Title

בריאות ורפואה

שאלות • מידע • בירורים • והתייעצויות בענייני רפואה
- אין לסמוך על המידע המתפרסם כאן כמידע רפואי מוסמך -

מאמרים אחרונים באתר

אחרי שנים של ידיים יבשות, אדומות, סדוקות, מדממות בחורף, (ברמה שלא יכלתי לקפל אצבעות. כל תזוזה-יצרה חתך חדש).
השקעה של מאות שקלים בכל סוגי הקרמים, משחות, כולל עם סטרואידים, ותפרחות חיתולים
ללא תועלת/תועלת מזערית לכמה ימים, וחזרה למצב קשה.
מצאתי פתרון!!!
והשנה-ב"ה הידיים שלי חלקות, ורכות. (עוד רק תחילת החורף. מקווה שיחזיק עד הסוף. בכ"ז משתפת עכשיו-שיעזור גם לכם :) )
הפתרון
קרם גוף של חברת צטאפיל.

צטאפיל.jpg
אני קבלתי אותו מקרוב שהגיע מחו"ל.
מצאתי קישור ל
אמזון, רק שעם משלוח יוצא יקררר. (כ300 ש"ח)-ועדיין שווה כל שקל!
יש גם בארץ בהרבה יותר זול-רק שאין לי מושג אם זה בדיוק אותו דבר-נראה קצת שונה...(קרם גוף, ופנים+ מיועד לעור יבש,ולא מאוד יבש...)
https://www.drugstore.co.il/cetaphil-אבל עדיין יכול להיות שמספק תוצאה טובה.
צטאפיל2.jpeg
כ10 דקות אחרי המריחה- הידיים היו רגועות, הפסיקו הגירודים, והכאבים.
הקרם נספג מיד. לא נותן הרגשה שמנונית.
אחרי הלילה הראשון-קמתי עם ידיים חדשות! (עוד קצת מחוספסות, אבל-רגועות, לא כואבות. בלי דימומים, וכו')
אחרי עוד לילה-הידיים חלקות, יפות, רגועות. ב"ה.
מחזיק מצוין גם בטיפול משמר של פעם-פעמיים בשבוע.
כמובן-עדיף יותר למי שזוכר את הבעיה גם כשלא קיימת:)

מקווה להיות שליחה טובה:)
אימוני כוח

הפעילות המועדפת על רוב הישראלים היא פעילות אירובית, פעילות הכוללת חיזוק שרירים פופולרית הרבה פחות, רק כרבע מהישראלים שכבר פעילים גופנית, מבצעים גם אימוני כוח.
האימונים האירובים זכו לתדמית ״בריאה יותר״ בעיקר בזכות תרומתם לירידה במשקל ובזכות העובדה שהם מאוד פשוטים וזמינים, רק לצאת מדלת הבית ולהתחיל ללכת

לאימוני כוח יש תדמית של פיתוח גוף, של צעירים וחסונים וככאלה שזקוקים לחדרי כושר, ציוד יקר ועלות כספית גבוהה.

אז כמה דברים שכדאי לדעת…

⏺ביצוע סדיר של אימוני כוח, גורם לירידה של 15% בתמותה וכאשר הם משולבים עם אימון אירובי, תושג ירידה של כ40% בתמותה!!

⏺אימוני כוח גורמים לירידה של 18% בתמותה ממחלות לב, ובשילוב אימונים אירוביים ירידה של כ50%!!

⏺בעקבות העליה בתוחלת החיים, עלתה שכיחות בעיית ה״סרקופניה״ כלומר איבוד מסת שריר.
איבוד המסה עולה עם הגיל ואחרי גיל 50 איבוד המסה הולך ונהיה משמעותי עד שבגיל 80 כ50% יסבלו מהתופעה שגורמת לחולשה גדולה ולירידה משמעותית באיכות החיים.

⏺אולי הנקודה החשובה ביותר, אין צורך בציוד חדר כושר!!!
אימון התנגדות בסיסי של 10 דק׳ פעמיים בשבוע, עם גומיות(טרהבנד) ומשקולות ביתיות של 2-5 ק״ג נותן השפעה בריאותית משמעותית.
ואם האימון יהיה חצי שעה פעמיים בשבוע, נקבל השפעה בריאותית משמעותית מאוד.

⏺ מה מומלץ לעשות למתחילים?
בשלב ראשון כדאי לעבוד על קבוצות השרירים הגדולות: ידיים, רגליים, חזה, גב, בטן.
ניתן לבצע תרגילים כנגד משקל הגוף, או תרגול בעזרת גומיה/משקולות.
מתחילים באימונים של 10-15 דק׳ פעמיים בשבוע, ובהמשך חצי שעה פעמיים בשבוע.

בשלב שני ניתן לעבוד בהתאם ל10Rm.
‏1RM-פרמטר המייצג את כמות המשקל שאפשר להרים פעם אחת בלבד ואחריו השריר מגיע לעייפות מקסימלית ולא יוכל להמשיך.
מכיוון שלאנשים לא מאומנים מסוכן לבדוק מה ה1RM שלהם, מקובל לבדוק 10RM,כלומר משקל שאני יכול להרים 10 פעמים עד שהשריר מגיע לעייפות.(לפי זה, אוכל גם לחשב את 1RM )
באימון שמטרתו הגדלת נפח השריר מקובל לעבוד ב70-85% מ1RM.
באימון שמטרתו שמירה על כוח השריר, מקובל לעבוד ב60-70% מ1RM.

עמיחי ליבנה
פיזיותרפיסט
יש לי מישהי קרובה אליי מאוד, שפשוט מתעללת בי נפשית. יום אחד איתי, יום אחר כך שוכחת שאני קיימת. וכל פעם שהיא מרגישה שאני מתרחקת ממנה- היא מפעילה עליי מניפולציות כדי לקרב אותי בחזרה. אני כל פעם משתדלת לזכור כמה שצריך לרחם עליה, ותמיד בסוף אני מוחלת לה, אפילו שהיו פעמים שהיא ממש אמרה לי מילים שריסקו אותי לגמרי. ואז אני מתקרבת חזרה, ושוב- היא מבטיחה לי הבטחות ולא מקיימת, לפעמים גם מזלזלת בי, והכל בצורה מאוד "נעימה" ו"בדרך אגב", כאילו שהיא לא עשתה כלום.
איכשהו היא תמיד תצא הצודקת, תמיד אני אהיה ה"דפוקה" שלא מבינה כלום, ותמיד היא תהיה נחמדה ו"תבין" שאני מתעצבנת עליה בגלל דברים שבכלל לא נוגעים אליה, ואז בטח, היא נורא תצדיק אותי ותגיד לי שהיא לא כועסת על זה שאני מתעצבנת עליה, ולרגע לא תסכים להבין שההתנהגות שלה פשוט סוחטת לי את כל הכוחות... בכל מצב, אני אצא זאת שלא מבינה כלום מהחיים שלה, שתמיד טועה, וכמובן שהכל בצורה יפה ונחמדה שפשוט שוברת אותי כל פעם מחדש.
הבעיה שלי היא שהיא תמיד מפעילה עליי מניפולציות, ויודעת לגעת לי בנקודות הכי רגישות, וביחד עם זה אני מרחמת עליה, ואיכשהו אני תמיד סולחת עד הפעם הבאה...
קצת קשה להסביר, אבל אני ממש עוברת גיהינום.
וכן, היא מאובחנת עם הפרעת אישיות גבולית.
אני מרגישה שאני חייבת עזרה דחופה. יש ימים ולילות שאני רק בוכה ובוכה בלי הפסקה...
אני מאוד רוצה ללכת לטיפול, מחפשת מישהי מקצועית באזור אשדוד. (קצת יותר מסתם מטפלת CBT)
אם יש למישהו מידע, או סתם עצות לתת לי, אני ממש אשמח לשמוע :)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה