מעצבי דיגיטל ו-UX/UI

בניית אתרים וחוויית משתמש >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של עיצוב אתרים >> העבודות האחרונות, תהנו!

SHUGE שפרה כהן.png
SHUGE שפרה כהן 01.png
אומנות האופציות שפרה כהן.png
WhatsApp Image 2026-03-10 at 2.11.40 AM (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-01-07 at 11.45.24 AM.jpeg
קלף קליין.jpg
בראש פתוח.jpg
מכון ספורנוקטן.jpg
לב גדול.jpg
בלוי ספרים.jpg
הצגת אתר תדמית משרד שמעוני5.jpg
WST השקעות נדלן בדובאי-3.png
WST השקעות נדלן בדובאי-2.png
WST השקעות נדלן בדובאי-1.png
WST השקעות נדלן בדובאי.png
הצגת פרוייקט ישראל דיזקינד 4.png
1. אני מעצבת ממשק אפליקציה - תוכנה בגודל מסך מלא. ישבתי היום עם המתכנתת, לאחר שהעיצוב לא עבר לתכנות כמו שרציתי. היא הסבירה לי שבפיגמה יחידות המידה הן בפיקסלים, אבל בהגדרות התכנות - נותנים הגדרות באחוזים - ואם אני לא רוצה שהעיצוב יהרס ושדברים לא יעלו אלו על אלו - היא חייבת לעצב 'בערך'. למעשה, היא הסבירה לי שאת כל הדיוקים העיצוביים היא עושה רק אחרי התכנות.
(רק על תתווכחו איתי עד כמה זה נכון או לא, שיטת עבודה. שלה, לא שלי. זה לא בשליטתי.)

השאלה שלי: איפה מגדירים לפיגמה עיצוב לפי אחוזים? או - שזה מוגדר אוטומטית בהגדרות הייצוא? ואם כן, איך מייצאים מפיגמה לתכנות?

וזה מביא אותי לשאלה 2:
מי שמנהלת את המתכנתת (זה צוות, בלי להכנס לפרטים) - אמרה לי שכדי שהעיצוב יהיה רספונסיבי - מגדירים את העיצוב מראש ביחידות מידה מסוג "רם". מה זה? איך עובדים עם זה? איך משתמשים בזה? אפשר להגדיר את פיגמה להשתמש בזה ולא בפיקסלים?

@סיון, חסר לי מקדם ושמו "פיגמה". אשמח שתוסיפי.
  • תודה
Reactions: בום בום1 //
4 תגובות
מתלבט מה יותר מוצלח (מבחינת עיצוב הפוסטים -לא הצבעים)

או

גם מה אתם חושבים על זה שכל קטגוריה צבע אחר, מצועצע מידי?
  • 347
  • מכירים את הכלי ליצירת מפת אתר?
    הוא נח ומוצלח מאד
    אבל לא מצליחה לשמור את המפה :(

יש את החץ של הsave בימין למעלה שלא פעיל לי.
    ויש למטה חלון אזהרה שממליץ לשמור, אך גם שם הsave לא עונה...

מי מנוסה בזה ויודע איפה הבעיה?
    0 תגובות
  • 566
  • בס"ד

פוסט חדש בחווית משתמש ידידותית לסביבה, והפעם חגיגי משהו בעקבות הבחירות :)

תודה ל -@
    חיוך@
    קוראת נאמנה, וחברה יקרה שהפנתה אותי אל האתר המסקרן הזה.
    זה רק אומר שאני לוקחת את ההמלצות שלכם ברצינות.
    זה גם המקום להגיד תודה לכל הממליצים/ות, המגיבים/ות.
    זה נותן כח להמשיך.

אז דיברתי הרבה, רוצו לקישור...
    חווית משתמש ידידותית לסביבה 5# והפעם - מפתח התקציב

MAFTEACH.jpg
    0 תגובות
  • 516
  • בס"ד

יאהה.. פעם רביעית! ב"ה!

חכו יש עוד הפתעות בפוסטים הבאים!

חווית משתמש ידידותית לסביבה 4# והפעם - נכס דיגיטלי

וכמו תמיד, ממש כיף לקבל תגובות, אז תמשיכו ...

ואם גם לכם יש המלצה לחווית משתמש ידידותית לסביבה, אז אל תתביישו ,
    תשלחו לפה - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

DANKO.jpg
    ערב טוב,

טיפ שימושי למפתחי UI פרפקציוניסטיים,
    ולכל מי שרוצה לדעת אם כפתור "נתוני הפרסום" בפרוג באמת לא מיושר לרכיב "פירורי לחם"? או שזו טעות אופטית??

upload_2019-12-10_21-39-30.png

זה הזמן להרים את העיניים :rolleyes: ולראות, על מה, למען ה', "חיוך" מדברת?

אז טוב, זה היה רק לשם הדוגמה, אבל זה כן קורה, במיוחד באתרים שלנו שצריכים להיות מדוייקים ונוצצים PIXEL PERFECT.

וסתם שתדעו, שכמעצבים, יש לנו עין מאוד חדה ומדוייקת, ואם אתם חושבים שמשהו לא במקום / לא מיושר, אז הוא לא מיושר.
    לא משנה כמה סיבות והסברים משכנעים יהיו למפתח... ("זו נוסחה. גם אם לא נראה לך בעין, אין מצב שהאייקון לא ממורכז לטקסט") בד"כ תראו שצדקתם... ולפעמים שניכם תהיו צודקים, כמו בדוגמה שלנו.

אז כלי שיעזור לכם ל"יישר" את ההדורים בין 2 "קווים מקבילים" שלעולם לא נפגשים (כי לא מצאתי איך לבדוק איתו יישור אמצע) - הסרגל של chrome.

בעבר הייתי משתמשת בתוסף ייחודי לכרום, שהוא גם טוב ויעיל, אבל יום אחד גיליתי שסרגל הוא חלק בלתי נפרד מכלי הפיתוח של הדפדפן. ולפעמים זה יותר נוח.

וכך אני יכולה לראות, שאולי "נתוני הפרסום" מיושר בחלקו העליון ל"פירורי לחם",
    אבל ל"פירורי לחם" יש קו חיצוני שגורם לרכיב לגדול בפיקסל - שניים למעלה:

upload_2019-12-10_21-11-46.png

איך "מדליקים" את הסרגל?

1. F12 במקלדת
    2. F1 במקלדת - או - לחיצה על אייקון 3 נקודות > Settings

upload_2019-12-10_21-30-0.png

3. סימון Show Rulers
    upload_2019-12-10_21-37-15.png

כך זה נראה:

upload_2019-12-10_21-38-7.png

בהצלחה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה