חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
אני עושה מידי פעם עבודות עצמאיות לאנשים, לא פרנסה שוטפת בינתיים, ולא ברור כמה זה יגדל בהמשך ועד כמה הסכומים יהיו אסטרונומיים.
כמובן הכי נוח להמשיך כך, לגבות את הכסף איך שאני רוצה וכו' וכמובן לא להתוודע לרשות. אלא שכמה סיבות (כמו למשל עבודה עם גופים עסקיים) מאלצות אותי להיות מסודר ו"לבן" יותר.

האם כדאי להתעסק עם זה?
בכמה משאבים זה כרוך? (אנרגיה, זמן, כסף)
עלות חודשית/שנתית ממוצעת?
מדובר על לא הרבה פעולות בחודש.

זה יצריך אותי לפתוח את כל ספרי החשבונות שלי מהודו ועד כוש מפרעה ועד אחשורוש? להתחיל לבדוק את עצמי בשבע עיניים מול מס הכנסה, ארנונה, ביטוח לאומי, משכנתא או כל גוף אחר שמתעניין בכיס שלי?
דוחו"ת, הצהרת הון ועוד מטעמים, נשמע לי כל זה מרתיע בשביל הכמה עבודות בודדות שאני עושה מידי פעם (לא עובר את החמש עובדות לחודש או את החמשת אלפים ש"ח לחודש כמעט אף פעם).

כמו כן, יש לכם מישהו להמליץ עליו? זול, ושיודע טוב את העבודה ואת הדקויות שכנראה נדרשות בעניין.

תודה מראש
כהמשך לאשכול הזה:
כשהחשבונות מעוכלים, לא שייך להפקיד אליהם, צריך להפקיד לחשבון אחר...
השאלה היא לאיזה סוג חשבון שייך להפקיד?

1. למי שקיבל פטור מהצבא? (לפי החוק החדש כמדומני שגם אם הוא יותר מגיל 24 זה יכול לסבך אותו. העניין הוא שכל עוד והוא מגיש דיחוי זה יכול לסבך את בעל החשבון. בהנחה שהוא מקבל תלוש).
2. לחשבון של אברך? אולי זה יכול להוריד לו מהארנונה?
3. לאישה שלא עובדת [כמה חודשים לפני הלידה]? (וכאן יש לה גם רווח שהיא תהיה זכאית לקבל מהביטוח הלאומי חופשת לידה).
4. לחשבון של בחורה?
5. לחשבון של אברך טרי? (אולי יורידו לו מהדתות, מסכום כלשהו או משעות כלשהם?).

לאיזה סוג חשבון יהיה הכי בטוח להפקיד את התלוש מבלי לסבך את בעל החשבון..?

נודה לעזרתכם מאוד!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה