מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

קיבלתי מלקוח שלי סיפור מנוקד, שוד ושבר.... הניקוד לא מדוייק, ממש ברמות של טעות כל מילה שניה בערך. נראה שמי שניקד את זה זו תוכנה שלא למדה עברית......

האם יש מישהו שיכול לנקד לי בדחיפות את הסיפור שפה למטה?
(רק אם זה לא כרוך בטרחה מרובה מדי. אם זה מסובך - אשמח לשמוע במה זה כרוך ומה המחיר, וליידע את הלקוח)

תזכו למצוות פרוגים!

מה יקר ממרגלית יקרה?
ארטבון מלך פרס עשיר היה מאוד, מאוד. אי אפשר לתאר כלל את אוצרות הכסף, הזהב והאבנים הטובות שהיו לארטבון. על רבנו הקדוש, הוא רבי יהודה הנשיא שבארץ ישראל, שמע, שחכם גדול הוא וגם עשיר מאוד. סיפרו לו שרבי יהודה מבני בניו של דוד המלך הוא,ושבעושרו ובהדר ביתו הדומה לארמון, הוא דומה למלך.
חשב ארטבון:
עם איש כזה הייתי חפץ להתיידד! אם כל כך חשוב ועשיר הוא, ידע בלי ספק להעריך גם אותי ואת עושרי. ולא עוד אלא שגם חכם וצדיק הוא, כפי ששמעתי. לכבוד יחשב לי אם אוכל למנותו בין ידידי. אך כיצד אתיידד איתו?דבר זה לא יהיה קשה ביותר- נתחיל בזה שנחליף בינינו מתנות יקרות. כנהוג בין ידידים רמי מעלה כמונו!.מיד בחר בין אוצרותיו מרגלית שלא נמצאה עוד כמוה בעולם לגודל וליופי. אפילו מומחים גדולים לא ידעו להעריך את ערכה, כל כך נדירה הייתה.מרגלית נהדרת זו תהיה מתנה מתאימה לרבי יהודה הנשיא- אמר ארטיבון לעצמו. אני משתוקק מאוד לדעת מה ישלח לי תמורתה! וכי יש עוד חפץ יקר כזה בעולם? הבה ונראה?הניח ארטיבון את המרגלית בקופסת זהב קטנה ויפה ושלח אותה בידי שליח נכבד ונאמן אל רבי יהודה הנשיא. גם מכתב שלח עם המרגלית וכך היה כתוב בו:לנשיא רבי יהודה שבארץ ישראל שלוחה בזה מתנת ידידות מאת ארטיבון המלך. מרגלית שאין להעריך כלל את ערכה! אנא גם אתה שלח לי דבר מה שיהיה טוב כמוה! רבי יהודה הנשיא קיבל את השליח בכבוד הראוי, קרא את המכתב, ראה את המרגלית הנוצצת בשלל צבעים וגם ידע, שאמנם זה חפץ יקר ביותר.ורבי כל ימי חייו לא נהנה כלל וכלל מעשרו הרב ולא החשיב אותו, רק השתמש בו לקיים את מצוות התורה בהידור. גם ביתו המפואר, בגדיו היקרים וכל חפצי החן שברשותו, רק שמשו להרבות את כבוד בית דוד המלך לעיני הגויים כדי שלא יזלזלו בארץ ישראל וכדי להרבות את כבוד התורה ולומדיה.למה לי מרגלית זו, ומה אשלח תמורתה? חשב רבי יהודה.
ארטיבון חיכה במתיחות ובסקרנות לבואו של השליח. כשהגיע מיהר, נטל מידו את מתנתו של רבי והציץ בה.
מי יתאר את אכזבתו כשראה מה היא! מזוזה! מזוזה פשוטה, אמנם כשרה ומהודרת, אבל בכל זאת, רק מזוזה!
התרעם מאוד ארטיבון על רבי ושלח לו מכתב שני: מה זאת עשית לי? אני שלחתי לך דבר שאין שווה לו בעולם. ואתה שלחת לי דבר שאפשר לקנותו אצל סופר במטבע אחד! האם זו תמורה נאותה?
כתב לו רבי תשובה:
האמן לי ידידי – שכל חפציך וכל חפצי, אינם שווים בערכם למזוזה, שהיא אחת ממצוותיה של התורה, והרי התורה יקרה מפז רב. ולא רק זאת! אתה שלחת אלי דבר שעלי לשמרו, עלי לדאוג שהמרגלית לא תאבד, שתהיה סגורה במקום בטוח מפני הגנבים , והדאגה לה יכול להפריע את שנתי. ואילו אני, שלחתי לך דבר שקובעים בפתח הבית, והוא שומר עליך, ואתה יכול לישון בשקט על מיטתך ואפילו בזמן השינה הארוכה, שנת המוות, עדיין שומרת עלינו מצוות המזוזה שקיימנו. הבין ארטיבון את דברי רבי- אכן אין כסף וזהב ומרגליות שווים בערכם למצוות התורה!
(מתוך הספר "כה עשו חכמינו/חלק 4).
http://www.timnati.prog.co.il/

כמובן שיש המון מה לשפר, ובינתיים הקישורים לא עובדים, אבל סתם רציתי לדעת אם אפשר להכניס אתר סטנדרטי לשם

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה