מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אני מעצבת חוברת באינד'
לפעמים ברצוני לראות את העמודים אחד אחד
ולפעמים בזוגות
אני מדברת על תצוגה באינדה עצמו ולא ע"י סגירה בפי די אף
זה אפילו לא רק לצורך תצוגה
פשוט לפעמים העיצוב הוא לעמוד בודד למשל פרסומת בעמ' אחד ועוד פרסומת בעמוד שלידו -כשאין קשר בין אחד לשני ולא נוח לי לעצבם כשהם אחד לשני- (מפריע לי לריכוז;) )
אבל באותה חוברת יש לי גם פרסומת שמתפרסת על 2 עמודים ואז כמובן שאין מצב לעצב חצי בעמ' אחד
וחצי בעמוד שמתחתו....
מנסיון כשביטלתי את ה-וי בFacing page במסמך זוגי או כיצרתי Facing page לקובץ שהיה מבודד העמודים קפצו ולא התמקמו טוב

בקיצור מה שאני רוצה זה בסה"כ שבלחיצה אחת יעבור מזוגי לבודד ומבודד לזוגי במיקום מדוייק ומבוקר

בקשה צנועה, לא?

שאלה נוספת:
האם יש מצב לפתוח מסמך זוגי שיפתח ישר בזוג (ולא בפרד...)
כלומר אין לי צורך ביחיד אני בסה"כ זקוקה לזוג
זה אבסורד שבשביל לקבל עמוד זוגי (כלומר -2 עמודים)
אני צריכה לבקש 3 עמודים כדי לתת כבוד לראשון... -היחיד.
ראשית, ברוכים הבאים לכל המשתמשים החדשים בפורום.:)
שנית, אני יודעת שהפורום חדש לכם וזה מאוד נחמד לדפדף בנושאים הרבים שבפורום. אבל בבקשה, אל תקפיצו אשכולות!!!:eek:
מה זה "להקפיץ" אשכול? אז ככה: כל אשכול שמגיבים עליו "מוקפץ" אוטומטית לדף הראשון של הפורום.
למה זה מפריע? א. המשתמשים הוותיקים ראו את האשכול הזה לפני כמעט שנה (לדוגמא: אשכול לוגו טרפז) ב. דעתכם עליו כבר לא רלוונטית.
איך נמנעים מלהקפיץ אשכולות? מסתכלים על תאריך פתיחת האשכול ועל תאריך ההודעה האחרונה שנכתבה בו - אם עבר שבוע מהתאריך המאוחר מבינהם - אל תגיבו לאשכול הזה. להסתכל בו אתם יכולים - זה לא מקפיץ אותו...;)

כמו כן, שימו לב: אם טעיתם בכתיבת הודעה ו/או אתם רוצים להוסיף / לשנות (וגם למחוק) ממנה משהו - אין צורך לכתוב הודעה חדשה (אלא אם כן היא קשורה להמשך האשכול) פשוט לוחצים על "ערוך תגובה" ועורכים את התגובה המקורית. (ראיתי פה לדוגמא מישהי שכתבה הודעה ויצאו לה שגיאות כתיב אז היא הוסיפה הודעה בדיוק אחריה שכתוב בה, "יצאו לי שגיאות..." - במקום זה ניתן לתקן אותם. כמו"כ לגבי חוות דעת - כתבת את דעתך ופתאום שמת לב לעוד פרט - ניתן להוסיף אותו באותה הודעה ולא לגרום לאשכול להיות ארוך ללא סיבה).

תודה רבה מראש.

נ.ב. אני יודעת שאין זה מתפקידי, אלא תפקידם של המנהלים, אך כנראה שהם כ"כ עסוקים בהתאוששות מהתערוכה והעלאת האתר החדש לאוויר שהם לא שמים לב מה מתחולל כאן.
אני מאמינה כי הם שותפים לפנייתי זו (מאחר וכבר העלו נושא זה מס' פעמים) וכן כל שאר חברי הפורום הוותיקים.
אני צריכה להדפיס פוסטר ענק (2.54 * 2.40 מטר ליתר דיוק..).

מדובר הפעם בציור בפוטושופ, שבנוי משכבות רבות ושעבר עיבודים רבים ו... הקובץ שוקל המון!!!

הקובץ עצמו (עוד לא בפרופורציה) הוא 70*56 ס"מ (שזה ענק) וברזולוציה של 600 DPI.
הוא, כמובן, שוקל המון (כ2 GIGA!!).

אני כבר לקראת סיום, והשלב הבא הוא כמובן לשטח את זה ולהכין לדפוס. אבל במשקל כזה - על אף שזה יופחת בעקבות השיטוח - זה עדיין ישאר גדול מאד מאד (כבר עכשיו מירג'תי (MERGE) הרבה שכבות כך שהשיטוח לא יפחית באופן דרסטי).

מה אני עושה עם כזה קובץ? איך אפשר להקל על משקלו? יש עצות מיוחדות לסגירה מיוחדת לדפוס של כזה דבר? (עוד לא יצא לי להתעסק עם פוסטרים בגודל כזה) או לחילופין - לבעלי הניסיון ביניכם - האם אוכל להקטין את הקובץ עוד יותר, אם אני לוקחת בחשבון שבכל אופן הרזולוציה גבוהה במיוחד??

אני מבקשת שתענו לי רק אם יש לכם ניסיון בזה כבר. כי "הגיונית" גם אני יודעת לענות על השאלה (הייתי מקטינה את הקובץ אפילו לחצי ומשאירה את ה600 DPI) - -אבל אני רוצה לשמוע ממה שכבר ניסה והצליח.

תודה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה