מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שנה ראשונה שלי בתור עוסק פטור, ופעם ראשונה שניסיתי להבין מה בדיוק רוצים מחיי עם הטופס הנ"ל.
הסתבכתי קשות (לא עם המילוי, אפילו. רק ההתחברות המסורבלת למערכת רשות המיסים חוללה שמות במוחי המבוהל ממספרים)
ולצערי לא יכולתי לאפשר כרגע לעצמי לשלם 1000 שח לרו"ח שלי שתעשה במקומי.

אז ביקשתי עזרה בפורום דין וחשבון, ומישהי חמודה נורא עזרה לי מעל ומעבר. שלחה לי שני מיילים מפורטים - אחד - איך להגיש בעצמי, והשני - מה לשלוח לה כדי שהיא תכין את הדו"ח עבורי. התכתבה איתי בהסברים ארוכים וסבלניים עם כל מיליון השאלות שהיו לי, שלחה לי צילומי מסך של מה למלא ואיפה, ועשתה הכל כדי לפשט בשבילי את הסיפור.

היא טענה שבשבילה זה כמה דקות. בשבילי זו היתה לא פחות מהצלה, ואיכשהו תוך כדי התכתבויות עלה הרעיון של להפיק סרטון הדרכה - איך למלא את הדו"ח השנתי, ואיך למלא הצהרת הון.
רוב ההדרכות ברשת הן הדרכות כתובות ולא הכי מובנות למי שלא בא מהתחום (ותכלס, מי שלא מהתחום הוא זה שצריך הדרכה) וחוץ מזה, מאחר שמדובר פה בפורום של אנשי מקצוע העוסקים ברובם בצד החזותי של החיים, יקל עליהם לקבל הסברים חזותיים ולא טקסטים כתובים - צילומי מסך, צילומי טפסים וכדומה.

אני חושבת שיש הרבה עסקים קטנים שישמחו לרכוש סרטון כזה
ולא מדובר רק בסרטון. הניקית החמודה הנ"ל מציעה, בנוסף לו:
א. גם זמינות לשאלות במייל אם תהיינה
ב. בדיקת חובות במס וביטוח לאומי, ואם העסק חייב במס היא תכתוב המלצות לגבי הפקדות אפשריות לקופה.
ג. אחרי שמילאתן בעצמכם את הטופס לפי הסרטון והרגשתן נשגבות וכל יכולות, היא תעבור עליו ותבדוק שאכן הכל בסדר.

מה דעתכן על הרעיון? יהיה לו שוק? וכמה הייתן מוכנות לשלם על דבר כזה?

א. 150-200 רק סרטון בלי ליווי - הייתי רוצה לרכוש גם סרטון וגם ליווי, אבל יקר לי. אז אם יצא סרטון כזה ארכוש רק אותו ואסתדר.
ב. 300-200 סרטון וליווי במייל - ברור שאקנה, רעיון גאוני!
ג. 300-400 אני חוסכת לי את התשלום לרו"ח מידי שנה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה