חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
קיבלתי מכתב מעורך דיין שיש לי חוב על סך: XXX לאיזשהו עיתון.
ושאסדיר במהירות את החוב+ריבית והוצאות עורך דין.
אחרת הם יעקלו לי את חשבון הבנק

יש לציין שלא קיבלתי בעבר שום התראה או בקשה לתשלום

יצרנו איתם קשר לברר על מה ומה החוב- מתברר שזה חוב על מודעה של לקוח שלי שהתפרסמה אצלם (אכן זכור לי שהכנסו מודעות עבור אותו לקוח לעיתון זה ובגלל שקיבלתי מהעיתון עמלה זה היה רשום על שמי בד"כ הכסף עבר דרכי ולפעמי דרך הלקוח והם העבירו לי את העמלה)

ביקשנו שישלחו לי את המודעה המדוברות- שלחו תצלום של עיתון משנת 2010 עם המודעה.

לא לא זכור שקיים חוב- אני זוכרת שתמיד שילמנו בזמן.
כעת אני לא יכולה לשחזר משא ומתן אין לי שום תעוד של חשבוניות וקבלות צ'קים- הרי על פי חוק יש לשמור ניירת עד 7 שנים אחורה וכאן מדובר ביותר.
גם אם אכן קיים חוב- אני בעצם אמורה לגבות אותו מהלקוח- איך אני יכולה לגבות חוב מהלקוח אחרי 9 שנים שגם אני בעצמי לא זוכרת ממנו ואף פעם לא ניסיתי לגבות אותו ממנו.

משהו אמר לי שקיים חוק התישנות לחובות כספיים אחרי 7 שנים.
האם אכן כך?

זה בכלל נראה לי מוזר שניתן לגבות תשלום אחרי כ"כ הרבה זמן ללא כל הוכחה. הם יכולו לאסוף את כל הפרסומות שהיו אי פעם ולטעון שלא שילמנו...

אשמח לכל מידע אמין בנושא הנ"ל.
בעקבות השרשור הארוך הזה https://www.prog.co.il/threads/הממשלה-לוקחת-סכומים-הזויים-מכל-שקל-שאנחנו-מרויחים.408939/

הכנתי אתר אינטראקטיבי בו כל אחד יכול לראות בדיוק כמה מיסים הוא אמור לשלם, ולצפות איפה הוא נמצא לעומת קו העוני הרשמי, כמה כסף לוקחים על כל שקל שירויח, איך הממשלה בכוח מורידה אותך למתחת לקו העוני ע"י מיסוי ישיר, ואפילו הדגמה לגבי ארנונה: איך שהעירייה מבטלת הנחות גם למשפחות שרחוקות מאוד מקו העוני (בצד הלא נכון!)....

הכל פה: http://www.startstopper.com/tax/

אפשר לשנות שפה מעברית לאנגלית. סליחה לאלו שחסום להם -- אולי אפשר לבקש לפתוח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה