Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
פורסם בחדר מורים, ולא מבין למה - זה שייך לכאן, זה מידע מאוד חיוני

במהלך שיעורו המפורסם התייחס מגיד המישרים הנודע, הגאון הרב ברוך רוזנבלום,
למלחמה המתנהלת מול איראן, דברים מעוררי מחשבה ועוררות – כשהוא מציג חשבון מספרי המובא בדברי הגאון מווילנא זצ"ל, המלמד לדבריו על כך שאנחנו נמצאים ברגעים האחרונים של ההיסטוריה – "עת שלום".

"אני לא מחשב קיצין", פתח הרב רוזנבלום, "אני לא שייך לאגף גילוי המשיח, זה לא הענף שלי. אני מתפלל שלוש פעמים ביום לבקש מהקודשא בריך הוא שנזכה בעזרת השם ל'צמח דוד עבדך מהרה תצמיח'."

אך לדברי הרב, כשהוא נתקל בדברים הכתובים בספרו של רבי אליהו לופיאן 'לב אליהו' (פרשת בשלח, מאמר "כוח האמונה למעלה מן הטבע), לא יכול היה להתעלם. "קיבלתי התעוררות עצומה", אמר. "ודבר שאני התעוררתי, אני רוצה לשתף אתכם, זה מבחינת 'אל תמנע טוב מבעליו'."

הרב הסביר כי בספר קהלת, בפרק ג', נמנות 28 עיתים – "עת ללדת ועת למות… עת מלחמה ועת שלום". הגאון מווילנא, כפי שמובא בדברי רבי אליהו לופיאן, כתב שלכל עת כזו יש תקופה של 214 שנים, במשך ששת אלפי שנות העולם – 6,000 לחלק ל-28 יוצא 214.285.

"אם כך", הוסיף הרב, "עברו כבר 27 עיתים. כמה נשאר? עת אחת בלבד – עת שלום."

לפי החשבון, שנות ה-6,000 פחות 214 מביאים אותנו לשנת תשפ"ו. אך כיוון שמדובר ב-214.285, פחות משליש שנה – מדובר בכ-103 ימים. "מי״ז בסיוון, אז התחילה המערכה מול איראן, ועד ראש השנה – בדיוק 103 ימים", ציין הרב. "בחשבון הזה נכנסנו לעת שלום".

בצורה ציורית המשיך: "חיזבאללה – זכּוּינוֹ א-לוהי לְבָרכֵין. אסד – קבור כבר אצל פוטין, שניהם יקברו ביחד בעזרת ה'. חמנאי – תכינו לו מצבה. תנו לו עוד שבוע או שבועיים."

עוד הדגיש הרב כי גם אם יתחלף נשיא בארה"ב – "זה לא משנה, אין לו הרבה זמן. למה? כי אנחנו נכנסים לעת שלום – לקראת בואו של משיח צדקנו."

כדי להמחיש, ביקש הרב לחשב שוב: "6,000 לחלק ל-28 יוצא 214.285. תעשו 27 כפול 214.285 – מגיעים לשנת 5,785, תשפ"ה. קיבלתם את החשבון של הגר"א, שמביא הרב לופיאן."

הרב סיכם את דבריו: "אני לא אומר מתי המשיח בא. אולי הוא כבר כאן, אולי הוא צריך להתגלות. לא יודע. דבר אחד אני כן יודע – הגענו לזמן של ימות המשיח. ואין המשיח בא אלא מתוך תשובה. כולנו נחזור עכשיו בתשובה שלמה, נחכה בכיליון עיניים לביאת משיח, ונזכה כולנו לקבל את פניו מתוך שמחה גדולה במהרה בימינו, אמן."
במלחמה האחרונה מול איראן היו כמויות אדירות של חסדי ה' מכל הכיוונים, אשמח למי שיוכל להוסיף חסדי ה'.
כמובן שכל הדברים הם רק הגלויים כרגע, יש הרבה חסדי ה' שאנו לא יודעים וגם לא נדע לעולם.
מי שמוסיף מידע שלא ידוע לציבור - אשמח אם יוסיף מקור.
אין הכוונה דווקא לניסים בסגנון קריעת ים סוף, אלא גם ובעיקר בסגנון מגילת אסתר. ששם הכל נעשה כביכול בידי בני אדם אבל הכל היה מתוזמן נפלא מאת ה'

אתחיל כמה נקודות:-
לפני 16 שנה התחילו בארה"ב להכין פצצה מיוחדת עבור מתקני הגרעין בפורדו (
https://hm-news.co.il/news-flash/565537/)
-לפני 4 שנים התחילה מלחמת רוסיה אוקראינה מה שגרם לפוטין להיות עסוק ולא להתערב לטובת איראן ידידתו למרות בקשותיהם ולמרות עזרתם הרבה לרוסיה. (האריך בזה הרב ברוך רוזנבלום)
- לפני 3 שנים התחילה הרפורמה המשפטית שגרמה להפגנות שמאל ולמה שנראה כקרע בעם, שגרם לחמאס להחליט שהזמן מתאים לצאת למתקפה פתאומית על ישראל, מה שגרם לתובנה כללית בהנהגה בישראל שצריך להשמיד אויבים גם אם הם נראים שקטים כמו איראן.
- לפני 3 שנים מונה לשר לביטחון פנים אדם שהערבים מפחדים ממנו והמשטרה שלו, וכך לא קרה מה שקרה כאן ב"שומר החומות" בלוד עכו חיפה יפו וכו' (רק להזכיר אז הפרעות היו בגלל שני טילים מעזה... וכעת כותשים את עזה לבנון ואיראן והערבים בארץ יחסית מפחדים להרים ראש.. חסד ה'!)
-לפני שנה הנשיא טראמפ הנשיא הכי אוהד לישראל נבחר, וגם ידיד טוב של רה"מ שהיתלו יחד באיראן.
- - בשנה האחרונה חוסלו החמאס והחיזבאללה שאיימו על ישראל שכאשר תתקוף את איראן יפגעו בישראל קרוב למאתיים אלף טילים.
מחוסר זמן עצרתי לפני תחילת המלחמה.

אז מה קרה במכת הפתיחה?
ושלא נפגעו מטוסים שלנו באיראן.
וניסי הטילים

מחכה לתוספות,
המטרה היא שבסוף יצא עמוד מסודר לספר חסדי ה' .
תודה רבה
לצערי כל בני ברקי מכיר את התופעה, היא לא קורית במקומות אחרים, שם יש 'תושבים נורמאליים' שמגיע להם מינימום של אנושיות,
אבל זה קורה כבר כמה שנים בבני-ברק, ואנחנו - ממשיכים לשתוק ולסתום את האף.

רכבי פינוי האשפה בבני-ברק אינם נושאים עמם מנקזי נוזלים, וכך אחרי כל פינוי אשפה הנך רואה פס ארוך רטוב ומצחין - המיץ של הזבל - כפשוטו.
זה מדיף ריח נורא למרחוק, זה מפיץ חיידקי קולי צואתיים, זה מזהם את הסביבה, זה בלתי נסבל.
כל שכן בעיר התורה והחסידות - שמיד כשאתה עובר ברחוב כזה - אתה מסיר את האוזניה עם שיעור התורה מהאוזן, או מכסה את התפילין בבוקר, או מפסיק את ה'קורבנות' שהתחלת לומר בדרך לתפילה, כי לרחוב יש דין של 'בית הכסא' כפשוטו!!

[הטריגר לפרסום הזה - במוצ"ש האחרון מכר שלי ישב בגינה בב"ב לפגישת שידוכים, ולפתע עלה ריח הצחנה באפם, הם החליטו לשנות מקום, אבל הוא מספר שלכל כיון שהוא הלך - הם הרגישו ש'חיריה' רודפת אחריהם. כל הכבישים רטובים בשובל ארוך וסרוח. זה היה נורא, וגם מבזה].

מישהו מכיר עוד עיר שכך מתעללים בתושבים, וזה עובר בדומיה??
ניסיתי לשלוח פעם מכתב ליתד - למכתבים למערכת, אך כנראה כיון שלא מדובר בבקשת תרופה, אז זה לא התאים למדור...

אני מתוסכל לגמרי מהמצב, וחושבני שהפורום החשוב הזה - ממנו תצא הישועה. ותשועה ברוב יועץ.
אולי הצפת המערכת ומשרד הבריאות במכתבי מחאה, אולי הגשת תביעה יצוגית נגד העיריה / חברת פינוי האשפה / משרד הבריאות או איני יודע מי, או כל רעיון אחר שנחשוב עליו יחד.

מגיע לתושבי בני ברק לנשום אויר נקי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה