מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שבוע טוב חברים!

מעלה כאן כמה דברים שאולי יהיו חידוש לכמה מבינינו..

נתחיל מהדברים הפשוטים:

1: בתוכנת אילוסטרייטור קיים כלי Scale Tool בתיבת הכלים, תפקידו בין השאר להגדיל צורות בצורה מדוייקת ולפי קביעת נקודת הציר במקום מסויים, כמו כן ניתן בעזרתו להגדיל רק Pattren בתוך צורה, להגדיל/להקטין את הקווים/האפקטים ביחסיות להגדלת/הקטנת הצורה עצמה [סימון V באפשרות Scale Stroks end Effects], ועוד.
עד כאן הדברים ידועים [מקווה לפחות שכך..]

2: מה שפחות ידוע שניתן לבחור עם החץ הלבן 2 נקודות או יותר בצורה כלשהי, ולבחור לאחר מכן בכלי ה-Scale Tool, ולגרור כלפי חוץ וכך להגדיל את הנקודות [כמובן שנקודות עוגן א"א להגדיל, המשמעות כאן היא שהצורה תתרחב, כמו בדוגמא המצורפת], או לגרור כלפי פנים וכך להקטין את הנקודות [=לכווץ את הצורה].

A1.JPG

3: כמו כן ניתן לבחור בכלי הסיבוב [=Rotate Tool] ולסובב נקודות עוגן.. מצורף דוגמא [לפני/אחרי].

A2.JPG

4: ומשהו שגיליתי רק שבוע שעבר, בגינו אני כותב את כל הטיפ הזה:
כידוע כשיש לנו נקודת עקומה, ונבוא עם החץ הלבן לא נוכל להגדיל את 2 הידיות בשווה בדיוק מ2 הצדדים, מה שנצטרך לעשות זה ללכת לכלי ה-Anchor Point Tool [שנמצא עם ה-Pen Tool] ולעמוד על הנקודת עקומה ולגרור, וכך ליצור את הידיות מחדש בצורה שווה. אבל:
ניתן לבחור נקודת עקומה [עם 2 ידיות] בודדת, ועם כלי ההגדלה [=Scale Tool], לגרור כלפי חוץ והידיות יגדלו בשווה, או כלפי פנים והם יקטנו בשווה.

A3.JPG

יותר מזה: ניתן לבחור נקודת עקומה כאמור, ללחוץ דאבל קליק על כלי ה-Scale Tool, ובחלון שיפתח להגדיל את הידיות לפי אחוזים במדוייק [ערך של 0% יהפוך את הנקודה לנקודת פינה!], ערך של 200% יגדיל את הידיות במדוייק פי 2.

A4.JPG

וזה עובד גם על נקודה שיש לה ידית אחת רק הידית האחת תגדל/תקטן וכאמור.

A5.JPG

עד כאן הפעם,
בהצלחה חברים!!
[h=1]שלום!
אעדכן שיצא
סקריפט חדש להחיל סגנון תו על תוכן סוגריים[/h]

כאשר יש סוגריים בתוך סוגריים, קשה להחיל עליהם עיצוב על ידי גרפ בפעם אחת.

נניח שיש: "(טקסט(טקסט)טקסט)טקסט"

כאשר נריץ גרפ כזה: \(.+?\)

התוצאה תהיה זו:

"(טקסט(טקסט)טקסט)טקסט"

אז כתבתי סקריפט נחמד שמחיל סגנון תו בשם "סוגריים" על כל תוכן שבסוגריים שבמסמך.
גם עם בתוכו יש עוד סוגריים, ואף כמה פעמים. זה לא מבלבל!

הערה: מחיל סגנוןו תו בשם "סוגריים" אם הוא כבר קיים, הסקריפט ישתמש בו.

מחיר הסקריפט הוא 50
נשלח בחינם לחברים ברשימת התפוצה שלי

ואגב זאת אביע את צערי שלא יוצא לי לאחרונה לגלוש הרבה בפרוג. ולכן מי שמנסה לפנות אלי בהודעה פרטית, נכזב. ויש לפנות למייל.
  • תודה
Reactions: meir rosh ו-עדן2 //
3 תגובות
ש תופעה בקרב הציבור שלנו,
כל עסק רוצה לשדר יוקרה

הכל בשקל - שישדר יוקרה
מטעמי אמא - שישדר יוקרה
שרברב אלי - שישדר יוקרה
נעלי זול פה - שישדר יוקרה

מה אתם חושבים שאם תשדרו יוקרה תרוויחו יותר?
ובכלל יש כל כך הרבה ערכים מגוונים וייחודיים שאפשר ל'שדר'

תהיו מי שאתם, תמצאו מה שבאמת ייחודי בעסק שלכם ותבליטו אותו.
ואז באמת תהיו הכי יוקרתיים ;)

נכתב לגמרי בקריצה, אל תפגעו...

הערת אותי מריבצי,
הייתי חייב לבטא את זה יותר ויזו'אליסטי,
הלקוח: יש לי עסק לממכר משחקונים ושאר שמטעס' בשקל,
ומכיון שאני פונה לקהל אברכי ומכובד אני לא רוצה לשדר זילות חלילה בכבודם של לומדי בית המדרש אז תעשה לי את זה יוקרתי, טוב.
אה... ותקרא לזה בוטיק
טוב.
לוגו יוקרתי-02-02.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה