עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן

מאמרים אחרונים באתר

• 81
  • שלום וברכה לכל האוחזים במקלדת. לא התכוונתי שאתם גזלנים, אדרבא, אל תתנו לאחרים לעשוק אתכם. ואסביר.
    החלום של כל קלדן הוא לקבל עבודה קבועה במקום קבוע ועדיף בתשלום קבוע. כמו למשל ישיבה שמדפיסה את החבורות של הבחורים ומשלמת כל חודש בקביעות. כך אתם מסודרים, יש תמיד עבודה, יש תמיד תשלום.
    זה מה שאני עשיתי בשנים האחרונות, עבדתי עבור הרבה אנשים ומכונים מזדמנים, אבל לבסיס שלי היתה ישיבה גדולה ומוכרת שעשיתי בשבילם את כל עבודות הקלדנות, ולא עוד, אלא שהתחייבתי בעבורם שתמיד יהיו ראשונים בתור לפני כל האחרים.
    הכל זרם על מי מנוחות לתקופה ארוכה. עבודה יש תמיד, וגם תשלום מכובד.
    אך לאחרונה התחילו פיגורים בתשלום. סחיבות ותירוצים, ובסופו של דבר הייתי עובד כמעט רק בעבורם, כיון שהתחייבתי שאקדים אותם תמיד, אך כסף לא ראיתי. כך יוצא שכמעט חצי שנה עבדתי עבור מקום שלא שילם כלל !!!
    אני מאמין שקורה לכולנו שנתקלים במישהו שלא משלם, עצוב לא נעים, אבל כאן מדברים על כמה וכמה משכורות גדולות.
    והכי גרוע, כאשר העליתי את הנקודה שאני לא יכול להמשיך ככה, הם אמרו אין בעיה, פשוט נחפש קלדנים אחרים...
    זה כבר מוגזם, ביררתי קצת מאחורי הקלעים, ומסתבר שאני לא הקלדן היחיד שהישיבה הזאת חייבת לו כסף, והרבה. (רק מדגיש, אני לא יודע אם זה עוקץ מכוון, או שפשוט כמו כל הישיבות הם נמצאים בקשיים כלכליים... לא יודע)
    וכאן קריאתי לכל העוסקים במלאכת הקודש, כמובן שלא אחשוף את שם הישיבה על גלי האתר, אך זאת דעו נא, לפני שאתם מתפתים לעבוד עבור מישהו, וודאו שהסכמי התשלומים ידועים מראש, ובכל חריגה הכי קטנה מההסכם פשוט לא להמשיך לעבוד!
    ובעז"ה לא תחוו את אותו סבל ומאות שעות של עבודה שלא תוגמלו כראוי.
    ובצד אכתוב, במקרה שקיבלתם/ן פנייה מישיבה שמחפשת קלדנים, או שתוודאו על קלדנים שעבדו איתם בעבר, ותבררו אם הם היו מרוצים מבחינת התשלום. או שתפנו אלי בפרטי וארמוז לכם להיכן לא כדאי להתקרב מחמת נסיוני המר.
    בהצלחה.
    כיום, לכל מקצוע ותחביב תחת השמים, צצים ועולים כפטריות קורסים והשתלמויות בנושא, מכל הסוגים והמינים.
    רק בנושא החשוב של העריכה התורנית, לא שמעתי עדיין על קורס רציני ומקיף ללימוד מקצוע העריכה התורנית.
    לא חסרים אברכים בסביבתנו, שיכולת הכתיבה שלהם משובחת ועולה על הממוצע, ובהחלט לא היתה מזיקה להם תוספת ההכנסה של העריכה התורנית, אך הם מפחדים להכנס לענין, מאחר שהם לא מכירים את המחשב / המייל / המכונים / המאגרים התורניים - מחק את המיותר.
    האם יש מישהו שמכיר קורס שכזה? או אי מי שסבור שאין צורך בזה?
    אני מניח כאן רשימת נושאים שצריכים להילמד בכל קורס שכזה.
    א. הכרת המחשב - מסך, מקלדת, כפתור ההדלקה והכיבוי, יציאות USB ודיסקים, מקשי האנטר, הרווח והמחיקה.
    ב. הכרת אותיות הABC האנגלי - ולימוד קריאה באנגלית - נחוץ מאד בשביל שליחת מיילים, וסתם כך מומלץ לחיים...
    ג. הכרת תוכנת הוורד - החל מפתיחת קובץ, עובר דרך לימוד הדגשות, מעברי שורה, ניקוד, ומעקב אחר שינויים, ועד לימוד מקיף של קיצורי דרך, פקודות מאקרו ושאר פטנטים למתקדמים.
    ד. הכרת המאגרים התורניים - הכרות מפורטת עם פרוייקט השו"ת, שאי אפשר לזוז בלעדיו, והיכרות שטחית עם אוצר החכמה, ואולי גם עם DBS.
    ה. מיילים. פתיחת תיבת מייל, שליחת וקבלת מיילים, ולמתקדמים - הגדרות באאוטלוק וכו'.
    ו. לימוד מסודר של ההיסטוריה התורנית, החל ממפרשי התלמוד והיחס ביניהם, רמב"ם ומפרשיו, טור ושו"ע ונושאי כליהם, ספרות השו"ת והאחרונים, זהו נושא שאפשר להעמיק ולהרחיב בו רבות.
    אפשר להוסיף כאן נושאים נוספים.
    אשמח לתגובות.
    יצרתי כלי אינטרנטי חינמי שמאפשר לזהות שגיאות OCR (פענוח טקסט מתמונה) בטקסטים בעברית – גם כשהמילה נראית תקינה, אך שגויה בהקשר התחבירי או הסמנטי.

🔗 לינק לכלי:
    OcrChecker – זיהוי שגיאות OCR בעברית

מה הכלי עושה?

• מקבל טקסט בעברית (למשל אחרי פענוח OCR)
    • מסמן מילים חשודות כשגויות לפי ההקשר הכללי של המשפט
    • מזהה שיבושי OCR נפוצים כמו:
      • קרושה - קדושה
      • עוגה - עונה
      • קריש - קדיש
    • מבוסס על למידת הקשר ובינה מלאכותית, לא רק מילון

הכלי מתאים במיוחד למי שמעתיק טקסטים מאוצר החכמה, היברבוקס ותוכנות OCR אחרות, ונתקל בשיבושי אותיות נפוצים.

המערכת מבוססת על מודל בינה מלאכותית שאימנתי מאפס, והיא תלך ותשתפר בע"ה עם הזמן.

🟢 הכלי חינמי לגמרי

רוצים לעזור?

ניתן לדרג את הכלי ולשלוח משוב קצר דרך מערכת הכוכבים בתחתית העמוד.
    כל פידבק עוזר לי לשפר את המודל ואת הכלי 🙏

✉️ ליצירת קשר:

כתבו לי כאן, דרך דף המשוב באתר, או במייל: yaakobov001:)gmail.com
    שמח לבשר שהצלחתי לארגן קבוצת רכישה לרכישה ו/או שדרוג של תוכנת התקליטור התורני דיביאס.

ואי אפשר בלי טקסט שיווקי... מעתיק את מה שכתבתי במדריך לעורכים שאני מקוה לפרסם בקרוב:
    לצד תוכנת בר אילן, ישנה תוכנה תורנית נוספת המכילה טקסט חי - תוכנת התקליטור התורני די. בי. אס. בדברים מסויימים התוכנה אכן פחות משודרגת מפרויקט השו"ת, אך לצד זה יש לה מעלות רבות על פני פרויקט השו"ת, להלן כמה מהמעלות הללו:
    א'. בעוד בפרויקט השו"ת הספר קבלה היחיד הקיים בו הוא ספר הזוהר, הרי שבתקליטור ישנן ספרים רבים בקבלה מכתבי האר"י, הרמ"ק, קבלת הראשונים, קבלת האחרונים, ועוד, והזוהר עצמו מנוקד כולו. בדומה לכך, בתקליטור התורני ישנן הרבה יותר ספרי חסידות מאשר בבר אילן.
    ניתן לסכם, כי העוסק בההדרת ספרי חסידות וקבלה, חייב להחזיק את התקליטור התורני, ואינו יכול להסתפק בפרויקט השו"ת.
    ב'. בתקליטור התורני קיימים ספרי דקדוק רבים מרבותינו הראשונים, וכן במדור מפרשים על התורה ישנן ספרי ראשונים נדירים יחסית, כמו רס"ג, רבינו חננאל, רבי יהודה בן בלעם ועוד הרבה.
    ג'. מדור מפרשי המשנה מורחב יותר מבבר אילן, וגם במפרשי הש"ס יש להם בהחלט הרבה דברים שאין בבר אילן, כמו תוספות הרא"ש, קבצי תוספות רבים, ועוד ראשונים שונים שאין בבר אילן.
    ד'. בתקליטור התורני נוספו כל ספרי דיקטה – כולם ספרים קדומים ורבים מהם ספרי שו"ת, ככל הנראה גם בתחום הבית של פרויקט השו"ת – 'ספרי שו"ת', התקליטור עבר אותה.
    ה'. קבוצה של סידורי תפילה מחזורים וסליחות בכמה וכמה נוסחאות, לשם השוואה בפרויקט השו"ת אין אפילו סידור אחד.
    ו'. בתקליטור התורני הושקע בהכנסת מפרשים רבים על הגדה של פסח.
    מלבד הספרים, הרי שישנן מעלות נוספות שיש בתקליטור התורני על פני פרויקט השו"ת:
    א'. יכולת הצגת צורת הדף מכל ספר, והצגתם זה בצד זה, כך שניתן להשוות את הנוסח למקור!
    ב'. כשמחפשים ספר ברשימת הספרים, הספרים מתחילים לעלות מיד בדומה לחלונית הניווט בוורד.
    ג'. כל הילקוט מפרשים שבסוף הש"ס, נמצאים אצלם יחד כפי שהם בדפוסי הש"ס החדשים.
    ד'. כל ספר מנוקד, ניתן בלחיצת כפתור להסיר את הניקוד ולהחזירו (תועלתי למעוניינים להעתיק עם ניקוד ובלעדיו).
    ה'. ליקוט קישורים - היברובוקס, פורטל הדף היומי, גליונות בינינו, עלונים לשבת (כולל הורדת כל העלונים בבת אחת), שיעורי דף היומי, ועוד.
    ולסיום נוסיף, כי בעוד בעבר היו שגיאות כתיב רבות בספרים שבתוכנה, הרי שבגירסאות האחרונות הנוסח הוגה מחדש בשיטות שונות, וכמעט ואין בו שגיאות כתיב.

אולי מעניין אותך גם...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה