מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

חיפשתי כותרת מענינת שתגרום לכם לקרוא :)

יש איזה ענין שרציתי להעלות אליו מודעות,

לפני שנה בערב ראש השנה בעלי הגיע בשיא הלחץ של הבישולים,
יש מישהו שאני מכיר שאין לו משפחה לעשות איתה את החג , הוא אמר לי , מה אומרת אולי נזמין אותו?
בשנייה הראשונה , אמרתי מה , מי זה? מישהו מבוגר .. אהה .. לא נעים , ותכננתי לעשות ככה את החג עם הילדים ולהנות עם הסימנים וחידושים וכו' , פתאום להביא אורח זר הבית , וממש עוד מעט , בלי תכנון מוקדם וכו' , אומר את האמת ,
בהתחלה נרתעתי קצת. בעלי ישר הבין ואמר בסדר מה שנח לך אני מבין אותך.
אחרי שתי דקות אמרתי לו "מה אף אחד לא איתו? הוא יהיה לבד, ממש? אם כן , אז בטח , תזמין אותו."
אני זוכרת שהיה לי קצת קשה , אולי רק נשים כמוני יבינו אותי , זה קצת מביך , בכל זאת ..
ובעלי הלך אליו הבית להזמין אותו.
והוא הגיע , ושמח , ודיבר עם בעלי עד השעות הקטנות של הלילה וסיפר כמה קשה לו , ואין לו משפחה הילדים לא מדברים איתו וכו' ממש בכה וכעס שאף אחד לא מתעניין בו ומזמין אותו.

השנה כבר היה לנו ברור שהוא האורח שלנו לחג , כבר אמרנו לו מראש,
ועל הדרך אם יש אורח אחד ממילא מזמינים עוד כמה אורחים :)

ורק רציתי להאיר , יאמר לזכותו של בעלי , כמובן , אני חושבת שאנו צריכים יותר להתבונן מסביב,
יש עוד כאלו אני בטוחה , אנשים מסכנים , שיושבים לבד בחג ואיך הוא אמר , האיש הזה? האוכל אפילו לא עובר, רק דמעות יש לך.
ולא חסר לו כסף , רק מה יעשה עם הכסף? ממש בנאדם בודד!
כל כך עצוב, כמה שמחה אפשר להכניס להם ללב, אם רק כל אחד ישתדל לשמח אנשים כאלו,
בע"ה.

ואגב , למי שזה יוסיף,
בשנה שעברה הייתי ממש לפני לידה , והאורח בירך אותנו שבע"ה אלד בקלות במהירות בלי שום קושי , ולא יאמן , אבל תוך 10 דק' משהגעתי לבי"ח הייתי אחרי, אפילו אפידורל או טשטוש לא הספקתי לקחת. נס של ממש. היתה לי לידה בדיוק כמו שהוא בירך!!
וגם השנה ראינו כבר ברכה במה שהוא בירך , דבר שהוא ממש נס אין לי הסבר אחר.
איך בעלי אומר "קרוב ה' לנשברי לב". הקב"ה שומע את התפילה שלהם , לטוב , וח"ו להיפך.
אולי זה יעורר כאן להזהר לא לפגוע באנשים כאלו , ולהפך , לשמח ולקרב אותם כל אחד במה שיכול.

חתימה טובה לכולם!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה