מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שלום לכולם.

אנחנו גרים בגרעין תורני, ועד עכשיו עשינו להם מודעות ללא עלות.
בע"ה כנראה שהתקבלה החלטה שהם יתחילו לשלם לנו על העבודות
ואנחנו רוצים לדעת כמה צריך לבקש.

מדובר בגרעין שעד עכשיו עיצב אצל הגרפיקאית של העיתון המקומי, וברגע שאנחנו נכנסנו הם ביקשו מאיתנו טובה. אנחנו לא יודעים כמה הם שילמו לגרפיקאית עבור כל מודעה, אבל אנחנו מניחים שהם מקווים שאנחנו נהיה יותר "זולים"..

חשוב לדעת ש80% מהמודעות שאנחנו מעצבים - הן מודעות חד פעמיות - לשבוע בלבד, ולא מודעות שמתפרסמות לאורך זמן.

אין לנו מושג על תמחורים ועל רמת העבודה שלנו (עד כמה היא נחשבת וכו').
העלנו כאן כמה מודעות שעשינו, יש לנו כמה שאלות:

א. כמה מוכנים לשלם על מודעות בסגנון כזה בשוק וכמה נכון לדרוש בעבורן? מינימום ומקסימום? האם לפי שעה או לפי עבודה?
ב. יש מודעות שמתפרסמות אחת לשבוע, ואחרי תקופה צריך עדכון בקובץ. האם נהוג לקחת על זה תוספת תשלום? כמה?
ג. מה קורה אם אחרי ששלחתי פעם ראשונה, האדם מבקש כ"כ הרבה שינויים שזה כמעט כמו לעשות את העבודה מחדש...?
ד. האם יש הבדל בין עבודה לפלאייר בגודל A4 לA5?
ה. בגלל שאין לי שום נסיון בתחום (וגם לא למדתי כלום) יכול לקחת לי אפילו 2-2.5 שעות למודעה (כולל שינויים אחרי ששלחתי ללקוח! וכולל גם חיפוש תמונות וכו'). האם זה נחשב הרבה, קצת? ואם לוקחים לפי שעה - כמה כדאי לקחת?

תודה ממש.
כבר כמה וכמה פעמים עלו כאן דיונים בנושא "הרשימה השחורה" של הלקוחות הטרדניים. דנו כאן אם מותר לעשות כזאת רשימה ואם אין בכך חשש של לשה"ר ואיסורים נוספים.
לאור מקרה מצער שעברתי לאחרונה (או יותר נכון, אני עדיין עוברת) עם לקוח, שלאחר שהתחלתי את העבודה איתו נודע לי שהוא עבר כבר כמה ידיים, שלפחות חלקן אני יודעת בבירור שהן חברות פרוג, הגעתי למסקנה שלו היתה קיימת רשימה כזאת לפני כשנה, כשהוא פנה אלי לראשונה, היתה נחסכת ממני עגמת נפש רבה במשך חודשים ארוכים.
אי לכך החלטתי שהגיע הזמן ליצור רשימה זו, והלקוח הנ"ל יתכבד לפתוח אותה.. כדי שלא נעבור חלילה על איסור כלשהו, אני חושבת שיהיה נכון שכל גרפיקאי/ת שנפגע/ה מלקוח/ה, יכתוב את שמו בר"ת ועם פרט מזהה (לדוג' - א.א. מאזור הצפון), וברגע שלקוח חדש פונה לגרפיקאי ורוצה לקיים איתו קשרי מסחר, ראשית כל לפני חתימה החוזה הוא יבדוק אם שמו מופיע ברשימה הנ"ל, ואם יראה רמז לשמו יצור קשר עם אותו גרפיקאי שנפגע בעבר כדי לוודא שמדובר באותו אדם/חברה, ולאחר שידע את עברו, יחליט מרצונו אם מעוניין להתעסק איתו.

באם לדעתכם אין מקומה של רשימה כזאת מעל גבי הפורום, בו מסתובבים אנשים רבים, אשמח לתועלת הציבור לרכז את הרשימה אצלי, וכל המעוניין יוכל לפנות אלי בהודעה פרטית או במייל.
לטובת הכלל - אשמח לשיתוף פעולה.

אם הנהלת פרוג רואה פגם בהודעתי זו, אקבל בהבנה את הסרת האשכול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה