מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אז אחרי המון זמן שמתכננת להעלות לפה הנה זה קורה-
שיתוף מותג שנולד פה בסטודיו ומסתבר שרובכם נתקלתם בו, והתאהבתם---

אז נתחיל ממש מההתחלה

ממש לפני מלחמת חרבות ברזל פנתה אלי חיה היקרה (לקוחה חוזרת ברוך ה) עם חלום מיוחד
פתיחת סטודיו לצביעת כלי קרמיקה - משו שעוד לא קיים פה במרכז באווירה חרדית ובצורה מקצועיות-
מרחב מעורר השראה ויצירה לכל אישה שמבקשת לעצמה זמן של רוגע ופינוק, באמצע השגרה ובמיקום
נגיש וקרוב לבית.
שמעתי ממנה, דייקנו ערכים, מסרים וקווים לדמותו של המותג הנולד
ו- יצאנו לדרך..
וכך תוך כדי המלחמה ברוך ה המותג החל קורם עור וגידים נשלחו מספר סקיצות שחיה התאהבה מיד באחת מהן.. עוד דיוקים שיפצורים והנה יש לנו אותו
הלוגו החדש של טוליפ :

AddColors(4-8-25).gif

_פרח_כוס_טוליפ.jpg

כרב הדמיה.jpg

מכן המשכנו לכתיבת ועיצוב מודעות שיעבירו את המסר בצורה ברורה ומדוייקת - היה חשוב לנו שיבינו שמדובר בצביעת כלי קרמיקה ולא יצירת כלי קרמיקה וכן שיבינו איך עובד התהליך.. מודעה עם המון תוכן שצריכה בנוסף גם להעביר חוויה ורגש, קבלו אותה >>>

טוליפ_מודעה.jpg

המודעה פורסמה והתגובות ברוך ה היו וואוו!!!
אנשים לא גמרו לתת פידבק וכמובן שהחלו לזרום לקוחות
מכאן המשכנו לסדרת מודעות עם עדכון של הוויזואל כל פעם מתוצרים אמיתיים של לקוחות!
מוזמנים להנות :

tulip_animation_fast.gif

הדגמה לתהליך בניית הוויזואל למודעה -
מתוך עבודות אמיתיות של לקוחות (ותודה על בינה..) >>>

תהליך.png

המותג כבש ברוך ה!
אנשים באים נהנים ממליצים והמעגל רק גדל!

והנה טעימה מעוד כמה חומרים של טוליפ:

פרוספקט המצורף לכלי המוכן הנשלח ללקוחה
Flying_Leaflet_Mockup_4.jpg

רולאפ לסדנאות ניידות

רולאפ טוליפ.jpg

עיצוב שובר מתנה + פוסט פרסום

חדש שובר.jpg

והכי מרגש - התגובה של חיה על התהליך המיוחד

המלצה טוליפ.png

תודה שהייתם עד פה
המשך יום מוצלח ומבורך ושפע הצלחה בחיים ובעסק!

מרים לנדאו

ואם מעניין אתכם לשמוע על מיתוג לעסק שלכם
מוזמנים לייצור איתי קשר בשמחה
ml.brand100 @ gmail.com
0555516380 - יש ווצאפ :)
ערב ראש השנה, השעה אחת עשרה, ערימת תפוחים עצומה על השיש,
בתכנית: כמות עצומה של פשטידת תפוחים מושקעת לסעודת ראש השנה
כשהפאפון מצלצל וחברה טובה מנתניה על הקו לוחשת לי ״את עומדת לצעוק עלי״
ואני מהיכרות ארוכה ופוריה, יודעת, שהיא, צריכה, עיצוב, דחוף, עכשיו!

אם נספר את הסיפור מתחילה זה הולך כך:
חסידות צאנז המעטירה גדלה והולכת, וה׳גרויסע זאל׳ בנתניה -בית הכנסת הגדול- כבר צפוף.
אך המצב הקסטסטרופלי באמת הוא בעזרת הנשים בחג שמחת תורה - בזמן ההקפות כמובן.
אז הצפיפות מגיעה לשיאה וכמעט שסכנת נפשות לשהות שם,
קבוצה של כמה נשים, פעילות נמרצות בחוג נשות החסידות מחליטות ש...לא עוד! השנה זה יהיה אחרת!!
(אחר כך אגלה שהוכל התחיל מאישה אחת, שהגתה את הרעיון המבריק בפשטותו עליו נקרא מיד בהמשך,
היא התקשרה לבנו של הרבי והוא זה שדאג לאשר זאת, והעביר זאת הלאה למבצעות המסורות שיצרו אתי קשר)

הן מקיימות ישיבה מלאה במעוף וחשיבה,
מפתחות אסטרטגיה מעולה, כיצד להעביר את המגמה המקורית
כדלהלן:

״בעצם השינוי הדרמטי השנה הוא חלוקת ציבור הנשים ל-2 קבוצות,
כשקבוצה אחת נמצאת בתוך עזר"נ, הקבוצה השניה תהייה במתחם אחר שימוקם בחצר,
שם יהיו ספרי תהילים/כסאות/מים קרים״

״מאחורי כל רעיון שלנו, עומדת מחשבה רבה,
שבעז"ה נגרום לשינוי מתוך שמחה וכבוד הדדי אחת לשניה,
כך שכל אחת תוכל לראות ולחוות את ההקפות בכבוד, בביטחון, ללא סכנת נפשות.״

״בחרנו לקרוא לזה קמפיין "מחיצה"
המדבר על החשיבות של "לצאת מהמחיצה" של לחשוב רק על עצמי, ולחשוב גם על אחרים.״

ברור ששינוי כזה מצריך תעמולה רבה,
בכל הערוצים, את תהיי אחראית לוודא שהפרינט מכוסה
וכן התגייסו לטובת הענין גם מפעילות קו התוכן של בנות צאנז: "צאנעזרינג",
וחלק הארי של התעמולה יהיה בקו הזה,

(ספוילר: בהמשך אעלה שיתוך מרתק על תהליך המיתוג של הקו :)

מה שדחוף להיום זה 2 מודעות ראשוניות מתוך 3
המבשרות על שינוי לטובת ציבור הנשים,
מתוך עין טובה ופרגון הדדי,
והפניה להמשך התעדכנות ב"תנו עוז" ו"צאנזרינג".
בהמשך יהיה גם עלון מסודר,
חוברת תעמולה שתסביר את כל העניין בהרחבה ובגישה נכונה

אחרי כל הטוב הזה, (שמועתק ישירות מהמייל שלי, לא נגעתי :) - - -
הן נתקעות, כי זה צריך לעבור נכון, מושך, צבעוני וחי ל 2 מודעות חצי גיליון מתוך 3, שיודפסו עוד לפני ראש השנה.
כאן אני נכנסת לתמונה.

הדרישה: קמפיין בזק, שלושה טיזרים מסקרנים בנימה נשית, להלן הסקיצה
כאשר שתי המודעות הראשונות בדרגת דחיפות עליונה,
להדביק אותן מחר בבוקר, ערב ראש השנה...!

מוקאפ שרטוט מודעה 1-2 קמפיין מחיצה.png

ויש אתגרים:
הן רוצות מודעה עם תמונה מיוחדת מאחד הטישים בצאנז
אבל אין תמונה,
צלם החסידות ישן ולא מגיב,
המנכ״ל שולח לי תמונות מjdn שיש לי בעצמי
והכי גרוע, שבמרכ הקמפיין אמורה לככב מחיצת עץ כמו של עזרת נשים טיפוסית,
ואני מחפשת במאגרי התמונות תמונת מחיצה באיכות הכי גבוהה שיש, בעדיפות לוקטורית-
ואין!!!
פשוט אין!!
מה עושים???
בינה לא מבינה אותי מספיק, כי אחרי הרבה כאבי ראש זה יוצא כךpikaso_texttoimage_A-wooden-lattice-gate-with-a-solid-on-a-white-back.jpeg

לא מדויק ולא איכותי מספיק.
בלי לחשוב יותר מדי, אני מורידה תמונה של כפיס עץ,
לוקחת לפוטושופ, ומתחילה לעבוד...
זה נראה כך:מחיצה מושלמת נקייה.png
אני מנסה לחשוב מה לא נכון כאן,
מוסיפה ברגים, מוסיפה הבלטה...מצלילה, והנה,
מחיצה מושלמת!! כזו שמתאימה למודעה הראשונה!
מחיצה קרובה מטורף.png
על איך נראו בדיוק המודעות, ואיך שילבנו תמונה לא איכותית במיודח כך שתראה ״וואו״
בהמשך שיבוא...
אתם בטח מכירים את היוזמה המדהימה של זכות יוספסיקו
שמפיקה באופן קבוע ירידים דיגיטליים ועוד כל מיני אופציות לפירסום.
זה מאפשר להגדיל את התפוצה ואת הפירסום באופן של שתופי פעולה בין כל המפרסמות.
כך שלכל אחת יוצא פירסום עוצמתי במינימום עלות.
זכות היא אחת ההשראות לשיתופי פעולה.
כך שעוד הרבה לפני שהיתה לי רשימת תפוצה (ותמיד ידעתי שיהיה לי יום אחד) נהניתי לעקוב אחריה ואחרי היוזמות והרעיונות המבריקים שלה.
אממה שכמעצבת תמיד הפריע לי הנראות החיצונית של ההפקות שלה
יריד מלא במתנות שוות מהמאסטריות בתחומן.
אבל
משום מה תמיד זה עשה עלי רושם עלוב לעומת התוכן השווה.
חיכיתי להזדמנות לקחת חלק בעיצוב...
וההזדמנות לא אחרה להגיע.

כשזכות הודיעה שהיא מפיקה יריד לקראת החופש לאמהות
שלחתי לה הצעה פשוט כי הפריע לי הנראות הלא מספיק מכובדת הזו
מה דעתך להתרענן בעיצוב חדשני יותר שיעשה רושם הרבה יותר מכובד?
בהתחלה זכות טענה שהיא מאד אוהבת את העיצוב הקיים שיש לה.
ועוד משהו מענין
"תמיד מעירים לי על העיצוב אבל רק מעצבות.."
אז כנראה שכל מעצבת לא אוהבת את העבודה של השניה…
לא הסכמתי איתה
אני דווקא מאד מאד אוהבת עבודות של רבות מקולגותי
אבל בסדר
הנחתי לנושא

ואז אחרי זמן מה
פנתה אלי זכות שהיא כן מעונינת בהצעה שהצעתי לה
היא שלחה לי את העיצוב הקודם

image
וזה אמור לשמש במסך פתיחה ליריד
וכן עם עיצוב נוסף למסכי משנה לכל יום של היריד
חשבתי על הקונספט
אמא מטעינה כח לקראת החופש הגדול

נשמתי עמוק…
ומייד עלה לי רעיון של רכב מתדלק בתחנת דלק ליד נוף מרהיב
רציתי משהו מלא השראה שכל מי שתתבונן בו תוכל לראות שם משהו אחר - את מה שמדבר אליה
ואז הגעתי לתוצאה הזו

image
מפה לשם ועוד קצת דיונים וסקיצות
זכות אהבה
גם החברות שהיא התייעצה איתם אישרו
ויצאנו לדרך
לעצב באנרי משנה לכל יום עם הכיתוב של אותו יום
בגלל שהרקע הוא השראתי ולא מוגדר ו"מסגרתי"
יכולנו לשנות רק את הטיפוגרפיה - המשחק של הטקסטים
ןלא היה צורך לטפל בכל התפאורה

אזזזזז

מוזמנות להיכנס ליריד
יש שם מלא מלא מתנות שוות לאמהות (וגם למי שעוד לא…)
גם המתנה שלי שם במיוחד לאמא שהיא גם בעלת עסק
איזה כיף לשתף קצת אחרי העבודה הלחוצה

אז---

מה יש פה יום?

רחלי היקרה פנתה אלי בבקשה לשדרג לה לוגו קיים שעיצבה בתוכנת קאנבה (רחלי את מרשה לי נכון?)

Elegant Modern Photography Logo.jpg

הלוגו שקאנבה הוציאה היה חביב ומטה, ורחלי הרגישה שהיא לא אוהבת את התוצאה היא חיפשה משהו שישדר יותר מקצועיות, יוקרה, אמינות וראש גדול. אז היא באה אלי

עבדנו תיק תק על כמה סקיצות כמו אלו שהיו נראות לי גם מחברות לאוירת הוינטאג' שבתמונות שלה וגם יפות אש!

שדרוג לוגו-01.jpg

אבל רחלי עדיין לא התחברה
היא טענה שהתמונות שלה זה סטייל אחר, יותר מוקפד ויוקרתי, היא רוצה גווני זהב בכלל
זרמתי.

מפה לשם עוד קצת ירידה לפרטים וחפירה בערכי המותג הגענו לסקיצה הזאת, ורחלי ישר התחברה אליה: זה בול אני! מושלם! ככה ודי! (אני: הידד!)

לוגו סופי-01.jpg

והנה כמה מוקאפים:

לוגו מוקאפ 1.jpg
לוגו מוקאפ 2.jpg

אחרי הלוגו קפצנו במהירות טיל לעיצוב מודעה למקומונים ותפוצה דיגיטלית עבור רישום לכנס הפתוח שהיא עורכת,
כאן התחיל הסיפור האמיתי!
התחלתי עם סקיצה שהיתה נראית לי וואוו, למרות המלל הרב:

1693832142980.png

משהו עדיין לא זרם טוב ללקוחה, זה היה חיוור מידי והיא הרגישה שזה לא מעביר את המסר שלה כמו שצריך
ניסיתי לשחק עם הצבעים, מיקומים וכל העניינים:

__לכידה.JPG

אבל אז הגיעו שינויים מגבוה (מנטוריזציה בלע"ז) שלא אהבו את התוצאה, נאלצנו לוותר וללכת על סגנון אחר, מודעה יותר מלאה ודחוסה בטקסט אבל עדיין יפה וחתיכה
קבלו אותהק.JPG

ב"ה אחרי פרסום המודעה רחלי הוצפה בפניות רישום (מה שאומר היה שווה!)

מיד אחרי הפרסומים התיישבתי על פרוספקט (מלא מלא מלללל!!) שיחולק לאורחות בארוע וכן עוד כמה אביזרים שישלימו את הלוק בארוע עצמו, וזהו!

מוקאפ פולדר פ.jpg

הלקוחה ואני מבסוטות לחיים ולשלום
תודה שהגעתם לכאן
כל תגובה תתקבל בברכה ✨
כאן הפרקים הקודמים:
פרק א', ובו סופר איך התחיל הכל
פרק ב', ובו סופר על השוקולדים שנגמרו והספיר שנצנץ

פרק ג', ובו סופר על הלוגו שפרש כנפיים
פרק ד', ובו סופר על מיתוג שהושלם וטוויסט מהדהד
פרק ה', ובו סופר על הציפורים שכבר לא יפרשו כנף
פרק ו', ובו סופר על מסע חדש ולוגו מלוטש
פרק ז', ובו סופר איך ב"ה יצאנו סופית מהמבוך והגענו אל היעד
פרק ח', ובו סופר על מודעת השקה ראשונה בסדרה ועל כבאית בהפתעה

---
פרק ט',
ובו יסופר על מילים לא נרדפות לחורים ועל סדרת מודעות נוספת-

מתחילה עם צפירת הרגעה לכל מי שדרש בשלומי באישי בעקבות הפרק הדרמטי הקודם :)

-בחסדי השם יצאנו ממש ללא פגע מהכמעט שריפה, וחוץ מסיר שחור משחור והרבה מאד עשן מחניק- מצאתי את הבית עומד על מכונו כשחזרתי אליו. אגב, אחרי קרצופים נמרצים אפילו הסיר חזר לאיתנו והוא משמש אותי בנאמנות עד עצם היום הזה, ה' יאריך ימיו בטוב :)

ועוד לפני שהצלחתי להיפטר מריח העשן (שהתעקש לדבוק במטבח שלי למרות כל ניסיונות האוורור והניקיון), הגיע תורן של המודעות הנוספות בסדרה.

אז הנושאים כבר רשומים לי במסמך התכנון כזכור, ובמודעה הנוכחית אני בוחרת להביא לפרונט את הערך של הארגון, ההקלה, והעול שיורד מגב הלקוחות בזכות השירות המושלם של שרה. מיסים זו מילה נרדפת למבוך מבלבל ומתיש? לא אצל הלקוחות שלנו.

יש לנו כבר גריד עיצובי מהודק שאמור ללוות את כל הסדרה, וחשוב לי לא פחות לשמור על אחידות מקסימלית גם מהפן הרעיוני. אני רוצה שלקוחות פוטנציאליים שנתקלו במודעה הראשונה, ישייכו מיד גם את הבאה אחריה לאותה סדרה.

לכן אני מחפשת כותרת עוצמתית שתעביר את המסר, אבל בתבנית זהה לזו של הכותרת הראשונה. במקרה הזה הנכון הוא דווקא לא להיות מקורית מדי :sneaky:

כאן נכנסת לתמונה חני שרלין האלופה, ומבריקה עם כותרת שעושה יופי את העבודה: גם מעבירה את המסר המדויק, גם קריאייטיבית ומחדשת, וגם בנויה בדיוק על אותו קונספט ולא ממציאה את הגלגל מחדש:

מיסים? זו לא מילה נרדפת לחור בראש.

שימו לב למבנה הזהה של השאלה- תשובה,
המילה הלא נרדפת,
ובעיקר- החור.

מהפן הוויזואלי המודעה מאתגרת לא פחות. לא קל לבטא את המושג 'חור בראש' בלי ליפול למחוזות הקיטש בטעות...

אוספת תמונות פוטנציאליות ומשתדלת לא להסתחרר בעצמי על הדרך:

מודעה מספר 2- תהליך.JPG

זה הדוגמן הנבחר:

תמונה-למודעה-לפני.png

ואחרי צריבה סבלנית וגיור אקספרס מהודר:

תמונה-למודעה--אחרי.png

וזו המודעה הסופית:

מודעה מספר 2.jpg

הנושא במודעה השלישית הוא אחת מנקודות הכאב הכי רגישות של הלקוחות הפוטנציאליים של שרה.

מי שלא סובל את המונחים בירוקרטיה וטופסולוגיה, על מאגרי האנרגיות והזמן הבלתי נדלים שהם גוזלים- שירים יד רגע. אוקיי, כולם להוריד ידיים.

הפעם נדבר על החיסכון בזמן ובכוח, שהלקוחות נהנים ממנו בזכות השירות המקצועי של שרה. למה לשרוף משאבים כל כך יקרים כשיש מקצוענים שיעשו את זה בשבילכם?

גם כאן חני שומרת על קונספט החור,

וזו המודעה השלישית:

מודעה מספר 3.jpg

הפעם הוספנו גם הנעה ממשית לפעולה, שמתייחסת להתמחות של שרה בנושא החזרי מס: הצעה לבדיקת זכאות החזר מס לשכירים במחיר היכרות.

(והנה פיסת נוסטלגיה עסיסית: ממרחק של שנתיים הזוי לגלות שנתתי להטבה את הכותרת היצירתית: הטבת קורונה. היו ימים...)

הסדרה מתפרסמת, והמשוב שמגיע ב"ה חם ומשמח.

הנה כל השלישייה יחד:

סדרת מודעות.jpg

הלאה, אנחנו מתקדמות לסדרת המודעות הבאה.

אחרי הרבה חשיבה, החלטנו ללכת על מה שנקרא 'הוכחה חברתית'.

עד עכשיו העלינו את המותג לתודעה, הטמענו את השם, החוזקות והערכים בתודעת הלקוחות הפוטנציאליים ששמעו עליו כעת לראשונה, ואחרי שהחריש כבר נעשה- זה הזמן לחזק את האמון במותג עם סיפורים מהשטח.

עדויות של לקוחות מרוצים, בפרט אם הן מופיעות בשם ומלכות, מהוות כלי עוצמתי בעולם רווי המסרים שבו אנחנו חיים.

הכותרת מנוסחת בנימה של קביעת עובדה, כזו שאין עליה עוררין... ועם קריצה קריאייטיבית של משחק מילים עם המונח 'עסק' בשתי המשמעויות שלו:

מודעת רבע עמוד.jpg

והמודעות הבאות בסדרה:

מודעת רבע עמוד מספר 2.jpg

מודעת רבע עמוד מספר 3.jpg

מודעת רבע עמוד מספר 4.jpg

כל מודעה מתפרסמת יותר מפעם אחת, מה שיוצר למותג של שרה חשיפה ארוכה ומתמשכת בת כמה חודשים, שבונה צעד אחר צעד את האמון של הלקוחות הפוטנציאליים במותג.

בנקודה הזו אני עוצרת, מסתכלת לאחור על הדרך הארוכה שעברנו ומתיישבת לרגע לנוח וליהנות קצת מהנוף :)

בסיעתא דשמיא העסק של שרה הפך מחסר שם ופנים, אי אז בתחילת הדרך, למותג מרשים, ארוז היטב בפריטי מיתוג מוקפדים ובמעטפת פרסום מקיפה. תודו שזה ציון דרך מרגש.

אבל לא מתעכבת הרבה מדי על הספסל, עוד הדרך ארוכה. שוב אנחנו מסמנות יעד, משרטטות מפות וארוזות תרמילים. אתגר חדש ומשמעותי לא פחות עומד בפנינו.

המשך יבוא בשבוע הבא אי"ה >>>
כאן הפרקים הקודמים:

פרק ז', ובו סופר איך ב"ה יצאנו סופית מהמבוך והגענו אל היעד

---
פרק ח',
ובו יסופר על מודעת השקה ראשונה בסדרה ועל כבאית בהפתעה-

את המודעה הראשונה בקמפיין ההשקה של שרה לא אשכח לעולם, כנראה.

הרבה מים זרמו מאז בירדן והרבה מודעות גם נולדו מאז בין כתלי הסטודיו ויצאו לאור עולם, אבל אף אחת מהן לא הביאה בכנפיה הפתעה לא צפויה בדמות ביקור של כבאית אמיתית לחלוטין עם סירנה מייללת ואורת מהבהבים...

מודעה אטרקטיבית מה שנקרא :)

הבוקר ההוא התחיל כרגיל, עוד יום עבודה שגרתי ועמוס, תודה לה', כשהפעם מונחת על השולחן שלי משימה דחופה ממש: עיצוב מודעה ראשונה בסדרה, מרשימה, אפקטיבית ומדויקת למותג הטרי.

למשימה הזו קדמה עבודת שטח יסודית:

נכון שיש לנו ב"ה לוגו, ויש שפת מותג מדויקת ומגובשת, אבל בדיוק כפי שבניית אסטרטגיית מותג דורשת חשיבה מקדימה, כך גם בניית אסטרטגיית שיווק.

איפה נפרסם, כמה ובאיזו תדירות, מי יהיה קהל היעד אליו תפנה המודעה, איזה ערך נבחר לשים בפרונט... הרבה מאד שאלות שצריך למצוא להן תשובות טובות לפני שעוברים לייצר את המודעות עצמן.

התחלתי עם מסמך תכנון:
הגדרתי קודם כל במילים ברורות מה מטרת הסדרה- יצירת תדמית מקצועית, אמינה ומשכנעת, והדגשת נקודת הבידול של המותג באמצעות המיתוג החדש.

סביר להניח שהפרסום, לפחות בשלב ראשון, לא יביא מיד לקוחות חדשים.

לא נדבר בו על מכירת בגדים לוהטת או מבצעי חיסול בחנות נעליים. יידרש פה תהליך סבלני של בניית תדמית, תוך פרסום עקבי לאורך תקופה, שיגרום ללקוחות הפוטנציאליים קודם כל להכיר את המותג החדש ואחר כך גם להבין מהן החוזקות שלו ולמה כדאי לצרוך את שירותיו.

קהל היעד שלנו: בעלי עסקים עצמאיים מאזור המרכז.

המשכתי להגדרות נוספות שנוגעות במטרות המשניות של הפרסום, וגם החלטות לגבי תדירות הפרסום והפורמט של המודעות, ו- התקדמתי לתכנון הקונספט הרעיוני.

במודעות רציתי לגעת בנקודת הכאב המדויקת של הלקוחות, להציף בעוצמה את הקושי ולהציג את הפתרון שממתין להם ממש במרחק הרמת טלפון.

כבעלת עסק (ולקוחה של שרה בעצמי, מאז הכרנו ועד היום :)) לא היה לי קשה להיכנס לנעלי הלקוחות הפוטנציאליים. חשבתי על מה שמעלה בי המושג רשות המיסים והמילה מס באופן כללי, ורשמתי את האסוציאציות המיידיות: כסף לפח, בירוקרטיה מתישה, זמן שנשרף, בזבוז אנרגיות, כאב ראש, בלבול.

מה יש לומר... סיפור כואב, מיסים :rolleyes:

מכאן הדרך קלה:

המודעה הראשונה תעסוק ברווח הכספי שמושג באמצעות תכנון מס נכון,
המודעה השנייה בחיסכון של הזמן והכוח,
והשלישית בהקלה ובארגון.

ניסיתי לתרגם את הנושאים והכותרות לקופי יצירתי ומוכר, ואז זה פתאום הבריק לי: הכותרת פשוט תביא את האנטיתזה לכל המוכר והידוע.

בעלי עסקים רואים ברשות המיסים מסחטת כסף שמשאירה אותם עם חור בכיס, לעיתים בלי הצדקה? המודעה תספר להם שזה לא חייב להיות כך.

עם תכנון נכון, מדויק ומקצועי, בסופו של דבר אולי רשות המיסים אפילו תחזיר להם כסף.

או במילים פשוטות יותר:

כותרת-למודעה-1.png

ואם דיברנו על כיס- עולם התוכן של תפירה וחליפות מחויטות של בעלי עסקים מסתדר לי כאן בול.

המשכתי לניסוח הבודי טקסט באותה רוח:
רשות המיסים יודעת גם להחזיר כסף!
בואו לתפור לעסק שלכם חבילת ייעוץ מס מושלמת ומדויקת, שתחסוך לכם אלפי שקלים בשנה.

שרה אישרה את התכנון, אפשר להתקדם לביצוע הויזואלי.

היא סגרה מול מקומון על סדרת מודעות למשך השבועות הקרובים, ואתמול עדכנה אותי שהם מבקשים לקבל חומרים סופיים עד מחר בערב. הזמן קצר ממש והשעון נושף בעורף.

הניירת המשרדית כבר ירדה לדפוס בשבוע שעבר, השלט הוזמן, וזה השלב שבו שרה כבר רצתה מאד להתחיל לפרסם.

אחרי הדרך שעברנו, שהתארכה מעל ומעבר למצופה, אני לגמרי מבינה אותה. באמת הגיע הזמן לצאת לאור ולהיחשף ללקוחות פוטנציאליים חדשים.

את שעות הבוקר אני מעבירה בעבודה מרוכזת על המודעה, מניחה בצד את כל הפרויקטים האחרים ומנסה לקדם עניינים במהירות. מחפשת ויז'ואל עוצמתי, משחקת עם חומרי הגלם של צבעוניות, פונטים וצורניות...

אבל למרות המאמצים, השעה שלוש וחצי בצהריים פוגשת אותי עם תוצר לא מוגמר על המסך :(

מה עושים?

חייבת לעזוב את המשרד ולחזור הביתה למתוקה שמחכה לי תחת השגחתו של בעלי, אבל המקום במקומון שמור לנו, המודעה חייבת היום לרדת לדפוס!

בעלי מתקשר, מעדכן שהניח את ארוחת הצהריים לחימום על הגז, והוא חייב כבר לצאת לסדר אחר הצהריים בכולל ממש עכשיו כדי לא לאחר.

אין מנוס, הבטחתי לשרה ואקיים אי"ה. המודעה על המסך מולי עוד לא מושלמת, השעון ממשיך לשעוט קדימה בחוסר התחשבות, ואני מנסה למצוא במהירות פתרון.

קופצת הביתה לשמוע מהילדונת שלי על חוויות היום בגן, ואחר כך מבקשת משכנה נחמדה עזרה בבייביסיטר דחוף.

השכנה המקסימה שלי מסכימה בשמחה לקבל את האורחת הקטנה למשך השעתיים הקרבות, ואני חוזרת בלב קל למשרד.

16:30: תודה לה', המודעה הולכת ומקבלת צורה מוגמרת ואוטוטו כבר יכולה לשלוח אותה לאישור סופי.

16:45: שיחה נכנסת מהשכנה, המולה מוזרה ובלתי מפוענחת ברקע: "תגידי", היא מתנשפת מעבר לקו, "השארת אולי סיר על הגז???"

אלף פעמוני אזהרה רועמים לי בראש בקול גדול, בעלי אמר משהו על ארוחת צהריים שהוא מחמם. אולי האש נשארה דלוקה? הוא חשב שאני כבר אכבה ואחלק לצלחות? אבל הייתי בבית בדיוק שתי דקות, לא העפתי מבט לכיוון הגז אפילו.

היא זורקת משהו על עשן כבד בקומה שלנו שגרם לשכנים להזמין מכבי אש, ועל כבאים שעולים עכשיו אלי הביתה ומתלבטים איך לפרוץ.

הצילו!!! הכל מסתחרר סביב. הבית שלי נשרף? ככה מרגישים כשזה קורה?

מספיקה לומר לה שהדלת פתוחה ולא צריך לפרוץ, נועלת את המשרד ברגליים רועדות, דוהרת בלי נשימה לכיוון הבניין.

כבר מקצה הרחוב אני מזהה כבאית מרשימה וקהל סקרנים ענק צובא על מדרגות הכניסה.

ברוך ה', לא רואה לשונות אש משתוללות מהחלון כמו שצייר לי הדמיון המבעית, אבל יש ריח של אש באוויר, וכל השכנים למטה, וכבאים במדים מבקשים ממני פרטים... אמאלה, לא יכול להיות שאני הגיבורה הראשית בסיטואציה ההזויה הזאת.

הבת שלי נמצאת בין השכנים שמתרכזים ברחבה, מאושרת עד מאד לפגוש אותי ולדווח לי על האטרקציה המרעישה, כמעט בטוחה שהזמנתי את מכבי האש כדי להנעים לה את שעות אחר הצהריים :)

אני מנסה להשתלט על הרעד, להתפלל שאיכשהו לא ממש הכל יישרף ומשהו יישאר לפליטה, ולהשתדל לא לחשוב בכלל על מה שאולי כבר כן נשרף ואיננו.

כמה דקות חולפות, לא עומדת במתח הזה. מה קורה למעלה??? למה הכבאים לא יורדים?

הנה הם, מפציעים בפתח הבניין, מעדכנים אותי שהכל בסדר ואפשר לחזור הביתה.

הם מתחילים לקפל ציוד ולפזר את ההפגנה, ולאט לאט אני מלקטת חלקי מידע ומבינה מה קרה:

השכן מהקומה מתחתינו כבר תפס יוזמה עוד לפני שהכבאית הגיעה, נכנס הביתה וסובב את כפתור הגז.

העשן הכבד אמנם עמד באוויר, אבל ב"ה האש לא התפשטה ולא קרה שום דבר רציני.

ה', תודה!!!

לא מעזה לעלות הביתה ולראות את הגז המפוייח ואולי את הנזקים הנוספים שהכבאים לא סיפרו לי עליהם, רק ממלמלת מזמור לתודה בשפתיים חרבות.

17:15: הרחוב מתרוקן לאט, השכנים חוזרים הביתה, והשכנה הנהדרת שלי מציעה לי לחזור למשרד ולהשאיר את הילדונת אצלה.

הרעד עוד לא ממש עזב אותי, לא מעכלת את החוויה הבלתי אפשרית שעברתי עכשיו, אבל המודעה של שרה עדיין לא נשלחה לעיתון. מקבלת את ההצעה שלה בחוסר ברירה, לא מוצאת מילים להתנצל על האטרקציה שארוחת הצהריים המסכנה שלי ז"ל ארגנה לכל דיירי הבניין.

חוזרת למשרד, בפעם השלישית להיום, ומתיישבת לסיים סופית עם המודעה.

17:48: המודעה נשלחת לשרה:

מודעה 1.jpg

ב"ה היא מתחברת מיד ומאשרת לשלוח למקומון, בטח לא מדמיינת כמה ניסים ליוו את המודעה הזו בדרכה למכבש הדפוס...

רק עכשיו מרשה לעצמי לשחרר נשיפת הקלה עמוקה. יכולה לחזור הביתה, לאסוף את המתוקה שלי מהשכנה, ולשקם את הבית מנזקי העשן והפיח.

רק מקווה שהמודעות הבאות בסדרה תצאנה לאור בלי דרמות נוספות, זו כבר הספיקה לי מעל ומעבר :)

המשך יבוא ביום רביעי אי"ה >>>
  • 736
  • כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ז',
    ובו יסופר איך ב"ה יצאנו סופית מהמבוך והגענו אל היעד-

יש לנו לוגו!

תודה לה', שרה אהבה והתחברה.

שוב עצרתי לתחנת ליטוש, והפעם שרה היתה שותפה מלאה. עיגלנו פינות, הזזנו, הגדלנו, שינינו... קבלו הצצה חלקית לתיקיית התהליך:

ליטוש לוגו חדש.JPG

אחרי חשיבה גם טיפלנו בסלוגן וסיכמנו על 'ייעוץ מס וחשבונאות',

עוד דיוקים כמעט אינסופיים כדי שהכל יעמוד פיקס...:

לוגו חדש- תהליך.JPG

ו-סופסוף יכולנו לברך על המוגמר בס"ד.

ככה ייראו פניו החדשות של המותג:

לוגו חדש.png

מוקאפ-ללוגו-חדש.png

אין לי זמן להתרגש...

חייבים לעבור מהר הלאה, לפיתוח שפת מותג ויצירת מעטפת עיצובית מלאה.

אגב, חשוב לי לציין שהשלב הזה בתהליך הוא אחד המכריעים והמשמעותיים בעיניי.

יש לקוחות שלא מספיק מבינים מה הטעם להשקיע כל כך הרבה בכרטיס הביקור או בחתימת מייל ממותגת, ולמה בעצם אי אפשר להסתפק בלוגו וזהו. חשבנו, ניתחנו, בנינו אסטרטגיית מיתוג, בחרנו לוגו ואפילו הזענו על ליטוש סבלני. מספיק, לא?

אז זהו, שלא.

לצאת לעולם עם לוגו בלבד, זה כמעט כמו לייצר תוכנית אדריכלית מושלמת לדירת החלומות שלכם, כולל רשימת חומרים נבחרים, גוון צבע מדויק לקיר ודגם ספציפי למרצפות, ו- להשאיר אותה לנמנם במגירה. לא חבל?

פריטי המיתוג והניירת שנעצב על בסיס שפת המותג, הם בנמשלנו הביצוע המעשי של תוכנית המגירה ששרטטנו בקפדנות.

למעשה, ייצור שפת מותג זו הדרך שלנו ליישם את המיתוג ולהטמיע אותו בתודעת הלקוחות.

לכל אורך הדרך, החל מההיכרות הראשונית של הלקוחות עם העסק ועד שיסיימו את תהליך הרכישה, הם יפגשו בפריטי המיתוג, והם אלו שייצרו להם חווית צריכה מושלמת, הרמונית ומגובשת וישקפו להם את ערכי המותג שכל כך חשוב היה לנו לשדר בלוגו.

שפת המותג מתפקדת ממש כמו שפה לכל דבר, עם כללי דקדוק וחוקיות משלה: צבעים, פונטים, צורניות ספציפית...

חשוב לא פחות שהיא תהיה אחידה ותדבר באותו טון לאורך כל הדרך.

לצורך העניין, נסו לדמיין איך תרגישו אם באמצע הפגישה שאתם מנהלים עם עורך הדין, דובר העברית המשובחת, הוא יעבור פתאום לשוחח במנדרינית עתיקה (לא שיש לי מושג אם קיימת כזו שפה בכלל :p )
    ככה בערך נראה מותג שמדבר בשפה מאולתרת ולא עקבית, וזה לא משנה אם יש באמתחתו לוגו מושלם על בסיס אסטרטגיה לתפארת.

זו היתה סתם הארת אגב שהתארכה..., חוזרת לסיפורנו.

התחלנו עם כרטיס ביקור.

כזכור, שרה בעניין של השבחות דפוס ודברים יפים שמעצבות אוהבות :)

אני בודקת אופציה של חיתוך צורני, כשה-S שממוקמת בחלל הלבן של האלמנט תהיה חלולה, כדי להדגיש את הרעיון העיצובי למי שבמקרה לא הבין.

הבעיה היא שמהצד השני מתקבלת צורה די חסרת משמעות...

מנסה לחשוב על משפט בנושא דרך/ יציאה ממבוך, שישתלב עם הצורניות המפותלת ויופיע בחלקו האחורי של הכרטיס.

אופציות שונות עולות ויורדות, ובסופו של דבר דבורי כהן האלופה מעניקה לנו את הניסוח המושלם: יוצאים מהמבוך, מתחילים לחסוך. זה בדיוק זה. גם תכנון מקצועי, גם חיסכון כלכלי, גם יציבות, ביטחון ובהירות.

כך אני מתכננת את הכרטיס, רואים את החיתוך מהצד האחורי?:

מוקאפ-לכרטיס-ביקור--חיתוך-צורני.png

אבל כשאני עוברת לשלב ההפקה ופונה לבית דפוס כדי לבקש הצעת מחיר, מתברר שהייתי יצירתית מדי... בלתי אפשרי לבצע חיתוך קטן כל כך בצורה מדויקת, ואין מנוס אלא לרדת מהרעיון.

יושבת על עיצוב מחודש. משפט המחץ כבר נשאר איתנו כמובן:

מוקאפ-לכרטיס-ביקור-חדש.png

הפעם בחרנו בהשבחת דפוס של לכה סלקטיבית על חלק מהכרטיס.
    יצא מושלם ממש ב"ה, חבל שאין לי תמונה של התוצר להראות... אבל בכל מקרה זה לא דומה לכרטיס פיזי שממכר ללטף :)

המשכנו לבלאנק:

מוקאפ-לבלאנק-חדש.jpg

ולפתק תזכורת:

מוקאפ-לדף-ממו-חדש.jpg

חתימת מייל מונפשת:

חתימה.gif

ושלט כניסה:

הדמיה-לשלט-חדש.png

זהו, הגענו אל היעד! תודה לה', למותג של שרה יש שם ונראות, שפה מדויקת ומעטפת עיצובית מושלמת.

הגיע הזמן להתחיל לספר עליו לעולם.

עם הרבה אדרנלין ומרץ אני עוברת לתכנון קמפיין ההשקה בעיתונות, כיף להגיע לשלב הזה אחרי התהליך היסודי והמורכב שעברנו. וכאן חייבת לשתף בקוריוז הזוי ובלתי אפשרי שבטח מימיכם לא שמעתם, והאמת שאפילו ללקוחה לא סיפרתי עליו עד היום.

מסתבר שבאמת היו אנרגיות באוויר, אש, ואיכשהו בסוף גם כבאים פיזיים ואמיתיים לגמרי נכנסו לתמונה--- על כל זה בפרק הבא :)

כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ה',
    ובו יסופר על הציפורים שכבר לא יפרשו כנף-

פתאום התברר שלא כל הקצוות סגורים.

אז נכון שהלוגו היה סגור ומאושר (כמובן, לא מתחילה לפתח שפה ופריטי מיתוג לפני קבלת אישור ללוגו), אבל דווקא עכשיו, כשפריטי המיתוג מעוצבים ונשאר רק לבחור ביניהם, התעוררה אצל שרה תחושה לא נוחה, ואני שמחה שהיא מספיק כנה כדי לשתף אותי בהתלבטות שלה:

האם נכון ללכת על לוגו ושפה שמביאים ציפורים משוחררות לפרונט, כשבעצם המותג שלה הוא משרד ייעוץ מס רשמי ורציני?

אני מחווה את דעתי ומפרטת לשרה קצת על סוגי הלוגואים הרבים שקיימים.

נכון שישנם לוגואים רבים שמציגים אלמנט ברור בהקשר ישיר לעולם התוכן של המותג, אבל דווקא לוגו שמשלב בין עולמות תוכן נחשב לאינטליגנטי יותר.

הציפור אמנם לא קשורה לייעוץ מס, אבל יש לה קשר רעיוני לאסטרטגיית המותג והיא מבטאת מסרים חשובים.

אם דיברנו על ערכים של רוגע, בטחון, שחרור וראש שקט ללקוחות-
    זה מה שציפור דרור מסמלת, ובעיניי השילוב שלה בלוגו מעביר בהצלחה את השדר.

אנחנו ממשיכות לחשוב יחד, ואני מעלה אופציה נוספת שקולגה מקסימה הציעה לי בשלב הליטוש- לוותר על הציפורים שמתעופפות מתוך הלוגו ולהישאר רק עם אחת עוצמתית:

לוגו-ללא-ציפורים.png

במקביל שרה ממשיכה להתייעץ גם במעגל הקרוב (בהחלט שיטה מומלצת, לקבל חוות דעת מאנשים שמכירים אישית את בעל המותג ורואים את הלוגו מזווית המבט שלהם), והיא מקבלת פידבק חם ונלהב.

אבל היא עדיין לא שלמה עם הלוגו, ומבקשת ממני לבצע כמה שינויים כדי לשפר ולדייק יותר. אנחנו מנסות לשנות את הסלוגן, לדקק את הפונט, לגעת בצבעוניות... שרה מציעה להוסיף גווני זהב או כסף שישדרו יותר יוקרה ורשמיות.

אני כן ממליצה להישאר עם הכחול, כי בעיניי יש לו אמירה מאד חזקה-
    מצד אחד הוא נתפס כצבע אמין, מקרין יציבות ובטחון ופופולארי מאד בעסקים פיננסיים, ומצד שני הוא גם מתקשר לעולם התוכן של ציפורים ושמיים.

מנסה בכל אופן להציע שילוב של הטבעת כסף בהדפסה:

מוקאפ--הטבעה-בכסף.png

אבל לא. זה עדיין לא הפתרון הגואל, וברור לי שאי אפשר להמשיך בצורה כזו.

גם אם בעיניי המיתוג הזה מושלם כמות שהוא, לפני הכל הוא של הלקוחה שלי, ושלה בלבד. ואם היא לא מרגישה איתו בנוח, הוא לא ממלא את תפקידו.

אני יכולה להסביר, להציע, לחוות את דעתי כאשת מקצוע, אבל בשורה התחתונה שרה אמורה להרגיש שהמיתוג משקף אותה, שהוא עונה על הציפיות ומגשים את החלום שלה לנראות עסקית מושלמת.

(במאמר מוסגר, אני מספרת כאן על סיטואציה לא סטנדרטית בכלל שב"ה לא קרתה לי מעולם, לא לפני ולא אחרי. בדרך כלל תהליכים כאלה של חשיבה מחודשת, דיוק וחידוד המסר- מתרחשים הרבה קודם, בשלב העבודה על הלוגו ולא אחרי שהניירת כולה מוכנה. אבל מסתבר שתמיד יש פעם ראשונה...)

כמה ימים חולפים,

ובבוקר אחד אני מקבלת משרה עדכון מפתיע שכאמור, יוצר תפנית דרמטית לחלוטין בעלילה.

בעקבותיו אני משגרת את הציפורים שכבר הספקתי להיקשר אליהן ולאהוב ממש- הישר אל תיקיה סגורה במחשב, לנוח בשלום על משכבן. אבל לא מקדימה את המאוחר...

• 804
  • כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ו',
    ובו יסופר על מסע חדש ולוגו מלוטש-

זו ההודעה שקיבלתי משרה:

צילום-מסך-מהמייל.jpg

ככה התחיל המסע החדש שלנו.

האמת? לא היה קל בכלל לגנוז את הציפורים, הספיר ושות'. פשוט לקבור בקרבי המחשב לתמיד, לשכוח מהן וזהו (אז עוד לא תכננתי את השיתוף הנוכחי :)).
    אחרי כל כך הרבה חשיבה, אנרגיות ושעות מסך שבהן בילינו יחד- לגמרי הרגשתי מחוברת ליצירה הזו.

ומצד שני, שמחתי ממש ששרה קיבלה את ההחלטה האמיצה למתג את העסק בשמה המלא.
    לא היה לי ספק שזה הצעד החכם והנכון ביותר לעסק, גם אם הוא עולה במחיר משמעותי של השקעה מחודשת בשלב הזה, אחרי שהמיתוג הקיים כבר מוכן לשימוש.

בשלב הזה אני מבינה יותר מתמיד כמה חשובות האותיות הקטנות שמופיעות בכל הסכם עבודה שאני מפיקה, ומתייחסות גם למקרים כאלה, בהם התהליך לא מתנהל בדיוק כמו שצפינו מראש. הרבה יותר נעים ונוח לשני הצדדים.

על פי ההסכם אני מעניקה ללקוחות 3 אופציות לעיצוב הלוגו, ועד שלושה סבבי תיקונים ללוגו הנבחר. לוגו חדש עם שם שונה מזה שסיכמנו עליו בתחילת התהליך- הוא כבר מוצר נפרד לגמרי.

שרה לחלוטין מבינה את זה, ומשלמת על הלוגו מחדש.

הפעם אנחנו מסכמות על כיוון אחד בלבד ללוגו, על מנת להוזיל עלויות.

שוב חוזרת לנקודת ההתחלה, מנופפת לשלם לנופים המוכרים :)

מתעמקת מחדש בבריף, ומזכירה לעצמי מה שרה רוצה לחדד כרגע בלוגו: חשוב לה להעביר בצורה עוצמתית את המסרים של יוקרה, מקצועיות, מקום יציב ובטוח שהלקוחות יכולים לתת בו אימון בעיניים עצומות. בד בבד, אני רוצה גם לשים דגש על נקודות הבידול של התכנון המקצועי שמתורגם לחיסכון כלכלי.

ממלאה דפים בסקיצות ידניות ובשברי רעיונות, ועוברת לאילוסטרייטור כדי לתת להם צורה ופנים.

אמנם התחייבתי לספק רק סקיצה אחת, אבל כדי להגיע לאחת המושלמת אני מעמיסה על הדף הרבה יותר...

בוררת מתוך המוני הכיוונים את שלושת הטובים:

סקיצות ללוגו חדש.JPG

ועוד סינון אחרון:

לוגו-חדש-סופי.png

וואו, חושבת שזה לגמרי זה.
    פתאום ברור לי כמה היה נכון להיפרד לשלום מהציפורים כדי להגיע לתוצר משובח פי כמה, בסיעתא דשמיא ורק בעזרתו יתברך!

מכינה שוב פרזנטציה מושקעת, בה אני מפרטת על מה שעומד מאחורי הלוגו:

קו עיצובי:

לוגו מסוג מונוגרמה, שמשלב בין האותיות S ו-P, ראשי התיבות של שרה פינטו.

ללוגו מסוג זה ישנה אמירה יוקרתית ורשמית מחד, ומאידך- הוא משדר נטילת אחריות אישית תחת שמו של בעל העסק.

בלוגו נעשה שימוש בטכניקת הגשטאלט, שמנצלת חללים ריקים בעיצוב האלמנט ליצירת אשליה של אלמנט נוסף. הלוגו מורכב למעשה משני חלקים- העליון שמעוצב כחץ, והתחתון שמסמל את האות P. אולם בחלל שביניהם נוצר חלק שלישי- האות S.

הצופים בלוגו שעושים את ההקשר בכוחות עצמם, חווים הנאה מגילוי האלמנט המרומז, מה שהופך את הלוגו למושך עין, מבדל וזכיר.

הבטחת המותג:

הערך המרכזי שנבחר ללוגו הינו נושא התכנון המקצועי והחשיבה לטווח ארוך.

המראה הכללי של הלוגו מזכיר מבוך, כשבסופו ממוקם החץ שמוביל ליציאה ממנו. החץ מכוון כלפי מעלה, על מנת לסמל הצלחה.

המסר הוא שבעזרת פניה ליועצת מס שמתמקצעת בתכנון מס ברמה גבוהה ובייצוג מול הרשויות- הלקוחות יוצאים בקלות ממבוך הבירוקרטיה ומשיגים בס"ד הצלחה ושגשוג.

על הצבעוניות והפונטים:

צבעי הלוגו רשמיים ויוקרתיים- כחול כהה ועוצמתי, וגרדיאנט- מעבר גוונים אלגנטי בגווני הברונזה.

הפונט שנבחר לשם בעלת העסק הוא יציב, כבד ובעל נוכחות בולטת. בסלוגן נעשה שימוש בפונט נקי וקלאסי.

זהו, נושאת תפילה מעומק הלב להצלחה ולנשיאת חן, ושלחת לשרה לאישור. היא תאהב? תתחבר? הפעם קלעתי לטעמה?

כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ד',
    ובו יסופר על מיתוג שהושלם וטוויסט מהדהד-

שלוש קולגות מהממות נחלצות לעזרה (בסוף השיתוף הזה אהיה חייבת להקדיש פרק שלם לקרדיטים, אין מנוס), ומחוות כל אחת את דעתה על הלוגו. נותנות הערות ממוקדות ומחכימות, ואני מתיישבת לתהליך השיוף והליטוש.

זה שלב מייגע למדי בדרך, בפרט כשהלקוח בכלל לא מודע למה שקורה מאחורי הקלעים ואפילו לא מעודכן בשעות הנוספות שהקדשנו למלאכת הליטוש אחרי שהוא כבר נתן את האור הירוק. הלוגו גם כך בסדר, אז בעצם מה בוער לי לחפש בעיות?

ועדיין, ממליצה בחום לא לוותר על התחנה הזו בדרך. לפעמים ההבדל בין לוגו נחמד ללוגו וואו- נעוץ בדיוק בדיוקים הקטנטנים האלו, במילימיטרים של הריווח, בזווית הספציפית של הגרדיאנט, בעוד החלקה מיקרוסקופית של הקו...

אז עצרתי בתחנת הליטוש, דייקתי, שייפתי והנה התוצאה הסופית:
    לוגו-סופי.png
    מוקאפ-ללוגו-סופי.jpg

שימו לב כמה התחנה הזו היטיבה עם הלוגו:
    לפני-אחרי.gif

זהו, מתניעים קדימה!

בסיעתא דשמיא יש לוגו מושלם, ועכשיו הזמן להתחיל לדבר ציפורית :) ולפתח את שפת המותג. מדויקת, מקצועית, מבטיחה ללקוחות הצלחה בס"ד ומשחררת אותם מכל עול.

מתחילה עם כרטיס ביקור. מספרת לשרה על מגוון האופציות להשבחות דפוס שיש היום, ושמחה לשמוע שהיא בעניין ורוצה להשקיע בלכה סלקטיבית. אגב, נושא ההשבחות הוא נקודה שאני מבררת לפני שאני מתחילה לעצב, היא משמעותית מאד לתכנון הכרטיס. אינו דומה כרטיס שנבליט בו חלק מהלוגו, לכרטיס שנשדרג עם חיתוך צורני, לכרטיס שבכלל נחליט מראש לעצב בפרופורציה לא שגרתית.

כמה כיף לשחק עכשיו עם מרכיבי הלוגו כשהכל כבר ברור ומוגדר. מרכיבה עוד ועוד וורסיות שונות, מנסה גרסאות נגטיב, לא מצליחה להפסיק :)

בסוף בררתי מכל השלל שלושה גרסאות, שרה כבר תבחר את הכרטיס המושלם מבחינתה:

כרטיסי-ביקור.gif

גם הבלאנק לא מקופח ומקבל זוג אופציות:

בלאנקים.gif

והיות שמעבר הסטודיו לכתובת אחרת בדיוק באותה תקופה עיכב קצת את הפרויקט,

החלטתי לצ'פר את שרה בבונוס על חשבון הבית: עיצוב של דפי ממו ממותגים, מתוקים ושימושיים עד מאד, לכתיבת תזכורות או משימות:

מוקאפ-דף-ממו.jpg

פרזנטציית פריטי המיתוג נשלחת לשרה, ואני מחכה בסקרנות לשמוע במה היא בוחרת.

בינתיים מבקשת הצעות מחיר מבתי הדפוס מולם אני עובדת, משווה ביניהן ומעבירה לשרה להכרעה סופית. כבר רואה בעיני רוחי את המיתוג החדש מתפקד במשרד שלה ומתחילה אפילו לתכנן בראש את קמפיין הפרסום העתידי.

וכאן, בשלב הזה בדיוק, הגיע הטוויסט המהדהד ההוא שדיברתי עליו בכותרת, והמסע שלנו שכבר נראה קרוב לנקודת הסיום- קיבל במפתיע תפנית חדה של 180 מעלות. או אם נשתמש במשפט המחץ שהדרשנים אוהבים לומר לקראת סיומו של סיפור מתח עסיסי: בעצם, כל זה היה רק הקדמה לסיפור האמיתי :)

כאן הפרקים הקודמים:

---
    פרק ג',
    ובו יסופר על הלוגו שפרש כנפיים-

שרה מתחברת מיד, ונותנת אור ירוק לצאת עם הספיר המנצנץ לדרך ✨

במקביל אני מטרידה שוב את הקולגות הבלתי נלאות עם הרעיון החדש, וכולן בעד לגמרי וממליצות בחום ללכת על זה. כיף!

באקראי אני מגלה שהמילה ספיר במשמעות האבן נכתבת באנגלית Sapphire. לא נורא, נוותר על המשמעות הזו ונסתפק באזכור המעניין של ראשי התיבות ובקונוטציה של מספרים וספירת רווחים :)

אז זהו, סופסוף הכל מוכן למסע. ב"ה יוצאים לדרך!

(אגב, ההקבלה שלי כאן בפוסט לעולם התוכן של מפה ודרך לא אקראית...

זו התשובה שאני עונה ללקוחות שלא מבינים למה אני מתכוונת כשאני מדברת על תהליך אסטרטגי, ולמה הוא מהווה חלק בלתי נפרד מעיצוב לוגו:

מבחינתי לעצב לוגו ללא אסטרטגיה מקיפה, מעמיקה ויסודית= לצאת למסע בלי מפה. מצטערת, אני לא אוהבת להיאבד בדרכים... שווה לי להשקיע לפעמים יותר זמן ואנרגיות בהכנות, בתכנון ובחשיבה, מאשר בביצוע עצמו. כשהכיוון ברור המיתוג החזותי אמור לרוץ אי"ה)

אוספת השראות, מהארץ ובינלאומיות, יושבת על סקיצות ידניות ראשוניות (כן, למרות הדחף הזה לרוץ כבר למחשב וללהטט עם העכבר...) ואחר כך עוברת לביצוע ממוחשב, ליטושים ודיוקים אין סוף.

בסופו של תהליך שרה מקבלת פרזנטציה מפורטת עם שלושה כיוונים ללוגו, כולל הסברים על משמעות הלוגו, הצורה בה הוא משקף את הבטחת המותג ואת הערכים הבולטים, והקשר של כל בחירה עיצובית כמו צבעוניות ופונטים לעניין.

זו אופציה א':

מוקאפ-ללוגו-1.jpg

אופציה ב':

מוקאפ-ללוגו-2.jpg

אופציה ג':

מוקאפ-ללוגו-3.jpg

הפעם זה הולך מהר :)
    שרה בוחרת מיד בלוגו השני.

זה מה שכתבתי עליו בפרזנטציה:

בלוגו זה נעשה שימוש בטכניקת 'שבירה' של חלקי אותיות, כשחלק מהאות A הוחלף באלמנט מופשט בצורת הסימון V. טכניקה זו מעניקה ללוגו טוויסט מעניין, ייחודי וזכיר.

האלמנט מסמל את ההצלחה המובטחת בס"ד ללקוחות, ואת הדיוק והמקצועיות שעומדים מאחורי השירות.

בנוסף, ניתן לראות בו גם אזכור לציפור דרור פורשת כנפיים, במטרה להעביר את השדר הברור: אצלנו תהיו בטוחים, רגועים ומשוחררים מהעול של התנהלות מול הרשויות בנושאים פיננסיים. להעמקת השדר, מופיעים בלוגו אלמנטים מינימליסטיים של ציפורים נוספות ש'מתעופפות' מתוך ה-V.

מבחינה טיפוגרפית הלוגו מורכב מפונט אחד, דו לשוני, מה שתורם לנראות אחידה ומגובשת במיוחד.

הצבעוניות בלוגו זה פופולארית ומזוהה בפרט עם עסקים פיננסיים-

צבע כחול רשמי, יציב, אמין וסמכותי, גרדיאנט (צבע מעבר) תכול חדשני, ובסיס של אפור נקי וקלאסי.

אז ברוך ה' יש לנו לוגו, ואפשר כבר לעבור לפיתוח שפת המותג ועיצוב הניירת המשרדית. לשרה אין שום בקשה לתיקון, וזה נדיר למדי. תהליך ליטוש של לוגו עלול לקחת הרבה זמן...

לכאורה הכל בסדר, אז למה אני עוד לא מרוצה?

מסתכלת על הלוגו שוב, ומשהו מפריע לי. לא מצליחה לשים את האצבע על הנקודה, אבל ברור לי שאני עדיין לא יכולה לתת ללוגו הזה לפרוש כנפיים אל העולם; עוד לא.

כאן הפרק הקודם:

---
    פרק ב',
    ובו יסופר על השוקולדים שנגמרו והספיר שנצנץ-

אז יש לנו מפה ברורה ומפורטת, ויש יעד מוגדר בסוף הדרך- לוגו מדויק וקולע שיתרגם ללקוחות הפוטנציאליים את הניתוח האסטרטגי וישקף את הבטחת המותג.

אבל לפני כן מצפה לנו משימה כבדת משקל: בחירת שם לעסק.

וואו, כמה זה מורכב. כמעט כמו לקרוא שם לעצמנו (בשלב הזה אני בדרך כלל קולטת איזה נס שאף אחד לא התייעץ איתי בנושא בגיל כמה ימים, אחרת הייתי מתלבטת עד היום כנראה :sne:)

בתחילה היה לי ברור שהכי מתבקש לקרוא לעסק, כמה פשוט- שרה פינטו.

בתחום כמו ייעוץ מס, שבו נושא האמינות האישית קריטי בעיני הלקוחות (את מי עוד תעדכנו מה בדיוק קורה בחשבון הבנק שלכם או תתנו גישה לאזור האישי בביטוח לאומי?)- השימוש בשם בעל המותג כשם העסק רווח במיוחד.

זה כנראה לא מקרי...

אנשים רוצים לדעת מול מי הם עומדים, מעוניינים להרגיש שהתיק שלהם מופקד בידיים אכפתיות ורגישות, מחפשים בנאדם שיקח אחריות וייתן להם מענה רציני, אמין ובטוח.

אבל שרה חשבה אחרת ממני. היא סיפרה לי כבר בשיחה הראשונה שכיום השם הפרטי שלה משמש כשם העסק והמציאות הזו לא נוחה לה.
    היא ביקשה מראש שבתהליך המיתוג מחדש נבחר שם אחר, כללי, שימצב את המשרד שלה במקום של עסק גדול ומבוסס. התכנון הוא שהעסק יתרחב בהמשך לממדי חברה שתעסיק עובדות ותפתח סניפים ברחבי הארץ, והיא רוצה שהשם הנבחר ישקף גם את החזון העתידי.

בשלב הנוכחי, אחרי מחקר השוק שערכתי, אני מגיעה למסקנה ששימוש בשם פרטי דווקא לא ממצב את העסק כמשרד קטן. לא מעט משרדים גדולים עושים שימוש בשמו של בעל המותג.

אני מנסה להציע לשרה שתשקול שוב את הנושא, אולי נשתמש לפחות בראשי התיבות באנגלית- SP?

אבל היא מעדיפה להישאר עם ההחלטה הראשונית, ואני יכולה בהחלט להבין את השיקולים. העסק הוא שלה והיא זו שאמורה להרגיש בנוח עם השם.

אוקיי, משחיזה עפרונות (באמת, סיעור מוחות אני לא עושה במחשב, רק על דף לבן ופיזי לגמרי) ומרכיבה רשימת שמות אפשריים.

מסתבר שלמרות העובדה שהרבה משרדי חשבונאות ומיסים נקראים בשם בעל העסק, עדיין ישנם עסקים רבים אחרים שכן בחרו בשמות כלליים וקשה ממש למצוא שם רלוונטי שעדיין לא נתפס.

עורכת רשימות, ממפה את המתחרים ומנסה לצוד שם רלוונטי פנוי לעסק. בסופו של דבר אני שולחת לשרה ארבע אופציות נבחרות לשם+ סלוגן.

אבל היא לא מתחברת לכלום :(
    ואני לוקחת רוורס וחוזרת לחיפושים.

שוב ממיינת עשרות מילים אפשריות, שולחת לשרה חמש אופציות נוספות. אבל לא שלמה בעצמי עם אף אחת מהן... מרגיש לי ששום אפשרות לא באמת עושה את העבודה כמו שצריך.

במקביל אני מתייעצת עם פרסומאיות וקופירייטריות (וזו, אגב, המלצה חמה לבעלי עסק מכל תחום שהוא: הקיפו את עצמכם בקהילה תומכת של קולגות. אין כמו זה, הנכס הכי יקר שלי בעסק הוא הקולגות המדהימות!) וגם נעזרת בחכמת ההמונים, ומבינה שאני אכן לא בכיוון.
    זה פשוט לא זה.

מה עושים???

בשלב הזה כבר נגמרו השוקולדים, בדלי הרעיונות ורשימות המילים. מרימה עיניים לשמיים, ליוצר הרעיונות כולם, ומבקשת מה' שישלח לי את ההארה המיוחלת.

מתיישבת שוב לחשוב, מנסה להיות יצירתית. לצאת מהקופסה אבל להישאר ממוסדת ומחושבנת... בכל אופן משרד ייעוץ מס :)

ואז זה פתאום מבריק לי:

ספיר.png

SAPIR.

יש כאן שילוב ייחודי-

מצד אחד השם הזה ממש מהווה ראשי תיבות (ואפילו מעבר...) של השם-
    Sara Pinto
    ואני ממש אוהבת את זה.

ומצד שני זו מילה בעלת משמעות- אבן ספיר, שמתחברת עם עולם התוכן של כסף, רווחים, אפילו אוצרות שהלקוחות ירוויחו בזכות תכנוני המס...

ובנוסף, יש בה גם את האזכור הלשוני של המילה מספר.

וואו, מתרגשת מהבייבי החדש והמבטיח שנולד :)

ה', תודה!

מגלגלת את השם שוב ושוב על הלשון ומרגישה שאני ממש אוהבת אותו. שולחת בלב הולם לשרה ומקווה ממש שגם היא תתחבר.

פרק א',
    ובו יסופר איך התחיל הכל-

שרה פינטו היא יועצת מס אלופה, ואישיות מדהימה ונעימה במיוחד ששווה להכיר בלי קשר לטייטל המקצועי (כמי שסובלת מאלרגיה חמורה למספרים, מיסים וחוקים משעממים תופת, עד שפגשתי אותה לא האמנתי שאפשר להתחכך בהם על בסיס קבוע ועדיין להישאר אחד האנשים הנחמדים שפגשתי אי פעם. שרה הוכיחה לי שזה אפשרי ועוד איך :))

את ההיכרות הראשונה עשינו לפני שלוש שנים, כששרה חיפשה מי שיתן מענה מקיף לצורך שלה- מיתוג מחדש לעסק, כולל בחירת שם וניסוח סלוגן, ועיצוב ניירת משרדית תואמת שתעניק לעסק נראות מקצועית ומוקפדת, כמו שמצופה ממשרד ייעוץ מס רציני.

בהמשך היא תכננה גם לייצר סדרת מודעות אפקטיביות ומוכרות, במטרה להגדיל את מעגל הלקוחות בס"ד.

בשלב הזה נפגשנו, ויצאנו יחד לדרך ארוכה ומרתקת, מסתבר ששתינו אפילו לא דמיינו עד כמה :)

כמו בכל תהליך מיתוג, התחלנו עם שיחת היכרות ואחריה מילוי בריף.

שרה שלחה לי תשובות מפורטות, ואני ישבתי לנתח, לזקק, לדייק ולהסיק מסקנות.

חייבת לעצור רגע ולשתף, שכמה שהשלב הזה מורכב, מאתגר ושואב אנרגיות, במיוחד כי עוד אין שום תוצר גרפי מהמם על המסך- הוא ממלא אותי בסיפוק בכל פעם מחדש.

פתאום העסק האנונימי הזה שקיבלתי את המשימה למתג ולהצעיד אל היעד המדויק, לובש צורה ברורה. אני מארגנת את הנתונים למסמך אחד מסודר, מזהה מה הרקע ומה החזון, איפה נמצא הבידול ומהי נקודת המכירה הרגשית, יוצרת רשימה של ערכי המותג ומגדירה את האופי שלו. עורכת מחקר שוק ובודקת מי המתחרים ומהן נקודות החוזקה שלהם לעומת העסק 'שלי', ובמידת הצורך נעזרת במשובי לקוחות או במחקר עצמאי שאני עורכת כדי לחדד נקודות מסויימות.

כל נתון שנכנס תחת הכותרת מכין אותי טוב יותר למסע המיתוג, וכל כותרת היא מבחינתי תמרור נוסף בתוך בליל המידע שקיבלתי, שעוזר לי לתכנן את המשך הדרך בצורה בהירה ומובנית.

בסיום התהליך האסטרטגי הכל הרבה יותר קל, והבריף מתפקד ממש כמו ווייז החלטי שלא מאפשר לי להתבלבל בדרך.

אז בסיעתא דשמיא הניתוח האסטרטגי כבר נכתב, ואני ממרקרת לעצמי כמה שורות משמעותיות במיוחד:

ניתוח-אסטרטגי.png

המסר המרכזי בארבע מילים: ניהול תיקים בטוח וחסכוני.

אני מגדירה לעצמי את הערכים הבולטים של המותג: מקצועיות, יוקרה, אדיבות, יעילות.

ואת האופי שהוא נושא: רשמי, אמין, בטוח, יוקרתי, בוטיקי.

מעולה, מרגישה שאני מכירה את המותג ממש לעומק. המפה ברורה ונשאר רק לארוז תרמיל (עם קפה חזק ומלא שוקולדים מעוררים ללילות לבנים...) ולצאת לדרך המשמעותית- תהליך המיתוג עצמו.

אבל הי, בעצם מורידה את התרמיל מהגב (ומוציאה את הקפה, נזכרתי שאני לא אוהבת בכלל. משאירה רק שוקולדים), ועוצרת בעוד שלב משמעותי ממש לפני.

ולא באמת חלמתי אז כ מ ה משמעותי הוא יהיה :)

בא לי לשתף אתכם >
    בא אלי עורך דין שרצה מיתוג למשרד שלו.
    הוא עורך דין ליטיגטור - נמצא בדיונים בבית משפט.
    אחרי שיחה ארוכה, בריף מלא וחקר שוק יצאתי לדרך.
    חיפשתי איך לבדל אותו, לעשות אותו שונה מהשוק הרווי בעו"ד עם לוגו בתוספת אייקון או אותיות גדולות בזהב. ולא, אני ממש לא מזלזלת פשוט אין מצב שאני מוציאה לוגו שלא מבדל את הלקוח ומותאם אישית לתחום שלו.
    אחד המאתרים היה לשייך את הלוגו לבית משפט בלי ליצור חרדה ללקוחות שלו, הדבר הכי גרוע זה להשתמש במונחים שליליים. (נושא מעניין שאולי עוד אכתוב עליו פעם)
    אחרי הרבה ניסוי וטעיה בחרתי ללכת על 2 האותיות - M | I שמרכיבות את שמו ושם משפחתו. ועכשיו לכי תתאימי את זה לתחום הליטיגציה.
    בהצלחה :)

דבר ראשון התעסקתי עם האותיות שלו והפכתי אותם לעמודי בית משפט, אבל זה היה לא סימפטי בכלל, קר ומפחיד.

delete.delete.delete.

אוקי, הבנתי שדבר ראשון חייב שיראו את השם של העו"ד ורק במבט שני יראו את עמודי בית המשפט.
    זה כבר נתן התקדמות משמעותית והוא עף על זה >

ואז, מכירות את הרגע הזה שאת אומרת לעצמך - זהו, לא נוגעת עוד?
    לא רוצה לגרוע, מתרגשת שפיצחתי את הלוגו ובעיקר מפחדת להרוס.
    אז זה קרה לי בדיוק פה. אבל מניסיון אין על הנגיעות האחרונות.
    אז המשכתי.

וזה מה שקרה בנגיעה הזאת >

הפרספיקטיבה הזאת שיצרה לוגו כ"כ שונה ונתנה לעמודי בית במשפט את התלת מימד
    ואת הבידול לאות I.
    זה היה רגע של ניצחון אישי מתוק

ומפה מתחילה ההסתבכות - כאילו עד עכשיו הכל היה הכי חלק שיכול להיות ;)

פתאום, בדיוק בסוף. נכנס מישהו חדש לתמונה,
    לא, לא חבר או יועץ - זה כבר מוכר ולא מפתיע בכלל.
    נכנס שותף למשרד ועכשיו צריך לוגו שיאפיין משרד של 2 שותפים.
    ולא רק זה - האותיות של השניים זה אותו שילוב של M | I. רציניייי.
    ואין מצב שאני יוצאת מעצבת שמצליחה לעשות רק לוגו אחד בסגנון.
    למרות שחשבתי שהגעתי לטופ שאפשר לייצר מלוגו עם כאלה מאפיינים.

וואו, זה היה קשוח וחונק.
    אבל מאתגר שממלא באנדרנלין מטורף. ידעתי שזה יקרה בסוף גם אם אני בסוף לא ירוויח על זה כלום. הם יצאו עם לוגו חדש מבודל שיוצא מאותו בריף שרק נוסף בו דבר אחד - משרד שותפים.

ושוב משחק עם אותם אותיות
    וקפה וחטיפים והסחות דעת
    וסקיצות שמחליפות ידיים
    ופתאום הם פחות רוצים את האיזכור לתחום, נדלקו על לוגו מסויים.
    ולא עוזרים הסברים ופשוט עושים מה שטוב ללקוח.

אז זה מה שיצא -

שילוב של האותיות מלאות נוכחות וביטחון - קריטי ללקוח פוטנציאלי שיש לו דיון בבית משפט והוא רועד מפחד.
    אבל חייב את הבידול משאר הלוגואים של העורכי דין - ואת זה עשיתי עם האייקון & שיוצר קישור - שותף.
    וכדי שלא יצא בנאלי - שילבתי את ה-& בתוך האותיות.

וזהו כאן מסתיים הסיפור של הלקוח.
    ומתחיל הסיפור של הלקוח הבא ששואב אותך שוב לעולם שלו.
    חיים מרתקים בתחום הזה, איך אני אוהבת!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה