מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

מי שיצליח לעזור לי, אודה לו מאוד.

1) יש לי 2 קבצים מקבילים, באחד יש לי את הגרפיקה, בשני את הטקסט.
אני רוצה למזג את 2 הקבצים, עמוד מול עמוד. איך אני יכול לעשות את זה?
אני מקדים ואומר: אני מחפש משהו אוטומטי ולא עמוד עמוד. כמו כן ניסיתי את הסקריפט של ייבוא קובץ PDF מרובה עמודים (כן, גם PDF יהיה לי טוב באין ברירה אחרת), ואפשר רק להחליט לאיזה עמוד בקובץ זו להתחיל לייבא את העמודים, (ורק בעמוד זה הוא ימזג את 2 הקבצים), בשאר הדפים הוא פותח דף ריק חדש.

2) כותרות רצות. הכנתי קובץ כזה, ואני רוצה עכשיו להפוך את הכותרות לטקסט רגיל, שלא יהיה מקושרים יותר. טקסט רגיל. והכל בבת אחת. האם זה אפשרי? זה חשוב לי מאוד.

3) יש לי קובץ עם עשרות תמונות. משהו מעין קומיקס. (כמה תמונות בדף).
כמו כן, עשיתי קו שחור (קונטור) מסביב לכל תמונה. ותמיד יש לי רווח של 5 מ"מ בין תמונה לתמונה.
לפעמים תמונה נכנס לתוך תמונה שניה.
השאלה שלי, איך אני יכול לעשות שיהיה לו מרחק בין תמונה לתמונה של 5 מ"מ, גם כשהוא נכנס לתוך תמונה אחרת (דהיינו כאילו לדחוף את התמונה ב5 מ"מ) ושיישאר קו שחור מסביב לתמונה.
צרפתי תמונות להבין את הרצוי והמצוי.

תודה מראש על עזרתכם.
יש דבר כזה יצירה ללא זכויות יוצרים?

מסתבר שכן!

היום בבוקר נתקלו עיני
בידיעה הבאה, ואני משתפת פה.
נכון שמדובר ביצירה מוזיקלית (ניגונים חסידיים, דיסק שלם!) ולא גרפית, שבעליה מחלק אותה חינם אין כסף (יש תנאי שימוש מעניינים ביותר)
אבל אחרי דיונים אינספור פה בנושא, חשבתי להביא את הגישה המרעננת שלו.
לא שאני הולכת להתחיל עכשיו לעבוד בחינם, זו פשוט עוד נקודת הסתכלות, שלדעתי מרחיבה אופקים בנוגע לגמישות המושג הזה.

(עוד לא שמעתי את הדיסק, כי עוד לא הספקתי לקיים את התנאים שלו, אבל אם המוזיקה מושקעת כמו העטיפה זה בטח משהו מיוחד)

(ולמי שתוהה, אין לי קשר ליוצר, וזו לא כתבת יח"צ)

יום נעים ופורה לכולם! :)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה