מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

לאור ריבוי הבקשות של הורדת תמונות משטרסטוק ובנוסף לאשכול שהועלה בו הנושא של העתקת לוגואים משטרסטוק התעורר בי הצורך להמחיש מה ההבדל בין העתקה להשראה.

לכן אני רוצה להציג בפניכם 2 עבודות שביצעתי בעבר ולהראות את מקור ההשראה שלהם.

לוגו לגני שפה
דרישת הלקוח היתה שהלוגו יראה את הקידום של הילדים אבל שלא יראה חינוך מיוחד.
אתגר מורכב יש לומר.

מקור ההשראה:
צפה בקובץ המצורף 276444
התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 276451

חוברות מידע עבור המשרד לשירותי דת על תחומי פעילות המשרד
הדרישה היתה גריד מעניין ודינאמי עם שילוב של תמונות אווירה

מקור השראה:
צפה בקובץ המצורף 276446
התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 276450
צפה בקובץ המצורף 276452
אחד הדברים המשגעים ביותר בעיצוב עילוי נשמת זה הגדלים והמרווחים ביןהמילים השונות, ששם הנפטר הוא בגודל אחד, והמילים בן, בת, ע"ה, צז"ל, וזצוק"ל הם בגדלים אחרים.
וודאי שהפתרון הוא לעשות סגנון תו, רק גם בזה לעבור על כל שורה ולברור ממנה מה צריך להיות באיזה גודל, ממש מעצבן, ובפרט למי שעובד עם מחשב נייד, שאז אין את האפשרות לעשות קיצור דרך, אלא רק על ידי החלה מהירה ולחפש שם בדיוק מה צריך. והוא טורח גדול.
לכן, אנו נעשה גרפ מקונן. שהוא בחינה של חיפוש והחלפה ONLINE, כלומר שכל פעם שהוא פוגש את הפטרן הזה הוא מחיל עליו עיצוב מסוים.
שימו לב למילים שחוזרות על עצמם. המילים : בן, בת , רבי, ע"ה , זצ"ל, יכולים להיות באותו גודל. כמו כן המילים : לעילוי נשמת הוא גודל אחר וכן תנצבה הוא גודל אחר.
לכן, נלך לגרם המקונן, ונוסיף את המילים האלו. כדי להפריד בניהם יש להשתמש בתו | שמופיע מעל השיפט בנידיים - תסתכלו בפנים. לכל חבילה כזו נוסיף סגנון תו משלה. התוים שם הם אחוזים לפי גודל מסוים, רק מטעמי נוחות, אפשר לעשות כל עיצוב שהוא.
נסו בעצמכם, הנה הפסקא לפני ואחרי.
בכל פרק חדש בכל ספר שהוא נהוג להתחיל את הפרק מאמצע הדף ולא מתחילתו, נכון?! אז איך אני עושה את זה?
הכנתי מאסטר, אבל איך אני מחילה אותו? באופן גורף- איך? ידני?עשיתי את זה בספר קריאה אחד שעימדתי, אבל ברגע שהטקסט זז לי קדימה או אחורה המאסטר לא התעדכן, כך שהייתי צריכה לעבור ידני ולהחיל את המאסטר מחדש.
מקווה שאני מובנת.

אז ניסיתי שיטה פרימיטיבית (שמעמדת ותיקה אמרה לי...) פשוט לעשות רווח גדול לפני הסגנון כותרת של הפרק. בחלונית הפרגרף ניסיתי לקבוע בסטייל שלו שיהיה ספייס (רווח) לפני, אבל משום מה- הוא מראה לי במספרים שיש רווח- בפועל לא. אולי כי בקיפ- אופשיינז' (keep options) נתתי את האפשרות שהוא יתחיל בכל פעם דף שמאלי חדש.

ניסיתי לעשות אנטר, אבל הוא מקפיץ את הכותרת לדף הבא. אולי כי בקיפ- אופשיינז' (keep options) נתתי את האפשרות שהוא יתחיל בכל פעם דף שמאלי חדש.

ניסיתי לתת חצי רווח עם שיפט ואנטר אבל הוא מראה לי את הרווחים האלה גם בכותרת הרצה למעלה.

אוף!! :confused:

אבל בבקשה, איך אני עושה את זה באינדיזיין, בלי סקריפים וכדו', (אין לי את הכסף להשקיע בעזרות חיצוניות)
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה