מרחב יצירה

מרחב ויזואלי שיתופי להשראה: קייס סטאדי, אתגרים, מאמרי דעה וחדשות
מנהל הפורום: תלמידים
אתגרים חודשיים ונספחיהם, אשכולות שיתוף יצירות, השראות ויזואליות מהעולם. מבצעים, עדכונים וחדשות.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בהמשך לשיתוף הקודם בhttps://www.prog.co.il/threads/בא-לי-לשתף-אתכם-במשהו.622244/#post-8633386

יש לי את העונג בכל פעם מחדש לעצב ללקוחה ותיקה ומדהימה
שהביצועים שלה זה אומנות בפני עצמה

כל עיצוב זה וואהו אחד גדול
כי אצלה הכל מושלם, יפהפה, נקי והכי הכי מפתיע

אז הנה:
מודעת חג חנוכה.png
ועכשיו נשמע ממכם ...
התבקשתי השבוע להכין
לאחי הזמר האלוף
גד שלום
ולקלידן והמעבד המוכשר
יצחק גמבריאן
עיצוב סינגל למחרוזת.......... חנוכה!

עיצוב חנוכה בפעם המי יודע כמה....
כמה כבר אפשר לחדש?
מה לא עשו לפני?
חסר עיצובים של מחרוזות חנוכה ביוטיוב?

דבר ראשון: בידול!
ממבט ראשוני על כל העיצובים ביוטיוב-
כולם בצבעי השחור כחול.
מסקנה: בעיצוב שלי אין כאלו צבעים!
אבל מה כן???
משהו מעניין = בולט = צהוב (כדי שיגרום לאנשים ללחוץ ולהיכנס)
רקע צהוב - יש!
שתי תמונות - יש!
מ.... חסר, חסר, חסר...
בהבזק של רגע,
עיטורים + אייקוני החג מגניבים לרקע
יש לנו את זה!
אפשר לצאת לדרך...

קישור למחרוזת חנוכה:
https://www.youtube.com/watch?v=WfnxRFelDug...

חנוכה.jpg
היי! אני יודעת שזה לא עיצוב גרפי אך כיוון שאני כבר חלק מהקהילה אני אשמח מאוד לשתף אתכם בעבודה שעשיתי :)
האיורים הינם לכבוד בית הכנסת 'גדיד' ביישוב באר גנים.
מי שמעוניין לצפות דרך האתר מוזמן ללחוץ על הקישור

בפרויקט זה התבקשתי לאייר את 12 השבטים, 7 המינים ורקע הנוף של גוש קטיף דאז, מכיוון שיישוב זה נוסד על ידי התושבים שחיו שם וגורשו, ורצו שיהיה בבית הכנסת הנוכחי אלמנט זיכרון ליישוב הישן של גוש קטיף.
האיורים הודפסו על גבי זכוכית.

תהליך העבודה:
הנייר והעיפרון (או במקרה הזה - עט) הוא חברו הטוב ביותר של האומן, לכן דבר ראשון התחלתי עם סקיצות על הנייר. אחרי שהצלחנו לבחור את הסקיצה המתאימה, השלב הבא הוא להעביר אותה למחשב ולאייר אותה מחדש בצורה ברורה עם התאמת האלמנט לגודל החלון. לאחר מכן בוחרים צבעים מתאימים. כיוון שהאיורים מודפסים על זכוכית המיועדת לחלונות, הצבעים צריכים להיות חזקים ובולטים מספיק כדי שיראו אותם כשאור
השמש עובר דרכם. אחרון חביב הוא הוספת אפקט המשווה לאיור מראה של זכוכית.
שיתוף בתהליך-01.jpg

12 השבטים בנויים כל חלון בנפרד, אך 7 המינים וגוש קטיף בנויים בצורה כזאת של איור אחד המתחלק לכמה חלונות.
גוש קטיף - ליד העזרת נשים ו7 המינים מסביב לפרוכת..
12 שבטים
שבטים 1-01.jpg
שבטים2-01.jpg
7 המינים וגוש קטיף
7 המינים וגוש קטיף-01.jpg

והתוצאה הסופית D:
12 שבטים לפני ואחרי-01.jpg
7 המינים לפני ואחרי-01.jpgגוש קטיף ל ו ח-01.jpg
אז.. מה אומרים?
בהמשך לאשכול הזה
יצאו בקו הילדים במבצע מיוחד של שגרירי קו הילדים
במסגרתה כל ילד ממאזיני הקו מכל רחבי הארץ הוזמן להירשם ולקבל הביתה חבילת כרטיסים לחלוקה לכל החברים

ב"ה הקמפיין הצליח למעלה מן המשוער
ובעז"ה בחוברת הקרובה תופיע מודעת תודה ל1579 השגרירים היקרים שנרשמו

הלקוח (חבר וידיד קרוב מאוד) ביקש מודעה אבל נתן לי הוראות והכוונה בקווים כלליים במיוחד
הטקסט עצמו לא היה מספיק מסודר נכון והוא ביקש באגביות אם אפשר להכניס מפה של הארץ כדי לתת תחושה של משהו בסדר גודל ארצי

ישבתי אתמול שעות ארוכות על המודעה הזו בהתחלה ניסיתי להכניס את רשימת הערים הזו בצורה של מפת הארץ
‏‏לכידה.PNG
אממממ....
משום מה זה לא הולך
אני מנסה למשוך לפה ולגוון משם אֶפֶּעס... משהו לא בכיוון הנכון

בסוף נשבר לי, התקשרתי אליו: "חייב את המפה הזו?"
אה, ממש לא דחוף, למה אתה שואל?

איזה יופי איזה הקלה...
ניסיתי כיוון חדש לחלוטין

המח כבר שרוף משעות של אכזבה וחוסר הצלחה
אני יוצא להפסקת התרעננות מחוץ לעיר (...)
ואז הטלפון הצפוי, נו, מה קורה החוברת יורדת לדפוס...

בקיצור, חבריא---
הרי התוצאה:
1606810567942.png

אה, רגע לפני שאתם הולכים
תודה שהייתם איתי עד עכשיו
והנה עוד משהו קטן שאתם בודאי כבר מכירים
רק עם שינויים, שידרוגים והתאמה לחוברת החדשה עם עדכון של עוד 4 שלוחות חדשות במינימום שטח ממש
--פרויקט של ממש--
אני מרגיש שקיבלתי ג'וב חדש - להתחיל להפעיל "מדחסת טקסט" של ממש, אבל מה לא עושים בשביל חברים, ועוד כאלו נחמדים

הנה:
1606810823589.png
Software_Box_Mockup_1.jpg
זה התחיל ביום בהיר כשלקוחה של הוצאת משחקים התקשרה וביקשה לעצב "ערכת קלפי משחק בנושא דמיון מודרך לילדים ברוח כשרה ומעצימה".
אוטומטית עלו בראשי סמלים כמו לבבות, הבעות פנים, רגשות וכו'. אבל מהר מאוד גילינו גם אני וגם הלקוחה- שבכדי ליצור משחק כזה- צריך הרבה יותר מהמעוף הרגיל והמוכר לנו.
תהליך היצירה החל בשימת דגש העיצובי בקלפי המשחק. אחרי סיעור מוחות שכלל מס' דיונים עם בעלי מקצוע מבינים בתחום, הוחלט לקרוא למשחק בשם "ציור מודרך". יחד עם זאת, היינו צריכים להשלים עם האתגר בקריאת השם הזה, כי זה ישירות הוביל למסקנה שמדובר על הדרכה לציור רגיל ולא לציור דמיוני במחשבה. מחשבה ודיבור כי אנחנו מדברים על דמיון בעצימת עינים וגם שיתוף בדיבור.
בכדי להפשיט את זה יותר, הוחלט ללכת על שני מוטיבים עיקריים בעיצוב של בועות מחשבה וציורים ידניים.
10af93e67d50.jpg
בעיצוב הכרטיסים היינו צריכים להשקיע מחשבה רבה משום שזהו גוף המשחק. התחלנו ביצירת סקיצות שונות לכרטיס ברוח המוטיבים שנבחרו. היה צורך לשלב תמונה מתאימה בכל כרטיס הקשורה לנושא עליו דיבר המלל.
Untitled-145.jpg
הצבעים שנבחרו למשחק הם טורקיז וכתום. למשחק יש שתי דרגות רמת גיל וכל צבע דיבר לדרגה אחרת. הצבע הכתום הוא צבע חי וילדותי יותר, משדר אופטימיות והוא מזמין לשחק. הוא הצבע שנבחר לרמת הגיל הנמוכה יותר. הצבע הטורקיז התבטא ביותר רצינות, יצירתיות ומחשבה והותאם לשכבת הגיל הגדולה מבין שתי הרמות.

הלוגו של המשחק עוצב באמצעות הפונט "בוקר טוב" של פונטביט והמילה "רך" בפונט "מלטף" ובצבע הכתום הילדותי.
Untitled-2.jpg

לאחר מחשבה ופיתוח מעמיק יותר של העיצוב הוחלט על סגנון כזה לכרטיס המשחק:

כרטיסים להדפסה שליחה עם סימני חיתוך60.jpg
בועת המחשבה הגדולה הפכה למסגרת התמונה של נושא הכרטיס. בועות המחשבה המצוירות ברקע הוסיפו גם הן את האוירה הנצרכת מהרעיון "ציור" של המשחק. בנוסף, כדי לתת אפקט ויזואלי גדול יותר למלל של הקראת הכרטיס- הוספו המרכאות לציטוט בגדול בתחילת כל פסקת כרטיס. רקע הכרטיס אופיין בצבעי מים רכים בנגיעות קלות.
הפונט הנבחר לגוף הכרטיס: פרמריה רגיל ובולד.

לאחר גמר הכרטיסים הגענו לשלב עיצוב הכרטיסים הפותחים ואריזת המשחק.
בתחילה חשבנו על הרעיון לתת תמונת ילד חושב / עוצם עינים כמתרכז בדמיון, לאחר מכן הבנו שלמצוא תמונה מתאימה כזאת בדיוק לפי צורכי המשחק ברוח החרדית- לא יהיה קל. גם "לגייר" תמונת ילד מ"שאטרסטוק" לא בא בחשבון בשבילנו. מה גם שרצינו את אותה הדמות מופיעה באזורים שונים במשחק בצורות שונות של הבעות.

לשם כך עבדנו בשיתוף פעולה עם צלמת שעשתה עבודה נפלאה. בנוסף לעבודה איתה, היא נידבה לנו את האוצר המתוק שלה בשביל לדגמן את הבעות ותנועות המשחק המדויקות של כל קטגוריית כרטיס והאריזה.

ההשראה לרעיון הצילומים נשאבה מהתמונות הבאות:
הרעיון לדמות שמחזיקה בועת מחשבה מוחשית עם הבעת פנים מתאימה
והרעיון לילד משחק כשהעולם הדמיוני מצויר סביבו מפרי מחשבתו.
עכעע.jpg

אלעזר הצטלם כשהחזיק בידיו חתיכת קרטון שבמחשב הפכה לבועת מחשבה / דיבור מתוקה. בעזרת זה המחשנו את הכרטיס הפותחים בצורה קריאייטיבית ומלאת עניין. בנוסף לזה, סביב אלעזר ציירנו עולם מתוק ומלא במוטיבים מעולם הציור והדמיון.
אלעזר החמוד שיחק והציג יפה מאוד את הפרצופים. לאחר בחירה מדוקדת של כל הבעה, שילבנו את התמונות המתאימות באריזה הקדמית והאחורית.
לתמונת האריזה בחזית נבחרה התמונה כשהוא עוצם עיניו ומחזיק גבוה את בועת המחשבה שמציינת יותר מכל את הרעיון של "דמיון ומחשבה." הפנים השמחות שלו מבטאות את הכיף וההנאה המתקבלים מהמשחק.
הכרטיסים הפותחים הומחשו בצורה נפלאה ע"י העולם הדמיוני המצויר ששתלנו סביב דמותו של אלעזר, וההבעות והתנועות סיפרו על הקשר שבין רעיון המשחק לעיצובו.
הכרטיסים.jpg
בסייעתא דשמייא זכינו להדפיס את המשחק בכמות עותקים מכובדת, גודל כל ערכה הינו קצת יותר מגודל A5
כך שנוחות הקריאה והפעילות תהיה מושלמת לפעילות.
שלל התגובות שהתקבלו מהציבור הרחב על הערכה המיוחדת חיממו את הלב ונתנו את התחושה שעשינו כאן שליחות,
וזכינו לתת עוד כלי לכל הורה, מורה או גננת ואפילו מדריכה או סבתא, לפתוח את ליבם של הילדים ולתת להם כלים
להתפתחות אישית ומעצימה בדרך התורה.

הפרוספקט:
פרוספקט הדמייה.jpg

פרסום.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה