הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
רציתי לשאול, אני מפיק דפוס, גם כאן בפורום, אני כאן תחת שם בדוי בכדי לא לחשוף את פרטי המעורבים.
הדפסתי בחודש האחרון, עבור לקוחות שונים 2 ספרים בכריכה קשה ע"ג נייר בגוון קרם
הספר האחרון שהודפס, שעליו אני רוצה לדון הוא ספר שמשולב בו עיטור שבמקורו הוא בגוון כחול, בכדי לא לעשות הדפסת פרוצס יקרה, הלקוחה החליטה ללכת על צבע אחד,
הגרפיקאית יצרה את העיטור בגווני אפור, ואותו עיטור נמצא בכל עמ' בספר, בהדפסה דיגיטלית האפור יצא מעולה, ולא ראיתי שום בעיה.
הספר יצא להדפסה, ובתור לכריכה הלקוחה ביקשה לראות ההדפסה, וחשכו עיניה, יצאו מס' כשלים, ואפרט:
1. העיטור האפור יצא כהה בחלקו, ובחלקו בהיר.
2. העיטור שמופיע לאורך כל הספר יצא בכהות שונה בין העמ' למרות שזה אותו עיטור.

חלק מהאנשים שהתייעצתי איתם אמרו לי שזה בגלל הסגירה של הגרפיקאית, וכך גם טען לי בעל הדפוס,
התייעצתי עם מישל סורסקי מ"התקן", הוא בדק את הדף בזכוכית מגדלת ואמר לי בהתחלה שזה בעיה של הדפוס, לאחר מכן הוא אמר שזה בגלל שהגרפיקאית השאירה את הקובץ מפוטושופ ולא ויקסלה אותו, זה יצר בעיה לדפוס ולכן הדפוס כך הדפיס, הוא טען שדפוס מקצועי היה מצליח להדפיס את זה טוב, אבל אם הגרפיקאית הייתה סוגרת בצורה אחרת לא הייתה שום בעיה.
אני בראשית הדרך נתתי לגרפיקאית הנחיה לסגור את הקובץ על ערכי שחור בלבד, והיא סגרה אותו בסקאלה של אפור [gray scale]
השאלה היא כזאת:
1. אם זה דבר ידוע שגווני אפור צריכים סגירה מיוחדת בהדפסה באופסט, והאם זה משתנה בין בתי הדפוס בצורה שהם מטפלים בזה?
2. האם שינויים בחוזק באפור בין העמו' הוא דבר שאמור לקרות בהדפסה באופסט או שאמור לצאת אחידות בין כל העמ' ברמת הכהות של האפור?
3. האם תוצאה כזאת נקראת הדפסה לא תקנית?

ועל הדרך כמה שאלות בהגדרת מפיק דפוס:
1. האם מפיק דפוס תפקידו לתת מחיר טוב, [מתווך], ושירות וטיפול מסור לאורך כל הדרך, עמידה בלו"ז, וכמו"כ לקחת אחריות שהעבודה תצא ללא כשלים בעבודת הדפוס, הכריכייה וכו', או גם לדאוג לפקח על ההדפסה שההדפסה תצא בגוונים שהלקוחה רוצה, ואם יש שינוי קל, לעצור את ההדפסה ולהגיד לגרפיקאית שתסדר את הקבצים?
2. האם מי שנותן שירות על פיקוח על ההדפסה בנוסף, זה מצוי גם בהדפסה בשו"ל/ הדפסה בגווני אפור?

אודה לכל אינפורמציה, ונא לא להסיט את הדיון לאפיקים שונים, מספיק יש פה ים של מלל.
  • 79
  • שלום לכולם,
    אני אשמח להמליץ על מקום שמספק שירותי
    חיתוך לייזר.
    לכל המעצבים שבנינו, זהו מקום שירותי וקצועי.
    אני ממליץ בחום.
    0 תגובות
  • 86
  • שלום לכולם,
    אני שמח להמליץ לכם על מקום שמספק שירותי
    חיתוך לייזר.
    לכל המעצבים שבנינו, זה מקום שירותי ומקצועי.
    המוצרים יוצאים באיכות גבוה!
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה