Title

בריאות ורפואה

שאלות • מידע • בירורים • והתייעצויות בענייני רפואה
- אין לסמוך על המידע המתפרסם כאן כמידע רפואי מוסמך -
@גלבוע אני מתייגת אותך כי זכור לי שאת מנוסה בתחום.
האם יכול להיות שהרופא במוקד נתן הנחיה לקחת פניסטיל+סטרואידים למשך שבוע אחרי התקף אלרגיה? (ילד בן 3)
אני חוששת כי הוא לא היה נראה רופא מקצועי ואין לי את הרופא משפחה היום.
  • 212
  • 0 תגובות
    זה קרה ביום שני של אמצע תמוז....
    שעת הערב מתקרבת וכמו אם טובה אני אוספת את הצאן אל עבר מקום מגורינו.
    ולא יודעת איזה ערב מצפה לי.
    לפי הגיל מקטון לגדול צרכים מקלחת חמה ארוחת ערב ולגלוש אל עולם החלומות
    אך בורא עולם מתכנן לי תכוניות אחרות,
    אני פוסעת לביתי עם הקטנה שבהן, הראשונה בשיירה מרימה אותה בידיי ובדרך לארוחה...
    אך כאן השליחות מתחילה
    בעודי פוסעת אל עבר המטרה רגל אחת קטנה שלי אך משמעותית ביותר דורכת על דבר מה שאין מקומו על הרצפה. והרגל מתחילה בנסיעה עצמאית אל עבר הלא נודע.
    הרגל הניצבת נעמדת דום, הייתכן להיכן רוצה בת זוגי ללכת, לרוץ??
    ומלחמת עולם נפתחת בין שתי רגלי זו רוצה לטייל וזו במקומה ניצבת ועל מקומה לא מוותרת.
    עד שלבסוף המלחמה מוכרעת ואני מוצאת עצמי שרועה על הרצפה שהעוללת הקטנה עלי.
    כאבים עזים תוקפים את הרגל הניצבת (ז’ל) ואני אנא אני באה??
    מתוך חלום כמו זחל מתפתל מצאתי עצמי כמהו מתפתלת וזוחלת על הרצפה ומיללת כמו חתול אל עבר המכשיר מציל חיים-הפלאפון!
    SOS הבעל ענני
    והוא מופיע!
    המרוץ מתחיל ....
    הילדים לשכנה, אני לבית החולים, איך, מתי, כמה ולמה
    צילומים, סי טי ,משככי כאבים ועוד
    והתוצאה הסופית לשברון הלב 6 שברים ופריקת קרסול ועצם אחת מתפוררת.
    מכאן מתחיל תענית הרי עוד דקות ספורות אמורה אני להיכנס לחדר ניתוח ולעבור ניתוח חרום, אך הדקות נוקפות וממשיכות לשעות הבטן מתחילה להשמיע את קיומה והניתוח אין.
    כך עוברות להן 24 שעות שבהן התחננתי אפילו למעט מים!! וסורבתי
    בביקורת רופאים מגיע בשורת איוב אם עברו 24 שעות לאחר הנפילה אין זה נקרא ניתוח חירום ועל כן עליך להמתין שבוע ימיים!!
    בשמוע בשורה זו קמתי ובליבי החלטה העזוב את בית חולים זה ואבחר לי מקום אחר לבלות בו
    והכן אומר ועושה
    הצאן נארז ונשלח אחר כבוד אל הסבתא
    ואנוכי נגררת אל עבר הרכב על רגל יחידה כמו חסידה ומפליגה אל הלא נודע
    ושוב פתחנו את המסך והפעם בבית חולים הדסה הר הצופים
    ושוב המרוץ מתחיל ושוב צילומים משככי כאבים סי טי ועוד..
    וכאן מגיעים המלאכים בלבן מסבירים מלבנים מדריכים ומפרקים את מערת השדים לחלקיקים קטנים
    הניתוח נקבע בשעה טובה עם מיטב ברופאים וטובי המוחות
    ביום המיוחל אני נוסעת אל עבר בית החולים ומחשבה עולה וצפה לי בראשי "הרי הכל נכתב בראש השנה ונחתם ביום כיפור, האם התפללתי על כך? האם ידעתי מה מצפה לי השנה? האם חלמתי שלא אוכל לעמוד על שתי רגלי תקופה כה ממושכת?"
    ולצערי התשובה עמדה בגדול לא!! לא חשבתי, לא חלמתי,
    וכי הדבר נראה לנו כה פשוט וברור וכאילו מובן מאליו ללכת לעמוד לרוץ....

בואו ננצל את הימים שהכל תלוי ועומד נרבה בתפילה שתהיה לנו שנה טובה שרצה והולכת כמו שרוצים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה