חשמל בבית

בפורום חשמל בבית תמצאו חכמת המונים, טיפים והתייעצויות לרכישת מכשירי חשמל לבית, כגון: מקרר, מקפיא, תנור, כיריים, מדיח כלים, מיקסר, שואב אבק, מזגן, מכונת כביסה, מייבש כביסה, מצלמה, ועוד.

מאמרים אחרונים באתר

זה הסיפור שלי, שאין לי זמן מיותר,
אבל כשדברים מרגיזים אותי,
אני משתדלת ללמד אחרים,
שילמדו מהטעויות של עצמי.
ואז כל התסכול שלי מופנה לסיפוק, שלמדתי אחרים לפתוח את העיניים.

אוקי, אז השבוע נשבר לי קפיץ קטן מאד
במכונת כביסה שעבדה מעולה כמה שנים
המכונה עובדת גם בלי הקפיץ
ובכ"ז הזמנתי טכנאי, כי אני מבוטחת בחברת ביטוח.
הטכנאי הגיע, היא נשמע אחראי ואמין, מחברה גדולה ומבוססת, ובעלי קיבל אותו.
(אני לא הייתי בתמונה)
הטכנאי המליץ: תקשיבו טוב- להחליף את כל האמבטיה של המכונת כביסה 700 ש"ח
כי אי אפשר להחליף רק את הקפיץ, זה חלק שלם.
והטכנאי טען שאם לא נחליף, המכונה יכולה להישבר מהר מאד.
כמו כן, אמר שמיותר להחליף את החלק. ללא חידוש הביטוח
הוא יכול לחדש לנו לשלוש שנים, 1000 ש"ח, אבל אם גם נקנה את האמבטיה וגם נעשה חידוש לביטוח הוא יעשה לנו הנחה משמעותית על שניהם.
(להזכירכם, ביטוח לא כולל חלקי חילוף)
בעלי אמר שהוא צריך לשקול ולראות, כי זו הוצאה שלכאורה היא לא קריטית.
והטכנאי המשיך, והמליץ לו על חומר לנקוי המכונה, ששומר ומציל אותה מנקוי אבן,
בעלי סירב כששמע שהחומר עולה 200 שח
אך הטכנאי אמר לו, שאם יסגור את העסקה יקבל את הערכה ללא תשלום.
עד כאן נשמע מבטיח, נעים לאוזן ומגרה.
מכאן צריך לשקול,
אלא שהטכנאי מהיר, ובעלי שקול, ותוך כדי הטכנאי מכניס את החומר למכונה ומפעיל אותה ומראה עד כמה החומר מעולה.
מסכם איתו שבעוד יומיים יבוא טכנאי שוב, עם האמבטיה החסרה ועם חוזה החידוש של האחריות,
בינתיים כדי לגרות או לסגור עסקה הוא לוקח בעדינות פרטי אשראי ורושם אותם על קבלה מסודרת.

בשלב הזה אני מגיעה הביתה, המכונה פועלת, בעלי מתלבט מה לעשות האם כדאי לחדש או לא, והטכנאי לא נמצא.
חיפוש מהיר ברשת מעלה לי תוצאות כי כל השווי של המכונה הוא 1500 ש"ח כרגע,
ושעל השולחן מול עיני מונחת קבלה של 1300 שח.
אני לא רוצה להתיש אתכם, רק חשוב לי לציין את הפרטים כדי שתלמדו שלב שלב את כל הטעויות שעשיתי.
באותה שעה ריחם עלי בוראי וחזרה לי הבינה היתרה של הנשים שנעלמה לי לכמה שעות.
עשיתי סטופ לחגיגה, הבנתי שאין לי מה לעשות עם אחריות שהיא כמעט בשווי של המכונה,
שלהחליף אמבטיה במקום קפיץ שעולה 5 שח, זה מיותר, גם אין אפשרות להשיג את הקפיץ.
אז ממשיכים להשתמש עד לשחיקה מלאה ,ואז משקיעים את הכסף במכונה חדשה.
התקשרתי לחברה, עשרות פעמים!! אין עם מי לדבר
שלחתי מייל ביטול עסקה, - אין תגובה
בשלב מסוים ענו לי, אמרו לי שהעסקה נסגרת מול הטכנאי וזה לא קשור אליהם, והוא יחזור אלי בהמשך.
אחרי שיחה מתישה איתו, הוא מבהיר לי כי אני טועה וכו', וזה לא כדאי, ואני לא בתחום, ועוד משפטים יפים ומגרים,
כמובן שלא נסחפתי,
בסוף הוא טוען לי שהוא מוכן לוותר על האחריות ועל האמבטיה אבל על החומר לא.
אמרתי לו- אנחנו ישרים והגונים, השתמשת בבקבוק אחד מתוך 6, עשית את זה בכוחנות עדינה, אין לי בעיה כמה אתה רוצה על הבקבוק ששוויו לא יותר מעשרה שקלים, - אני מוכנה לשלם לך אפילו 50 שח,
אמר לי ממש לא, זה מגיע במארז, (מארז??? חברה? סך הכל זה קרטון מאגד, אמרתי לו אדוני, בנמל זה מגיע במשטחים של אלף אלף, אתה קורה לזה מארז)
מכל מקום אני מנסה לקצר, ולא מצליחה מרוב שאני עצבנית.
החלטתי להתקשר ליצרן של המוצר, ענו לי שם, בקשו את הנייד לי ואת שמי,
שאלתי אותם מה זה קשור, אמרו לי 'אנחנו צריכים להעלות את הנתונים שלך', הקשתי, מדוע צריך להעלות נתונים שלי, כשאני שואלת כמה עולה בקבוק,
אמרו לי את התשובה שלא רציתי לשמוע, היה אצלך היום טכנאי, הוא מכר לך 6 בקבוקים במאתיים שח, אין אפשרות לרכוש את זה בבודדים, ואין אפשרות לרכוש את זה באופן עצמאי, רק אנו מוכרים לחברת הביטוח והיא מוכרת לכם.

עד כאן ההתשה,
בינתיים אני עם קבלה של 1300 שח, עם חמשה בקבוקים (שאני הולכת למכור בפרוג :), סתם , אל תדאגו)
עם מציאות שאף אחד לא ערב לי שהפקידה לא תגבה לי באשראי היום את כל הסכום, כיוון שהתפקיד שלה זה רק לעדכן במחשב את כל הקבלות שהטכנאים מביאים לה בסוף יום.

אנא, בקשתי שטוחה, לא סתם שרפתי שש דקות מחיי,
אל תהיו טפשים כמוני, אל תאמינו, אל תגררו, החברות כוחניות, צריכות אתכם את הביטוח שלכם ואת כל השאר.
אני אסתדר עם המכונה בעז"ה, עם או בלי קפיץ.
אבל וודאי שבלי אמבטיה חדשה, ביטוח, ומוצרי נקוי.
את הקבלה אני אתלה על המקרר, כדי לזכור לפעמים שההשתדלות הנדרשת היא לפעמים להפעיל שיקול דעת ולא להיות פזיזים.

מקווה שאני לא אכתוב יותר סיפורים בסגנון הזה. בהצלחה לכולם.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה