חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
​​​​​הורים יקרים,
בחודש ינואר 2017 תיפתח תכנית חיסכון אישית לכל אחד מילדיכם, הזכאי לקצבת ילדים.

במסגרת התכנית "חיסכון לכל ילד" יפקיד הביטוח הלאומי 50 ש"ח בכל חודש עבור כל ילד, עד הגיעו לגיל 18, בנוסף לקצבת הילדים.
אתם ההורים, תוכלו להוסיף לחיסכון עוד 50 ש"ח מתוך קצבת הילדים, כך שסכום החיסכון המצטבר יוכפל, ויעמוד על 100 ש"ח בחודש לכל ילד.
תכנית החיסכון תנוהל בקופת גמל או בבנק, לפי בחירתכם.
במהלך חודש נובמבר תקבלו מהביטוח הלאומי הודעה על קופות הגמל והבנקים שנבחרו לנהל את החיסכון ועל ערוצי השירות שבאמצעותם תוכלו לבחור את הגוף החוסך ולהכפיל את סכום החיסכון.
עיקרי התכנית:
תכנית החיסכון תיפתח בינואר 2017, ויופקדו בה תשלומים רטרואקטיביים ממאי 2015 במועדים שונים.
כשימלאו לילדכם 18 שנים, יופקד מענק מיוחד בסך 500 ש"ח לתכנית. כספי החיסכון שנצברו יעמדו לרשות הילד, והוא יוכל למשוך אותם באישור ההורה.
אם לא תמשכו את כספי החיסכון עד שימלאו לילד 21 שנה (כולם או חלקם), יופקד מענק נוסף בסך 500 ש"ח לתכנית, והילד יוכל למשוך את כספי החיסכון ללא אישור ההורה.
הביטוח הלאומי ישלם את דמי הניהול על החיסכון עד שילדכם יגיע לגיל 21. לאחר גיל 21 ייגבו דמי הניהול מחשבונו של החוסך.
בכל שנה יישלח לכם הגוף המנהל את החיסכון דיווח על ההפקדות ורווחי התכנית של כל אחד מהילדים.
  • תודה
Reactions: בובתי1 //
8 תגובות
 תגובה אחרונה 
  • 1K
  • התחלתי לעבוד כעצמאי לפני שנה בערך ועד היום אני חוסך לעצמי רק פנסיה וביטוח לאומי. קיבלתי המלצה מחבר לפתוח קרן השתלמות לעצמאי והוא הפנה אותי לכאן https://www.clalbit.co.il/products/Pages/default.aspx?ItemID=00ef127c-acb7-4aac-8f41-019fb6d17b87 . קראתי והבנתי שיש כל מיני מסלולי השקעה, אבל אני מנסה להבין את עניין הטבות המס, שלא מפורט שם. זה נכון שהיה השנה איזה שינוי בהטבות המס שמקבלים עצמאים? זה אומר שיותר משתלם עכשיו לפתוח קרן כזאת או שקופת גמל זה משתלם יותר? אני אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר.
    0 תגובות
  • 581
  • חזרתי מחופשת לידה התלוש מצומצם מבחינה מספרית - נגבו כל הפנסיות וכו'... של חודשי חופשת הלידה
    פתאום אני מבחינה ששכר הבסיס שלי אינו חושב נכון , וענו לי בשכר שזה חישוב של חלקי 30 ימי חודש קלנדרי ולכן זה נראה לי נמוך
    הם טוענים שחישוב שכזה בפועל מחשיב כל יום העבודה בפחות שכר מה שהם טוענים שעכשיו זהיצא לי לא טוב בגלל שהפסדתי 2 זוגות של סוף שבוע אבל בד"כ זה לטובת העובד כי בפסח חנוכה וסוכות הוא יפסיד פחות כסף על כל יום עבודה?
    כי שכר בסיס לחלק ל30 = ערך יום נמוך יותר
    או
    שכר בסיס לחלק ל22 = ערך יום גבוהה יותר

מה אתם אומרים הם צודקים - זה אכן שווה לי????

דבר נוסף את הקיזוז בשכר הבסיס הם עשו לפי חלוקה ל30 ימי החודש
    אך את הקיזוז של העדרות פנסיונית הם עושים חלקי 22 ימי חודש חלקי שעות העבודה היומיות,
    נראה לי מוזר שבחלק מחשבים את זה לחלק ל30 ובחלק לחלק ל22
    לא צריך להיות מפתח אחיד לפיו מחשבים את השכר בתלוש?

זו עבודה קבלנית בפועל הם מבקשים מהמשרד תשלום שעתי עבורי , מרגיש לי שיש לי תשלום שמגיע לי ונופל בדרך....
    אם משהוא אחז את השתלשלות ויש לו תשובות אודה ...
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה