פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

בכונה אני שמה את זה כאן ולא בפורום צילום
כי זה לא למקצוענים
רק לפשוטי עם שרוצים להעלות מוצרים לחנויות האינטרנט שלהם או להדרכות
ורוצים שיצא יותר איכותי מסתם צילום פשוט

http://naorgamliel.co.il/צילום-מוצר-מדריך-וידאו-פשוט/
[h=2]טיפ ראשון – השתמשו בתאורה טבעית[/h] [h=3]חלונות גדולים הם מקור אור נהדר לצילום מוצרים (וצילום בכלל). פשוט נניח כסא על יד החלון, ונשתדל להמנע משמש ישירה.[/h] [h=3]הניחו כסא או שולחן קטן על יד החלון ותנצלו את התאורה הטבעית בכדי להאיר את המוצר שלכם[/h] [h=2]טיפ שני – בחרו רקע מתאים[/h] [h=3]גליונות נייר (בריסטול) או פלסטיק (מפל) יכולים לשמש רקעים נהדרים למוצרים שלנו
וניתן להשיג אותם בכל חנות לציוד משרדי או חנות למוצרי יצירה.
אפשרות נוספת היא שימוש בסדין או אפילו ציפה לכרית.[/h] [h=2]טיפ שלישי – כבו את הפלאש[/h] [h=3]הפלאש של המצלמה יוצר תאורה שאינה טבעית ופחות נעימה לעין וגם "מפריעה" לאור הטבעי שאנחנו מקבלים מהחלון.[/h] [h=2]טיפ רביעי – השתמשו בחצובה[/h] [h=3]חשוב להשתמש בחצובה גם בכדי למנוע רעידות מיותרות של המצלמה (מניעת טשטוש) וגם בכדי לאפשר לנו לצלם מוצרים רבים מבלי לכוון את המצלמה כל פעם מחדש.[/h] [h=2]טיפ חמישי – השהיית הצילום[/h] [h=3]לפעמים אנו מזיזים את המצלמה כאשר אנחנו לוחצים על כפתור הצילום
שימוש באפשרות ההשעייה (טיימר) תמנע את התזוזה הזו.[/h]

הערה חשובה:
כאשר מצלמים על רקע לבן במצב אוטומטי, התמונה מתכהה מאליה בגלל כמות האור שמד האור מקבל… ולכן תמונותיך כהות, במקרה זה יש לבצע פיצוי חשיפה של כסטופ עד שני סטופ על מנת להבהיר את התמונה, שהרקע ייראה לבן, ואז גם המוצר יהיה חשוף נכון ובעל צבעים נכונים, והצילום ייראה יותר מקצועי ונעים לעין.
  • תודה
Reactions: 1 נעימה1 //
4 תגובות
אני רוצה להוסיף לספרים שלי (כמות גדולה מאוד) סימניות מובנות כמו אלה שלפעמים קיימות בספרי קודש.

אבל אני מחפש סוג מאוד ספציפי (פרפקציונזם זאת מחלה קשה) ולא מצליח למצוא בשום מקום.

אנסה לתאר (נסו להיות סבלנים לתיאור הארוך) ואשמח אם יש למישהו איזה רעיון שעוד לא ניסיתי איפה למצוא:
יש סימניות מובנות שמגיעות בד״כ ביומנים וכדומה ולפעמים גם בספרי קודש שעשויות מסוג של בד
מבריק וקצת קשה ולא גמיש וזה לא הסוג שאני מחפש, לעומתן יש סימניות שעשויות מבד ארוג ממש
דומה לשרוך של נעל ספורט רק הרבה יותר דק (שיתאים להדחק בין דפי הספרים) והרבה פעמים משתמשים
בו בסידורים מושקעים בצבע זהב או חום או כחול מאוד כהה או לבן. חלק מהספרים שאני מכיר שהשתמשו
בו הם: משנה ברורה ״דרשו״ של עוז והדר, ארבעה טורים השלם עם שולחן ערוך הבהיר של הוצאות לשם ודבורה,
ש״ס חתנים חום מסויים לא זוכר של איזה חברה ועוד...

חיפשתי בחנויות סדקית שונות בבני ברק וברחבי הארץ, בחנויות בד ותפירה בנחלת בנימין וביפו שמחזיקות
כמות גדולה ומגוון רחב מאוד של חוטים דומים אבל באף אחת מהן לא מצאתי את החוט הנחשק שמשתמשות
בו הוצאות הספרים.

יש למישהו רעיון? תודה מראש!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה