מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אין לי קורל בעברית אציין את הפקודות בenglish - חיפוש מהיר בפורום לא הביא תוצאות

יש לי כרגע X4 עבדתי עליו כבר מימי 5 (אולי גם 4) עכשיו יש בעיה כשרוצים לעשות fit text to path שהאותיות העבריות לא יוצאות נורמליות הן זזות כאילו השתכרו הריוח שביניהן לא אחיד מלים מתפרדות אני מצרף תמונה

אני לא מדבר על הבעיות שיש ע ד שהטקסט מתסדר לאורך הpath דוגמא כאשר אני מנסה להוריד אותו או להזיז אותו האותיות מתחילות לפתע "לרקוד" ואחר כך הן נראות כשיכורות יין - אני אצרף מספר תמונות שלב שלב למטרת המחשה

אני לא זוכר בעיות כאלה בגירסאות ישנות (בין 11 לX4 לא עדכנתי)

למי פתרונים?

(שניתי מדי פעם את הפונט כי למעשה הבעיה פחות יותר בכל הפונטים. הפונט "סלאוויטא" עשיתי בעצמי)

לעין בוחנת - אף הטקסט הסופי הוא לא מה שצריך להיות, גם מבחינת העיגול כי הpath למעשה אינו הולם את הקישוט כי לבסוף לא נכנס בגדול המקורי והוצרכתי להקטין - אבל הטקסט כשלעצמו אינו "טוב" אומנם אין אותיות "שיכורת" כמו שהיו לאורך כל הדרך (לפעמים יש גם בתחנה הסופית רק הפעם לא יצאו לי כאלה)
תוכנות חסכון: תוכנות זעירות לחסכון בזמן ועצבים והתבלבלויות נפוצות.
משקל: 200KB כל אחת, כולם בקובץ המצורף.

GoneIn60s
קרה לכם שרציתם לסגור תוכנה וסגרתם בטעות תוכנה אחרת?
מהיום תוכלו לצעוק 'אוי ויי' או 'אופס' אבל תוכלו להחזיר את הגלגל אחורנית
הקליקו על GoneIn60s והתוכנה שסגרתם תחזור ללא המתנה
עד 60 שניות מהסגירה, [נתן לשינוי בהגדרות מ-0 עד-100 שניות]
מדובר על סגירה דרך האיקס האדום או ALT+F4 , בסגירה דרך התפריט זה לא עובד!
הרושם ממנה שהיא עובדת שכשאתה סוגר תוכנה היא למעשה לא נסגרת כלל
אלא פתוחה עדיין בזכרון, של המחשב, ויש לך 60 שניות לחשוב מה עשית כאן,
אם עובר 60 שניות ללא שתשחזר, היא תסגר סופית, אז גם יקפוץ הודעת על אישור לשמירת הקובץ הפעיל.
השחזור: משורת המשימות ליד השעון לחצו על האייקון והכל יחזור בחזרה.
סגרתם כמה תוכנות, תוכלו לבחור מה לשחזר מהם במקש עכבר ימני על האייקון הצהוב.
לשחזור כל מה שסגרתם ביחד, עשו דאבל קליק על האייקון.
וכן לסמן בהגדרות איזה תוכנה שלא תוכל להשתחזר.
מומלץ לנסות את התוכנה כדי לבדוק את הבטחתה המעשית כלפיכם.
למשל: בפוטושופ CS1 לאחר שסגרתי, נשארו כל הסרגלים והתיבות הצפים, פתוחים על הדסקטופ, ללא הפוטושופ...
כך תוודאו עם איזה תוכנה זה מסתדר ועם איזה לא,
גם אם זה ממש לא נראה, יתכן שכדאי להשאיר לתקופת מה, אולי תצילו קובץ חשוב.

רוצים דרך אחרת
NoClose
יבטל לגמרי את האופציה של סגירת תוכנות עם ה(X) האדום, כעת תחשבו עוד קצת ותסגרו כל תוכנה לאט יותר.
בתפריט הסגירה, כעת כמובן ה-GoneIn60s לא יעזור כבר,
המעלה שלו, היות ובדר"כ נסגרים חלונות פעילים בטעות בין שלל חלונות אחרים,
כעת תצטרכו להכנס לתפריט התוכנה עצמה כדי לסוגרה, והטעויות בינה לאחרות ימנעו,
אם זרים\ילדים מסתובבים בסביבה, זה רעיון מוצלח יותר.
ביטול\הפעלת התוכנה ברקע ע"י Ctrl+1 על כל חלון שתרצו בנפרד
הגדרות : Ctrl+2

על הדרך לקטתי עוד מאותו יצרן:
StartClock
פועל רק כשההתחל בצד שמאל [XP גרסה אנגלית]
רוצים להרוויח מקום בשורת המשימות העמוסה?
תבטלו את השעון, התקינו את StartClockותקבלו אותו במקום של תפריט 'התחל'.

TheEnd
כשאתם משנים שם קובץ בXP בשעה שסיומת קבצים לא מוסתרת, ייבחר לשינוי רק שם הקובץ,
בדיוק, לקחו את הרעיון מויסטה אחורה אל XP
אצלי זה לא עובד כלל. אבל ראיתי שאצל אחרים זה כן עובד אז אני מעלה זאת

DeskLock
נעילת האייקונים כולם על השולחן עבודה ללא יכולת להזיז בטעות פריטים,
אופציה נוספת כברירת מחדל: נועל גם מקש עכבר ימני כשהעכבר על שולחן העבודה. [אפשר לבטל בהגדרות]
הפעלה והשהיה של התוכנה ע"י לחיצה כפולה על האייקון שלה בשורת המשימות
הגדרות נוספות: במקש עכבר ימני על האייקון,

הערה:
ההמלצה על התקנה של תוכנות אלו היא ללא אחריות,
הנצרכת בפרט בתוכנות קטנות כאלו שהתמיכה ואיתור הבאגים לא מפותחת דיה.
לכן מומלץ לגבות קודם, לעשות נקודת שחזור מערכת. וכדו'
בעקרון לא אמור לקרות שום בעיה...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה