פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

הכי כדאי להכנס לאתר ולראות את כל התמונות והמלל שכתבתי.
אבל בשביל החסומות -מוגש לכן כאן באהבה :)
הכל הכל (גם האנשים מתחת לבגדים...)
עשוי מאבנים כמובן בתוספת בדים (כי אי אפשר בלי )
אם תרצו פרטים שאלות... בשמחה...
IMG_5005.JPG IMG_5019.JPG IMG_4996.JPG IMG_4994.JPG IMG_5010.JPG IMG_5001.JPG IMG_5023.JPG IMG_5060.JPG
 תגובה אחרונה 
אולי כאן בפורום יבינו לליבי, ואולי לא...
אבל מי שכן מבינה והצליחה להתגבר על הבעיה אשמח לשמוע איך...

אני אוהבת ליצור בידיים.
כשהייתי צעירה (ילדה, נערה, אישה צעירה, אמא לילדים קטנטנים)
היה לאהבה הזו הרבה מקום.
ציירתי בלי פחד (גם על הקירות בבית)
תפרתי (וילונות, בגדים, בובות)
רקמתי
קצת סרגתי (רק במסרגה אחת)
שלחתי את ידי בכל יצירה ש'התחשק לי'
מעיצוב עוגות ועד עיצוב בובות
זה עשה לי טוב, וגם התוצרים היו נחמדים
אבל, אי אפשר להכחיש, לא מקצועיים.

עם הזמן קרו שני דברים
האחד - המחוייבויות ומטלות התרבו, והזמן ליצירה הלך והצטמצם, כתוצאה מכך - המון יצירות שהתחלתי במרץ ובאהבה לא הגיעו לכלל סיום. ולאט לאט התווסף ליצירה הטעם החמוץ של 'בשביל מה לעשות את זה, במילא אני לא אוכל לגמור' [הבהרה: התחלתי את היצירה כשהיה לי אפשרות 'לפרגן לעצמי' ואחר כך שהיצירה עצמה כבר הביאה איתה הקלה רגשית כבר לא מצאתי את הכוח 'לגנוב' לעצמי עוד פיסות של זמן, שתמיד באו על חשבון דברים אחרים....)

והדבר השני, והעצוב יותר הוא - שנעשיתי ביקורתית.
בתור אישה בראשית חייה היה נראה לי בסדר גמור לתלות יצירות לא מושלמות - ואילו עכשיו אני מרגישה שזה לא 'לעניין' לתלות ציור לא מקצועי, ווילון שעין ביקורתית תראה את הפאשלות הקטנות והניסיונות לתקן שבוצעו בו (למשל, חוסר התאמה במיקום הדוגמא בין שני חלקי הווילון, לא רואים כשזה פתוח, כן רואים כששני חלקי הווילון סמוכים זה לזה) גם בביגוד, מול המחירים הזולים בחנויות כבר לא 'משתלם' לתפור בגדים לילדים, ולעצמי - כבר אין לי אומץ, מרגישה שזה לא יהיה מספיק מהוקצע ומקצועי.

וליצור בשביל לזרוק או בשביל המגרה זה כואב מדי בעיני. צריכה לא רק את השחרור שבעצם היצירה אלא גם את השימוש בה, אחרת, בשביל מה השקעתי זמן ומאמץ?

מה הפתרון במקרה כזה?
להרשם לחוג שבועי בהנחיה מקצועית?
יש לכן, אם כן, רעיונות לקורסים מתאימים? עדיף באיזור ירושלים או בית שמש.
(מעדיפה לא ציור או תפירה - שאלו הם הזמינים יותר, אלא תחומים אחרים של מלאכת יד - שזמינים הרבה פחות)

תודה מראש לכל מי שקראה את כל האורך הזה
וקל וחומר למי שגם תטרח להגיב :)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה