חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
אני כבר שנים עובדת ואף פעם לא מצליחה להבין איך עובדים התלושים.
אז עכשיו לקחתי את זה כפרוייקט אחת ולתמיד. ואשמח מאד מאד לכל מי שיוכל לעזור.

קודם כל שאלה כללית: מהם אחוזי הפנסיה שמעסיק מחוייב להפריש?

אני עובדת ב-2 מקומות עבודה. אבל עם 3 תלושים. (קרי: אחד ממקומות העבודה יש 2 תיקי נוכויים. חצי מהמשכורת שלי משולמת ע"י שם אחד של מקום העבודה, וחצי משם אחר של מקום העבודה).

ויש לי כמה שאלות:
1. האם אני מפסידה מהפיצול של של המשכורת ל-2 תלושים שונים?

2. מס הכנסה אמרו לי שמורידים 5% מהעבודה השניה שלי (עשיתי תאום מס). אז מקום העבודה השני שלי- אני מבינה שממנו בטוח מורידים. אבל מה לגבי התלוש ה"מפוצל" שהוא בעצם אותו מקום עבודה- מורידים?

3. ולגבי שאר הניכויים- איך זה עובד? האם כל אחד מהמקומות צריך להפריש בנפרד גם מס הכנסה גם ביטוח לאומי וביטוח בריאות ופנסיה?

4. לגבי ביטוח לאומי אמרו לי שלא בכל מצב כדאי לעשות תאום ביטוח לאומי - מה הכללים בזה?

5.ושאלה אחרונה אחרונה, אבל חשובה לי מאד: אחת לכמה חודשים אני מקבלת אזהרות על חוב בביטוח לאומי וכל פעם צריכה לחדש את מעמדי כשכירה אצלם. הם טוענים שזה בגלל הפיצול ל-2 תלושים ולכן כביכול אין רצף. זה הגיוני? (לא כל כך נשמע לי כי מידי חודש אני מקבלת את 2 התלושים, לא שחודש אחד מפה וחודש אחד משם, אז לא אמור לשבור את הרצף).
ואם זו לא הסיבה האם מישהו יודע איך אפשר אחת ולתמיד להסדיר את מעמדי כשכירה?
אני יודעת ששולחים טופס הצהרת עיסוקים ותלושים, עשיתי את זה עשרות פעמים בשנים האחרונות. זה מחזיק גג חצי שנה ואז שוב צוברים לי חובות משום מקום. ההתנהלות איתם פשוט מתישה ואני לא רואה איך שמים לזה סוף. :mad:

תודה רבה לכל המסייעים!
תבורכו מהשמים!
  • 406
  • מליאת הכנסת אישרה אמש בקריאה ראשונה את הצעת החוק של שר האוצר, משה כחלון ורשות המסים, להטבות מס ליצרני חשמל ביתיים מאנרגיה מתחדשת. הצעת חוק מתבססת על תכנית ממשלתית רחבת היקף לעידוד הפקת חשמל מאנרגיה מתחדשת ועל מספר החלטות ממשלה בנושא.

מטרת הצעת החוק הינה לעודד יצרני חשמל ביתיים, לרבות וועדי בתים, להפיק חשמל באמצעות טכנולוגיה פוטו וולטאית או טורבינת רוח. עודפי החשמל המיוצר יימכרו לבעל רישיון ספק חיוני.

הטבות המס שהצעת החוק מבקשת לתת ליצרני החשמל הביתיים הינן כדלקמן:

מסלול א' – פטור מלא ממס הכנסה, עד גובה הכנסה שנתית של כ- 20,000 ₪.
    מסלול ב' – מס מופחת בשיעור של 10%, על הכנסה שנתית של עד כ- 60,000 ₪.

בנוסף לאמור, יינתן בכל אחד מהמסלולים פטור גם מרישום כעוסק לצורכי חוק מע"מ, וכן פטור מניהול פנקסי חשבונות ופטור מהגשת דוחות שנתיים הן במס הכנסה והן במע"מ, והכול בכפוף לתנאים הקבועים בחוק. כמו כן, יינתנו גם הטבות מס לאדם המשכיר קרקע ליצרן חשמל ביתי, אשר עליה מוקם ומופעל מיתקן לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת.
    תקופת ההטבות תהיה ל- 20 שנים רצופות, החל מהשנה הראשונה שבה החל היצרן הביתי להפיק הכנסה כאמור, הן מייצור חשמל והן למי שהשכיר קרקע שעליה הוקם והופעל מתקן המפיק חשמל באמצעות טכנולוגיה פוטו וולטאית או טורבינת רוח, ולא יאוחר משנת 2026, זאת במטרה להקל על חדירת הטכנולוגיה בפרק הזמן הקצר והבינוני.

היתרונות לתמרוץ הפקת חשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת הינם רבים ומשמעותיים וביניהם ניתן למנות את הפחתת פליטת גזי החממה, צמצום התחלואה המשקית בעקבות הפחתת זיהום האוויר המקומי, חיסכון עלויות כתוצאה מהרחבת רשת החשמל הקיימת והקמת תחנות כוח נוספות, צמצום איבודי רשת בשל קרבת הייצור למקום הצריכה והגדלת כושר ייצור החשמל בשעות שיא הביקושים.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה