חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
אני מתעניינת על הארכת חופשת לידה אבל שאקבל עליו תשלום, לכאורה האופציה הוא אבטלה.
רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לקבל אבטלה, עדיפות עם אופציה של להעריך וזהו, ולא לחזור לעבודה לתקופה ואחר כך להתפטר.
כמו"כ ראיתי את זה בחוק
יולדת שהתפטרה מעבודתה
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (עליה להמציא אישור מהמעסיק). אמנם על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה נחשבת כסיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ביטוח אבטלה.
עם זאת, במקרים הבאים התפטרות של יולדת תוכר כהתפטרות מוצדקת:
- המעסיק מאשר שהיולדת נדרשת לעבוד שעות עבודה ארוכות, ולא ניתן לקצר את שעות עבודתה על פי חוק עבודת נשים.
- המעסיק מאשר שהיולדת נדרשת לעבוד במשרה מפוצלת, גם יום אחד בשבוע.
- היולדת גרה במרחק 40 קילומטר ממקום העבודה, או שהיא גרה במרחק קצר יותר ממקום העבודה, אבל משך הנסיעה או הסדרי התחבורה אינם מתאימים לשעות הפעילות המקובלות של מסגרות הטיפול לגיל הרך.

אני יוצאת לעבוד מחוץ לעיר, האם טענה של יציאה מהבית בשעה 7:30 נקראת שעות שלא מתאימות לשעות הפעילות המקובלות של מסגרות הטיפול לגיל הרך, או שיגיעו לי שיש מעון מהשעה 7, חשוב לי לציין שיש לי עוד ילדים בגן הילדים ששם שעות הפעילות במוסדות שלנו הם גם לא מ-7.
או שיש איזה משהו אחר בחוק שאני יכולה לנצל לטובתי שלא אצטרך בכלל לחזור לעבודה?
אשמח מתשובה ברורה ומדויקת, עדיפות לא בלשון החוק - העתק הדבק - כי את זה גם מצאתי אבל לא הצלחתי להוריד את זה למעשה.
תודה מראש למסיעים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה