מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

יש לי סיפור שאשמח לשמוע חו"ד עליו:

לקוחה ביקשה ממני פרוספקט לפני כחודש.
היא נתנה לי גודל סטנדרטי שאיתו הייתי אמורה להתמודד.
להתמודד, כי היה לה המון טקסט ומתכונים

(בהתחלה היא העבירה את הטקסט ובהמשך את המתכונים,
כך שמלכתחילה לא יכולתי לדעת שזה לא יכנס לפרוספקט...)

עבדתי על זה כ- 6-5 שעות עד שהודעתי לה שהיא חייבת לשנות פורמט
(להוריד תוכן לא בא בחשבון מבחינתה)
כמובן העיצוב לא מתחיל להתכוון לסופו כי קודם התמקדתי בהעמדת אלמנטים במקומם.

מסיבות מסוימות לא יכלתי להמשיך לעבוד עם העבודה הזאת וביקשתי ממנה להעביר את זה למישהי אחרת בנתיים (זוהי לקוחה קבועה)

ביקשתי ממנה על העבודה עד עכשיו סכום מסוים שנראה לי סימלי ביותר (בס"ה עבדתי, לא?)

הבעיה מתחילה מזה שהיא אומרת לא יצא לי מזה כלום. למה שאשלם?

היא אומרת לי עכשיו הגרפיקאית השניה צריכה להתחיל לעבוד על הכל ולא יעזור לה מה שעשית,
ולא רוצה לשלם.

מה אתם אומרים על המקרה?
האם עלי לעמוד בתוקף שתשלם? ומהו לדעתכם הסכום שצריך לבקש?

אשמח לתגובתכם המחכימה ונסיונכם העשיר....
בהמשך לאשכול שפתחו נשות הפורום על שלושה ימי השתלמות שברצונם לארגן, עלה בדעתי רעיון לארגן יום השתלמות מיוחד (או חצי יום) אך ורק לחברי הפורום בו נשמע הרצאות מקצועיות בנושאים הנוגעים למקצוע של כולנו ונחכים קצת יותר.

למרות ההערכה העצומה שיש לי לתערוכת ערך מוסף והעומדים מאחוריה, וההנאה הגדולה שהפקתי מההשתתפות בה - ההמוניות והריבוי הגדול של האנשים והנשים (העוסקים במגוון תחומים שונים, כמו: עימוד בתג, צילום, מיחשוב, בניית אתרים וכו') לא נתן להם ולי להתרכז במיוחד בחומר המקצועי שהועבר, לצערי.

בנוסף אני חושב שיום השתלמות שכזה - אדגיש שוב, שמיועד אך ורק לחברי פורום עיצוב גרפי - יוכל ליצור הרבה שיתופי פעולה פוריים במגוון תחומים בהמשך.

אז הנה כמה הצעות לסדר יום, מאולתרות מהשרוול:
  • איך לעבוד עם לקוחות. כללי יסוד וטיפים.
  • טיפוגרפיה. מה זה ועל מה זה.
  • בריף. המצאה מיותרת של משרדי פרסום, או כורח המציאות?
  • איך עובדים עם עיתונות. צוהר לעולם רכש המדיה והיח"צ.
  • גוויעת הפרינט ותחיית המדיה הדיגיטלית במגזר החרדי. עובדה או הזיה?
  • גיבוש רשימה של מיזמים חשובים לעתיד.
  • התמודדות עם טרולים (כדאי לשכור מאבטח למפגש?...)
  • ושאר הויכוחים הקבועים...
נושאים פתוחים לשיקולכם:
מיקום (מרכז, צפון, דרום, ירושלים וכו'),
מיקום משני (אולם, בית פרטי, בית כנסת, מסעדה וכו')
שעה (בוקר, צהריים, ערב),
תאריך (???),
אוכל (על האש, מסעדה, חלבי, כיבוד קל, שתייה חמה ומזונות וכו')
משתתפים (להערכתי 20-30)
עלות: (10 ש"ח, 20 ש"ח, 30 ש"ח וכו')

אז... הרמתי את הכפפה, אשמח לשמוע את דעתכם.
<!--message end 16314-->

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה