Title

בריאות ורפואה

שאלות • מידע • בירורים • והתייעצויות בענייני רפואה
- אין לסמוך על המידע המתפרסם כאן כמידע רפואי מוסמך -

מאמרים אחרונים באתר

מחקר חדש טוען שדווקא חולים סרטניים עוברים קורונה הכי בקלות, בגלל הדיכוי החיסוני.
הצעה לכיוון הטיפול הבא:
אפשר לתת תרופות מדכאות מערכת חיסון מהקלות יותר, כמו מתוטרקסט...
אני שהיתי בקרבת חולה מאומת בשבוע האחרון.
חייגתי למוקד *5400 ושאלתי את הנציגה מה דיני
להלן השו"ת
הנציגה: היה ביינכם מגע?
אני: לא
הנציגה: יש לחולה תסמינים?
אני: לא.
הנציגה: האם שהיתם יחד בהלך השבוע שקדם לתוצאה החיובית שקיבל?
אני: כן
אני מוסיפה ואומרת לה שהיינו עם מסכות ובשטח פתוח
והיא אומרת לי צריכה בידוד........
אני ממשיכה ואומרת: לא היינו רבע שעה ביחד.
הנציגה: שמרתם שני מטרים?
אני: לא.
הנציגה: אז אמרתי לך שאת צריכה בידוד.
אני מתחילה להילחץ ואני אומרת רגע רגע, מסיכה יש, שטח פתוח יש, רבע שעה אין. אלוקים אדירים למה אני צריך בידוד.
הנציגה: כי אלו הנהלים ומחובתך להיכנס לבידוד.
אני :אבל לא היה רבע שעה.
הנציגה: שינו את הנהלים (???????????????)
אני: אין בעיה אני כבר כעת בבידוד, אבל רק תגידי לי מתי יש מקרה שלא צריך בידוד?
הנציגה: זה לא עניינייך ואת צריכה בידוד.
אני: מה, זה סודות מדינה???
הנציגה: אני לא יכולה למסור פרטים.
אני: עם כאלו תשובות, אמון הציבור בכם ירקיע שחקים.
הנציגה: טוב.
זה לא נשמע הזוי...
אבל לא משנה מישהו יודע (לא לי, אני בכל מקרה בבידוד) מה הכללים הברורים בעניין?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה