על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
שוק ההי טק שכידוע הכי משפיע על הדיור+עליות חדות במחירי הריבית
מי שעדיין חושב שהעליות והכל ימשיך גמו ב20 שנה האחרונות, לטעמי הוא עיוור.

שיעור האבטלה אפסי, השכר הממוצע בהייטק יורד​

במחצית הראשונה של יוני שיעור האבטלה ירד ל-3% והוא שומר על רמתו הנמוכה ביותר בעשורים האחרונים • השכר הממוצע במשק ירד בחודש אפריל בכמה מאות שקלים, והשכר הממוצע בהייטק ירד בכאלפיים שקלים • השכר בהייטק עדיין יותר מכפול מהשכר במשק N12​

כלכליסט

מגמה נמשכת: השכר הממוצע בהייטק ירד ב-7% באפריל​

לפי נתוני הלמ"ס, השכר הממוצע בהייטק עמד באפריל על 27,684 שקל, ורשם ירידה נוספת לאחר ירידה של 1% במרץ. פערי השכר בין ההייטק ליתר המשק הצטמצמו, ונכון לאפריל הרוויחו ההייטקיסטים פי 2.3 מהשכר הממוצע במשק ופי 5.2 משכר המינימום​

דה מרקר

בנק ישראל צפוי להעלות את הריבית ל-1.25% - העלייה החדה זה 11 שנה​

לפי סקר של חברת המידע הכלכלי בלומברג, 15 מתוך 17 כלכלנים מגופים פיננסיים בישראל ובעולם סבורים כי בנק ישראל יבצע צעד אגרסיבי כדי לרסן את האינפלציה ויעלה את הריבית ב-0.5 נקודות ■ עליית הריבית החדה עשויה למתן את אומדן הצמיחה בשנים הקרובות
לא יודע אם זה ממש קשור לכאן, אבל אצלי זה יושב ממש על 'המחיה והככלה'.
יש לי עסק של מכירת עופות והמכירה בדרך כלל פעם בשבוע בצורה של הזמנות מראש ואספקה מרוכזת ישירות לבית הלקוח.
העניין הוא שאני לא יכו לדעת את סכום הכולל של הקנייה, עד שאני מחלק, כי זה לפי משקל.
לכן מה שקורה, זה שאני מחלק לפי לקוחות ומזין את הנתונים לטבלת אקסל בשביל שאח''כ אני אתקשר לאנשים ואגבה מהם כסף באשראי טלפוני.
נוצרים לי מזה כמה בעיות:
1. אני ''מתכנן'' לגבות ודוחה ודוחה ושבוע רודף שבוע וכו' ובנתיים נמחקים לי האקסלים איכשהו או שאני מאבד את הראש.
2. יש לקוחות שמעוניינים לשלם בהעברה או במזומן ולך תרדוף אחריהם.
למעשה בסוף יוצא שאני עובד על מנת להפסיד... כי כל הרווחים שאמורים להיות לי (ואפילו הפסדים של אלפי שקלים)מתקזזים לי עם האבידות/שכחות/דחיות של הגבייה.
השאלה האם יש תוכנה/אתר/שירות לא מידי יקר שיכול ל'נהל' במקומי את כל זה, לדגמא לשלו תזכורות לאנשים לעשות העבר לבנק ולהסתנכרן אכשהו עם הבנק וסליקה אוטומטית עם תזכורות, כאשר מה שנשאר לי זה להזין נתונים של לקוח + התשלום שלו.
תודה וסליחה על האורך.
ניתן לקבל פעם בשנה חינם
כנסו ל
קישור הזה (ולא לאתר הרגיל של קפטן קרדיט, רק דרך הקישור ששולח לאפליקציה)

אפשר לקבל חינם דירוג אשראי עם הסיבות לדירוג והמלצות או דוח נתונים

באתר הממשלתי ניתן לקבל רק דוח נתונים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה