מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שלום וברכה

נתקלתי לאחרונה ב
מאמר של ידידנו @אריאל וו שסוקר את מעלותיו של הסקריפט שלו
ליצירת חלון באינדיזיין, שעובד עם שבירת שורה ודחיפה של השורה השניה.

במאמר מציין אריאל את הדבר הבא:

אך למעשה ישנה בעיה אחרת בשיטת האובייקט המעוגן: באג באינדיזיין גורם לאובייקט מעוגן מעין זה לבטל את האפשרות ליישור אנכי של הטקסט בתיבות. הרבה מעמדים רוצים שהשורה האחרונה תתאים בדיוק עם השוליים התחתונות של תיבת הטקסט ומשתמשים ביישור אנכי כדי להשיג תוצאה זו, אך ברגע שמוסיפים אפילו אובייקט מעוגן אחד ליצירת חלון היישור האנכי של התיבה מפסיקה לעבוד.

הנה אילוסטרציה. לפני הוספת אובייקט מעוגן, הכל מיושר אנכית כמו שצריך להיות:

ברגע שמוסיפים את האובייקט המעוגן לצורך הזחת הטקסט בשורה הראשונה, היישור משתבש עקב באג באינדיזיין (האובייקט מודגש באדום):

אני אישית כבר שנים משתמש עם סקריפט חלון של אליעזר - אביחיל @eliezer [חלון 3.3].
שעובד בצורה של אובייקט מעוגן, ולא נתקלתי בבעיה הנ"ל של יישור לתיבת הטקסט.

כן נתקלתי בבעיה השניה שהזכיר אריאל לענין הכבדה של התוכנה בשימוש עם אובייקט מעוגן.

האם בסקריפט של אביחיל זה אכן לא קיים? האם נתכווין אריאל לסקריפטים אחרים?
  • תודה
Reactions: YY F1 //
17 תגובות
אשמח לעזרת האלופים כאן

שאלתי בפורום מעמדים ולא נושעתי, אולי כאן...

פתקא טבא!

• שאלה
    168
  • הסתכלתי במדריך הזה - ופעלתי לפי ההוראות.
    קטלוג באינדיזיין
    עכשיו יש לי 2 בעיות.
    1. לא נכנס לי יותר בדף, למרות שאני מגדירה שם.
    2. התמונות עולות כל אחת אחרת, חלק הפוכים, בכלל זה תמונות של ילדות רציתי לחסוך זמן ולהכניס את הכל בבת אחת, אבל האם יש דרך לשלוט אחרי זה על התמונות - הרי כל תמונה היא בגודל אחר ואני צריכה להתאים את זה למסגרת
    להמחשה -
    יש לי את העיצוב הזה
    1693487158311.png
    ואני רוצה להכניס את שמות הבנות בצד שמאל.
    תמונת ראש של כל ילדה בצד ימין.
    ולהכניס 2 בדף A4
    יש דרך?
    או האם יש דרך להביא את כל התמונות - שהם יקפצו בעליזות בבת אחת לתוך התיבה המוכנה להן?

תודה רבה.

(אולי יותר מאוחר אעלה שיתוף מתוק של העיצובים האלה, שעשיתי לגן)
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה