מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שלום חבריא,
אז הנה הפינה החודשית שלנו [קצת באיחור, אבל עדיף מאשר לעולם לא]:

1: "והקולמוס והמגילה ינועו בין הידים, כאשר ינוד הקנה במים"
(המלל מתוך אגרת ששלח הרמב"ן מספרד לבעלי התוספות בצרפת שמתחילה במילים "טרם אענה אני שוגג").
הכל התחיל כאשר נפגשתי באחד האתרים בתמונה של שערים מספרד העתיקה..
וזוכרים את הפונט "
אמר שמואל" ? אז הטקסט כולו בפונט הזה.

שערי ספרד MeirRoshDesign.jpg

ויש גם גיף של השלבים [תסלחו לי על האיכות, זה מה שהאתר איפשר לי לעלות]

שערי-ספרד-סרטון-תהליך-MeirRoshDesign3.gif

2: "עבדי זמן, עבדי עבדים הם.
עבד השם הוא לבד חופשי.
על כן בבקש כל אנוש חלקו, חלקי השם, אמרה נפשי" (רבי יהודה הלוי)

עבד השם לבד חופשי MeirRoshDesignB.jpg

3: "וְאַתָּה אַל תִּירָא עַבְדִּי יַעֲקֹב וְאַל תֵּחַת יִשְׂרָאֵל כִּי הִנְנִי מוֹשִׁעֲךָ מֵרָחוֹק וְאֶת זַרְעֲךָ מֵאֶרֶץ שִׁבְיָם וְשָׁב יַעֲקוֹב וְשָׁקַט וְשַׁאֲנַן וְאֵין מַחֲרִיד" (ירמיהו מו, כז).
מתוך ההפטרה של פרשת בא [בפונט "אמר שמואל" ;)]

ואתה אל תירא עבדי יעקב MeirRoshDesign4.jpg

4: "לֶחֶם אַבִּירִים אָכַל אִישׁ" (תהלים עח, כה).
פסוק בתהלים שמדבר על המן שירד לעם ישראל במדבר.
הגעתי לעבודה הזו אחרי פירוש הרמבן (שמות טז, ו) בנושא.

לחם אבירים אכל איש MeirRoshDesign2.jpg

5: "צְרוֹרָא דִלְעֵילָא. דְּבֵהּ חַיֵּי כֹלָּא. וְיִתְרַבֵּי חֵילָא. וְתִיסַק עַד רֵישָׁא"
(מתוך הפיוט "אסדר לסעודתא" שכתב האריז"ל לסעודת שחרית של שבת)
טיפוגרפיה על בסיס צבעי מים.

צרורא דלעילא MeirRoshDesign.jpg

6: צדיק לומד חברותא עם צדיק סופית, ואז היה אש..

צדיק עם צדיק סופיתA.jpg

וזה בשחור-לבן / בלילה..

צדיק עם צדיק סופית3.jpg[

7: וריאציה חדשה של האות שין בכתיבה קליגרפית,
כאשר מכשיר הכתיבה מוחזק באלכסון של כמעט 45 מעלות.
באמצעות האנימציה ניסיתי להעביר תחושה של צורת משיכת הכתיבה בקולמוס מצד אחד,
ומצד שני, סגירה של היודי"ם ומעבר לעולם דיגיטלי..

שין-חדשה-אנימציה-MeirRoshDesign.gif\

וריציאות של שין חדשה2-04.jpg

הצלחות חברים!
וכהמשך לזה קבלו את התנצלותי שלא הגבתי..
אבל, בכל אופן גם ליום הזה מגיע עיצוב משלו!
לא כך..?!
אני לא אוהבת לדבר הרבה...
אז אתן לעיצוב לדבר או אולי לכם...:)

לג בעומר 003.jpgלג בעומר 002.jpgלג בעומר 001.jpg
העברת קבצים

כרזות שעוצבו ע"י מסלול תקשורת חזותית של סמינר בנות אלישבע
כמובן בנושא "קורונה" (סליחה אם זה יצא לכן מהאף, גם לי :( )
על ההנפשה @עריכה מקצועית האלופה!!
תהנו:)

בתקוות 'מנע מגיפה מנחלתך' שהקורונה תעלם במהירות כלעומת שבאה
בהמשך לאשכול זה
התקדמנו עוד בתהליך ועדיין לא לגמרי הגענו לעמק השווה,
הלקוח מעונין שמעל הצ' יהיה כמו קונוס עם ציפסים משפריצים- לטעמי עמוס מאוד.
מספיק יש את כל הטחנה
מה אומרים? מה לשפר אשמח מאוד לשמוע.לוגו ציפסלנד-05.jpg
התחיל אתמול בטלפון: יש לנו חידון לל"ג בעומר, משהו רציני, אנחנו צריכים שילוט לרכב. אפשר?
בבקשה, למה לא. אפשר לשים בצד את כל המניעים והמפריעים (לדוג' עייפות משוגעת...) וקדימה. קבלתי מידות לחלונות צדדיים, שילוט מקדימה ומאחור.
הלוגו (קובץ מוקטן, 92 קילובייט, נחמד בקטנה, אי אפשר להגדיל) עבר חידוש וויקטור זריז תוך שמירה על הצורניות המקורית.

הדרישה: לוגו בימין למעלה, סלוגן "משיבים כהלכה", כיתוב "חידון ל"ג בעומר" (את השנה הוספתי בעצמי) ומדורה בשמאל.
אני אוהבת את הפונט דידה, הוא סוג של חומר גלם איכותי ומשובח. איזה כיף להשתגע איתו! ופונט נוסף, לימונדה, לכיתוב החידון, תוצרת
@נקודת מחשבה. גרדיאנט שמבטא יציאה מחושך לאור, וכוכבים שהם נמשל להרבה דברים טובים. צבעים של אור, של שמחה, של אש.
בחרתי לבנות את הקובץ באילוסטרייטור - כדי שאוכל להתעסק עם אלמנטים קטנים שלא יכבידו על המשקל, ואוכל לסדר ולשמור אותם בקלות לשלושת הגדלים הנדרשים כשאצטרך לייצא לדפוס. השיקול הזה הוכיח את עצמו בהמשך, אגב.
וכך שלחתי סוג של סקיצה:
סקיצה ראשונית חידון ל''ג.PNG
התגובה: הסלוגן - להקטין. המילים "חידון ל"ג בעומר" צריכות להיות בגדול. חוץ מזה - נראה קצת מסכן ונעבעך.

לא קבלתי הערות על הצבעים - כך שהמשכתי עם הגוונים שבחרתי.
ויופי, עכשיו מתחילה העבודה האמיתית. עבודה-עבודה, אבל שווה.
דבר ראשון, הלכתי לבדוק אלו גרדיאנטים טובים 'הולכים' היום בתור רקע. הנה התשובה והבחירה שלי באיזה סגנון להתמקד. תודה, שאטרסטוק:
התמונה מוקטנת, אפשר לפתוח.
גרדיאנט.PNG
יופי. עכשיו צריך להמיר את הגרדיאנט המקורי (אגב, אתם שמים לב כמה זה דומה לקובץ השאטרי מימין למטה?) לצבעים-צבעים. עבדתי עם שלוש גוונים. הכנסתי כל אחד מהם לקובית צבע, הגדרתי להם מעבר בין צורות, כשיש 4 סטפים בין צורה לצורה.
הנה, שימו לב לשלושת הריבועים המסומנים בצהוב - אלו ה'עוגנים':
ויקטור הגרדיאנט.PNG
זהו, יש לי לוח צבעים מוכן. עכשיו הצורניות.
צורניות.PNG
אין חכמות. עפרון וכלי החלקה. עפרון וכלי החלקה. בלי קונצים, אחד-אחד. בשתי השכבות העליונות יצרתי 'חורים': מחקתי צורה עגולה בחלל הגדול, הצורות הפכו לשתי צורות נפרדות לגמרי (ולא סוג של קבוצה), ו'ציירתי' מחדש את החלל.

ועכשיו, הצבעוניות הבסיסית, שימו לב כמה זה יפה ומעניין עוד לפני העיבודים שנותנים לו מימד של שכבות נייר המונחות זו על גבי זו:
צבעוניות בסיסית.PNG
ועכשיו, העיבודים:
הסדר חשוב פה מאד. 'תפסתי' את כל השכבות למעט השכבה התחתונה ביותר (התורכיז הכהה), ונתתי להם Inner Glow. נכון, בקושי רואים.
InnerGlow.PNG
ועכשיו, ההצללה. הכי חשוב! הזזתי ושחקתי בערכים. הצל הבסיסי נופל לצד ימין למטה, ואני רציתי שיפול לימין למעלה, ולא בזוית של 45 מעלות, אלא פחות.
הצללה.PNG
זהו, הבסיס הבסיסי מוכן.
אפשר לשתול עליו 'כוכבים'. יש לי מספיק במלאי, איזה כיף.
ולסיום, אני רוצה לתת לו גם נגיעה מעניינת של טקסטורה. כנ"ל, המלאי שלי עשיר. תמונת קרטון מגיעה, מוחלת באוברליי בשקיפות נמוכה. זהו, נראה מצויין!
רקע סופי.PNG

רגע, יש המשך...
מה עם עיבודי הפונט? על מה ויתרתי, מה השארתי, אלו טכניקות השתשמתי?
ואיך נראית המדבקה הסופית?

חכו, חכו שניה עם התגובות...
בהמשך לזה
שמחה לשתף בלוגו הסופי ובעוד שלל חומרים נהדרים שבטח חלק ממכן כבר ראו...
גאה להיות חלק מהדבר המדהים הזה!!לוגו.jpgעלון 1.jpgעלון 3.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה