו לא יכולים להכריח אותו לעשות את זה
הוא גדול (11) ואנחנו לא יכולים לדחוף לו לפה
יותר מטריד אותי השקרים
כי אם היה מדווח, היה לנו אפשרות לדבר ולבדוק על מה ולמה
אבל הוא מכחיש
הבוקר אמר שלקח
ובאמת ידעתי שלא
היתה לי הוכחה והוכחתי לו את זה.
הוא נאלץ לקחת 'שוב'
אבל זה לא תכלס'
אנחנו לא צריכים לפתוח תוכנית ריגול מול הבן שלנו

אשמח אם למישהו יש ניסיון כזה או טיפים או רעיונות
בתור הורה/צוות חינוכי/שכן/מטפל או כל דבר אחר שיכול לעזור לנו
תודה רבה :)
יזהרו ❗❗❗
סיפור אמיתי שהתרחש אתמול בלילה לחבר שלי.
הוא נסע בכביש 6 לכיוון דרום (בקטע הדרומי של הכביש - בין ירושלים לבאר שבע) ומכיוון שהכביש היה די ריק והיה שעת לילה אז הוא הרשה לעצמו 'להרביץ' נהיגה.
לפתע הוא קולט במראה רכב עם נורה כחולה מהבהבת דולקת אחריו כשהרכב ההוא מסמן לו עם האורות שיעצור בצד.
הוא הבין שהוא אכל אותה וכבר השלים עם זה שיקבל דו"ח עם קנס ונקודות.
הוא מיד סטה לכיוון השול הימני כשהרכב המשטרתי עוצר מאחוריו והוא מחכה שהשוטר יגיע אליו.
הרכב שמאחוריו הבהב לו עם האורות כמסמן לו לצאת אליו עם הרישיונות.
הוא הוציא את הרישיונות מהתא וכבר עמד לצאת ואז הוא נזכר שע"פ החוק השוטר צריך להגיע אליו ולא ההיפך.
אז הוא החליט שהוא לא יוצא אלא ממתין שהשוטר יגיע אליו.
הרכב שמאחוריו מהבהב לו שוב ושוב אך הוא מתעקש שלא לצאת.
ואז הוא רואה במראה שמהרכב מאחוריו יוצא מישהו בלבוש אזרחי ומסמן משהו ליושבים ברכב שלו. באותו שניה נפל לחבר שלי האסימון והוא נעל באינסטיקנט מהיר את דלתות הרכב.
ההוא ניגש לרכב וניסה לפתוח אותו ובאותו רגע חבר שלי שם את הרגל על הדוושה וטס משם במהירות כשהוא מתקשר למשטרה ומדווח להם וכו' וכו'.
מה שהתברר זה שמדובר בקבוצת בדואים שזה אחת השיטות שלהם לגנוב רכבים. הם דולקים בשעת לילה אחרי מי שטס בכביש ומהבהבים לו לצאת, וההוא שמרגיש אשם על הנהיגה אכן יוצא מהרכב ובאותו רגע הוא יכול לשכוח מהרכב.
חברים, הזהרו! אל תצאו מהרכב לעולם ובפרט לא עם מנוע מותנע, גם אם זה שוטר, על פי החוק הוא צריך לגשת אליך ולא ההיפך.
תעבירו ותפיצו

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה