מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שלום גננות!
אני גרפיקאית, והציעו לי לעבוד על פרויקט כלשהוא באופן עצמאי:
להכין פלקט תוכן מתאים לגן, על מגוון נושאים במהלך השנה.
לשם כך אני צריכה לעבוד על הפלקטים, להדפיס כמות נכבדת,
לקנות איורים מתאימים לפרסם וכו וכו.
מכיון שאני מוכרת באופן עצמאי ללא חנות, אין לי אפשרות להתעסק
עם קניה של פלקט בודד אחד, תכננתי לערוך לדוג' 3 אפשרויות:
אפשרות ראשונה, חבילה של 10 פלקטים, חבילה נוספת של 15 פלקטים וחבילה של 20 פלקטים.
הענין כמעט יצא לפועל כשפתאום נעצרתי.
אמנם גננת קונה כל פעם פלקט בכמה עשרות שקלים, ואומנם המחיר אצלי נמוך מבחנויות,
אבל האם גננות לא ירתעו מלקנות חבילת פלקטים גדולה??
למשל, גננת שרוצה חבילה של 15 פלקטים רואה שהמחיר שלה הוא בערך 270 ש"ח ואפילו יותר, האם היא לא תעצר? האם היא לא תגיד - סליחה, להוציא מאות שקלים על פלקט תוכן?
מבלי לשים לב שהמחיר הוא כן זול?
מה אתן אומרות? האם זה מקובל לקנות חבילות כוללות במאות שקלים או לא??
אשמח לתגובות, ותודה מראש!!
ברשותכם החשובה, אני רוצה לשתף אתכם בחווייה שהיתה לי היום:
נפגשתי עם לקוח פוטנציאלי לגבי איפיון ועיצוב אתר. פגישה כייפית, עסיסית ופוריה.
לקראת סוף הפגישה, הוא רצה לדבר איתי גם על עיצוב פרסומים לפרינט.
הוא מספר לי שהוא פנה לאיזו מעצבת בני ברקית, והוא מראה לי את הסקיצה שהיא הכינה לו. הסקיצה כוללת קופי, ויזואל, טקסט ועיצוב. הכל מעשה ידי המעצבת.
רגע, אני שואלת, אז אתה כבר עובד עם מישהי, לא? יש לך כאן משהו לא רע בכלל!
לא, הוא עונה. אני עדיין לא החלטתי אם אני עובד איתה. היא רק שלחה את זה בתור דוגמא, אחרי ששוחחנו.
אני מנסה להבין: אתה לא משלם לה על זה? לא סיכמתם מחיר?
לא, הוא עונה בשלווה. ומוסיף בטון מאשים: יש הרבה גרפיקאיות שעושות סקיצה רק בתור דוגמא, בלי לסכם כלום, רק כי הן רוצות שנעבוד איתן. רק את מתעקשת לדבר קודם על כסף...
ואני מרגישה, ולא אומרת: אשריי שנתפסתי על דברי תורה. זתומרת בתרגום ישיר, איזה יופי שעל זה מאשימים אותי. על זה שאני עובדת בצורה תקינה.
ואז הצבתי התנגדות עקרונית: התחלת לעבוד עם מישהי, היא עובדת טוב - תמשיך איתה. אני אעשה רק את האתר.
(טוב, בסוד: אני פשוט לא אוהבת לעצב פרינטים. עולם האינטרנט כבש אותי סופית, אבל אל תגלו לו שזו הסיבה)
טווווווב, הוא עונה לאט לאט. את בטוחה? ואת בטוחה שהעבודה שלה טובה?
כן כן כן, אני מאשרת.

וכאן אני מבקשת, זועקת:
בנות, תפסיקו עם ההתנהגות המבישה הזו!!!
מה פתאום לעשות עבודה בלי לסכם עליה?
מה פתאום לשחרר סקיצות סתם בלי לסכם מחיר?
בשביל להרשים לקוחות, יש תיק עבודות! לכך נוצר ולשם כך ייעודו!
אתן יודעות כמה זה גורם ללקוח לזלזל בכן? אני חשתי את הזלזול שלו במודעה הזו, שהוא קיבל בחינם, בתור התחנחנות! אם לא השכנוע שלי, שמדובר במודעה טובה, הוא לא היה ממשיך לעבוד עם המעצבת הזו!
בנאדם לא מעריך מה שהוא מקבל בחינם!
דיברנו קצת על הנושא הזה אחר כך, והוא אומר לי בקריצה: את, תמשיכי לשמור על מחירים גבוהים, זה יעשה לך רק טוב ואת לא תפסידי לקוחות.
אתן מבינות בנות יקרות?
לקוחות מעריכים מחירים גבוהים, זה נותן להם את הביטחון שהם עובדים עם מישהו טוב, שהם בידיים בטוחות!
מה פתאום למכור את עצמכן בחינם???
אתן מאד רוצות את הלקוח? במיוחד לקוח גדול יחסית, כמו זה שבדוגמא? תרשימו אותו בדרכים אחרות! למשל תיק עבודות מרשים, או שתבואו לפגישה, תשוחחו ותציעו לו רעיונות יפים, אסטרטגיה חדשה...
פגישה זה דבר לא מחייב אבל זה לגיטימי, כל העולם הולך לפגישות עסקים גם אם הוא לא בטוח שתיסגר עיסקה,
אבל לעבוד עבודה ממש? בלי שום התחייבות? זה מבייש את המקצוע. זה מוזיל אותו. זה כל כך חבל.
בנות יקרות, אם צריך גמ"ח עידוד בנוגע להתנהלות מול לקוחות - אני מוכנה לפתוח אותו ברגע זה. הרעיון עולה בדעתי תוך כדי כתיבה.
אם מישהי חשה שהיא צריכה חיזוק ועידוד ואולי טיפונת הדרכה בקטע של - לסכם על עבודה, לחתום על הסכם, להסדיר הסדר תשלום לפני שמתחילים לעבוד - אם זה פריסת שיקים בתשלומים ואם זה מקדמה, אז שתדבר איתי, והיתה זו תרומתי הצנועה לעם היושב בציון.
מברכת את כולנו בשפע הצלחות ובהרבה שמחה.
נטע
054-6548055
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
  • 892
  • תפילה על החולה
    ה’ ה’ אל רחום וחנון ארץ אפיים ורב חסד ואמת נוצר חסד לאלפים נושא עוון פשע וחטאה ונקה, לךָ ה’ הַגּדֻלָּה והַגּבוּרָה והַתִּפְאֶרֶת והַנֵּצַח והַהוֹד כִּי־כֹל בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ. לךָ ה’ הַמַּמְלָכָה והַמִּתְנַשֵּׂא לכל לרֹאשׁ:

ואתה בידך נפש כל חי ורוח כל בשר איש. ובידך כח וגבורה לגדל ולחזק ולרפאות אנוש עד דכא, עד דכדוכה של נפש ולא יפלא ממך כל דבר, ובידך נפש כל חי. לכן יהי רצון מלפניך האל הנאמן אב הרחמים הרופא לכל תחלואי עמך ישראל הקרובים עד שערי מות, והמחבש מזור ותעלה לידידיו, והגואל משחת חסידיו, והמציל ממות נפש מרודיו, אתה רופא נאמן. שלח מרפא וארוכה ותעלה ברוב חסד וחנינה וחמלה לנפש (פלוני בן פלונית), לרוחו ונפשו האומללה, ולא תרד נפשו לשאול, ותתמלא רחמים עליו להחלימו ולרפאותו ולהחזיקו ולהחיותו כרצון כל קרוביו ואוהביו, ויראו לפניך זכיותיו וצדקותיו, ותשליך במצלות ים כל חטאתיו, ויכבשו רחמיך את כעסך מעליו, ותשלח לו רפואה שלימה רפואת הנפש ורפואת הגוף, ותחדש כנשר נעוריו, ותשלח לו.. ולכל חולי ישראל מרפא ארוכה, מרפא ברכה, מרפא תרופה ותעלה, מרפא חנינה וחמלה, מרפא ידועים וגלוים, מרפא רחמים ושלום וחיים, מרפא אורך ימים ושנים טובים, ויקוים בו (בה) ובכל חולי עמך ישראל מקרא שכתוב על ידי משה עבדך נאמן ביתך, ויאמר: אם שמוע תשמע לקול יהוה אלהיך והישר בעיניו תעשה והאזנת למצותיו ושמרת כל חקיו כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני יהוה רופאך: ועבדתם את אלהיכם וברך את לחמך ואת מימיך והסירותי מחלה מקרבך: לא תהיה משכלה ועקרה בארצך את מספר ימיך אמלא: והסיר יהוה ממך כל חולי וכל מדוי מצרים הרעים אשר ידעת לא ישימם בך ונתנם בכל שונאיך: ועל ידי עבדיך הנביאים כתוב לאמר ואכלתם אכול ושבוע והללתם את שם יהוה אלהיכם אשר עשה עמכם להפליא ולא יבושו עמי לעולם: דרכיו ראיתי וארפאהו ואנחהו ואשלם ניחומים לו ולאבליו: בורא ניב שפתיים שלום שלום לרחוק ולקרוב אמר יהוה ורפאתיו: וזרחה לכם יראי שמי שמש צדקה ומרפא בכנפיה: אז יבקע כשחר אורך וארוכתך מהרה תצמח: רפאינו יהוה ונרפא הושיענו ונושעה כי תהילתנו אתה:

והעלה רפואה שלימה לכל מכות עמך ישראל ובפרט לפלוני בן פלונית רפואה שלימה לרמ"ח איבריו ושס"ה גידיו, לרפאות אותו כחזקיהו מלך יהודה מחליו, וכמרים הנביאה מצרעתה, בשם השמות הקדושים של שלש עשרה מדותיך, אל נא רפא נא לפלוני בן פלוני להקים אותו מחליו זה, ולהאריך עוד ימי חייו
    חיים של רחמים, חיים של בריאות, חיים של שלום, חיים של ברכה, כדכתיב כי אורך ימים ושנות חיים ושלום יוספו לך, אמן סלה.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה