מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

הכל התחיל ש @רבינו מנחם אחד הטובים !
פנה אלי לגבי קמפיין שהולך להיות
הוא סיפר לי על משפחה
שבשנה שעברה התמודדה עם ילד חולה שהוטס לטיפולים בחו"ל
ועכשיו,
גילו לאבי המשפחה את המחלה הנוראה והוא במצב לא פשוט...

המשפחה, שגם כך נתונה בחובות נוראיים מהסבב הקודם - עומדת לפני פירוק כלכלי טוטאלי
אם לא יעזרו להם - הם פשוט קורסים!
הקושי: בשנה שעברה כבר ערכו עבורם התרמה, והיה נראה שהיכולות מוצו...
אז כאן באמת צריך לתת ל @רבינו מנחם את הקרדיט על הרעיון והקריאייטיב
וכן על הטקסטים החזקים וסלוגנים !

שפצח את האתגר ולהביא תנופה חדשה והתגייסות של בני הקהילה לעזור. הפעם בסכומים גדולים יותר.

למחרת, ליל שבת, נכנסו בני הקהילה לבית הכנסת - ומולם זעקה המודעה הבאה:
מכתב קודש.jpg

השלט היכה גלים, מדובר במשהו שלא קרה מעולם.
אף אחד לא ידע במה מדובר...

ביום שני שאחריו התקיים אירוע אחר בבית הכנסת, ושם המשכנו עם הקו המסתורי (אף, שעם הכנות המלאה, היו כבר אי אלו שניחשו במה מדובר):

1669638550970.png

ביום רביעי, התקיים כנס חרום מרשים, בהנחייתו של איש החסד, ראש עיריית אלעד הרב ישראל פרוש.
שם קמפיין: טאטאלע קום שוין אהיים!
לוגו שישים-02-02.png
היעד שהצבנו - 600,000 ש"ח
היעד שהושג - קרוב למיליון ש"ח!
וכמו כן, כמובן, מי שמעוניין לתרום - זו מצווה אדירה ונדירה!!!

https://www.charidy.com/mh20/99901

מצורף עלון מרטיט לבבות !
קובץ PDF
עוד קבצים
מודעות.jpg
1669639000169.png
הדמיה מכתב.jpgהדמיה פרוספקט.jpgהדמיה פלאזמה.jpgהדמיה כתב שותפות.jpgהדמיה התחיביות.jpgעצוב.jpgהדמיה באנר ווצאפ.jpgמוקאפ  גליון קיר לבנים שלי.jpgמסך קמפיין 2.jpgפוסט לווצאפ.jpgהדמיה התחלנו.jpg
לא יודע לכמה מהחברים פה יצא לעבוד מול מפיקי אירועים/קמפיינרים, אך לאחרונה לקחתי חלק בעיצוב הפקות-דפוס שחילקו באירוע של קהילה במערב ב"ב.
לכל עבודה יש את האופי שלה, בעיקר את האופי של הלקוח(!), כאן קרה משהו מעניין, מפיק הקמפיינים הוא מקצוען בצורה לא רגילה (שמו עמנואל גדליהו - למי שממש מסוקרן), ויודע היטב את גבולות המרחב - זה ששמור לו, וזה ששמור למעצב, מצד אחד נתן חופשיות וזרם כל הזמן גם עם רעיונות נועזים - אך במקביל, היטיב להעיר ולהאיר, לדחוף למושלמות - לטובת הלקוח, אין לי ספק שגם הלקוח בכבודו ובעצמו לא היה מגיע לדקויות כאלו, ודאי לא בשותפות מבורכת כזו. (רק תוך כדי העבודה התברר שהמפיק אכן מפיק את כל האירוע, ולא רק את העבודה מולי...)
עכ"פ, הוא הגיע עם רעיון מבריק, אפילו מאד: "זמירות שבת" מעוצבות ומעומדות להפליא (איך לא, ע"י עמיתי המוכשר
@רבנים ), ובסופו 'ווארט' או שנים על כל פרשה מרב הקהילה, זו מתנה מיוחדת ולא חופרת, קשה למצוא שי כזה... (גם את הלוגו של האירוע הוא הצניע בכריכה האחורית, ולו בכדי לתת מתנה מושלמת, לא כזו שתזכיר למקבל תמיד "מאין באת"...)

כשחשבתי על העיצוב, החלטתי (כמו עוד הרבה פעמים בעבר - לא תמיד בהצלחה), לנסות לאייר את הכיתוב לבד.
נתקלתי בכמה קליגרפיות נפלאות של האמן דוד גולדשטיין, יש לו כמה עם כתב ייחודי ונדיר, לקחתי כמה אותיות מכאן:
כתב.jpg

בהתחלה יצא לי משהו פחות מוצלח, לא נתתי לו הרבה תקוות, אבל @רבנים דווקא נתן, אז המשכתי..
לקחתי את הוקטור הזה:
אחרי התייעצויות עם מבינים בתחום (@EPaP @hershy sh @אלעזר 1 ) הוספתי לו עוד כמה עיטורים מכאן ומכאן, וזה מה שיצא:
זמירות שבת קליגרפיה - אופציה מורחבת3.jpg

אז אמר לי קליגרף בכיר, שמן הראוי לשאול את האמן, כי סו"ס זה הכתב שלו.. (כבר הרגשתי שקניתי בשינוי..), פניתי אליו כמה פעמים - עד שכתב לי שהוא מסכים לי הפעם, וגם העיר כמה הערות בונות.. (שלא היה לי זמן לכניס) תודתי הכנה מסורה לו על כך!

הזמירות יצאו עם לכה סלקטיבית, השבחות וכו'.
הנה כמה טעימות מהאירוע (המיתוג של האירוע הוא לא שלי, אבל הוא יפיפה!!):
IMG-20221110-WA0005.jpgIMG-20221110-WA0006.jpgIMG-20221110-WA0007.jpgIMG-20221110-WA0009.jpg
IMG-20221110-WA0004.jpgIMG-20221110-WA0008.jpg
חברה שלי קופירטיירית תותחית על @שרה עמיר שבזכותה הרצון שלי לעצב לעצמי משהו רקם עור וגידים
המודעה עברה כמה שפוצים עד שהחלטתי להעלות אותה לבמה מכובדת זו.
אשמח לדעתכם

Screenshot_20221106-122329_WhatsApp.jpg
ממעצבת גרפית למדענית אטום :)

מוזמנים לבקר במעבדה:

גופן חדש: שעון חול
וגם קצת מלל

גולת הכותרת בעולמו האישי של מעצב היא הייחודיות. בין אם הוא מעצב כרזות, שלטים, אריזות, אתרים, סמלילים, פרסומות או בולים, יהיה תחום העיצוב אשר יהיה – אם אין אתה ייחודי אין אתה מעצב.

בכפל כפליים אמורים הדברים כאשר אתה ניגש אל עיצוב אותיות. כי מֵעֵבר לדרישות המקצועיות של עיסוק זה, כמו אחידות, נראות, אסתטיקה וכדומה, מעל כל אלה עומדת לה הייחודיות ותובעת את שלה. כדי להיות מעצב גופנים עליך למצוא סוגה ייחודית לך, לבזוק אל כל גופן את תבלינך שלך.

שהרי מעצב הגופנים מעצב את יסודות הכל. הוא בונה דמות וצורה ללבֵנים הבונות את הבניינים כולם, הוא מעניק יופי ותאורה לעמודי התווך של עולם העיצוב כולו – לכן מוכרח הוא להתייחד לו לעצמו, שאם לא כן אין יסודו יסוד כי אם הבנין שעל גביו.

דבר זה הוא האתגר הגדול שבעולמו של מעצב הגופנים. מוכרח הוא להלך תמיד על חוט השערה המשלב בין ייחודיות לקריאוּת, שכן שתי אלה מתגרות זו בזו כל העת. הייחודיות שואפת למיוחדות, והקריאוּת שואפת לאסתטיקה, נראוּת ופשטות. האתגר הוא למצוא את העיצוב שישלב ביניהן בלא להחסיר מאחת מהן מאום.

שָעון חול או שְעון חול צר.png

בעיני רבים "שעון חול" עונה על רוב ההגדרות האלה. כשעיצבתי את "שעון חול" עמדו לנגד עיני היציאה מן הקופסה מחד, והפשטות והאחידות מאידך. המראה ה"נשפך" כפי שאני מכנה אותו הוא בעיני ייחודי בהחלט, אך למרות חוסר הסימטריה הזה יש כאן סימטריה נהדרת. היא אמנם "סימטריה־בלתי־צפויה" (הכינוי על אחריותי בלבד), אך היא בכל זאת סימטרית.

ולמה "שעון חול"? בדיוק מאותה הסיבה. השפיכה הפשוטה מחד, והיופי המקסים שלה מאידך, מבטאים באופן מדויק את השילוב המדהים הזה.

שעון.gif

כשסיימתי לעצב את המשקל הרגיל, בהארה של רגע קלטתי את הפוטנציאל של ההצרה שלו. זה נתן לו כיוון חדש לחלוטין, וגם הוא היה כל כך יפה! לא יכולתי שלא להתלהב: השידוך קם והיה, וכך באה לה לעולם –

משפחת שעון חול.

1668026275550.png

אז לאחר עבודה ארוכה, ליטושים ושיופים, סוף סוף נפתחת הדלת:

לחצו-כאן.gif

וכאן לא נשאר לי אלא להודות לכל המסייעים, אחד המרבה ואחד הממעיט:
@בן של מלך! על עזרה עצומה וזמינות
@נקודת מחשבה על הליווי לאורך כל הדרך וכמובן על האכסניה המכובדת
@שוקי דיין על הפרגון ועל הידע העצום שאתה חולק בפמ"פ
@יונתן ליפשיץ על העידוד והדחיפה
@אריאל לוי
@EPaP
@שרה ו
וכל שאר חברי הפמ"פ הנ"ל

תודה!.gif

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה