פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

כהמשך לזה
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=231354
הנה הוראות להכנת סיכת ראש חגיגית

צפה בקובץ המצורף 257374

החומרים- פרחי משי, סיכת ראש, חתיכת בד קשיח (השתמשתי בלבד) ודבק חם
בחרתי להשתמש במגוון של פרחים אך אפשר ללכת על סוג אחד או שניים

צפה בקובץ המצורף 257368

גוזרים את הבד הקשיח לצורת אליפסה

צפה בקובץ המצורף 257371

מפרידים את הפרחים מהגבעולים וגוזרים את הצ'ופצ'יקים

צפה בקובץ המצורף 257376צפה בקובץ המצורף 257375

מעמידים את הפרחים על האליפסה בצורה יפה ומאוזנת,
בשלב הראשון שמתי מעט דבק כדי שאוכל ללשנות וכשהגעתי לתוצאה הרצויה הוספתי עוד.

צפה בקובץ המצורף 257370

מדביקים סיכה וזהו...

צפה בקובץ המצורף 257377

הנה התוצאה
אגב, בחרתי בסיכה ולא בקשת כי הקשתות יוצאות כבדות ונוזלות מהראש והבנות שלי לא אוהבות קשת עם שיניים כי זה לוחץ להן.

צפה בקובץ המצורף 257374
צפה בקובץ המצורף 257372

בהצלחה!!!
צפה בקובץ המצורף 256667
שבעת המינים משאריות בדים

צפה בקובץ המצורף 256668
ירושלים משאריות בדים וסרטים

צפה בקובץ המצורף 256669
ציור בצבעי אקרילי על קטיפה
נערה מוכשרת ראתה את האשכול הזה ופנתה אלינו בבקשת עזרה
היא יוצרת קישוטים לשיער ושרשראות מדבק חם באופן לא ממש מסחרי
הבעיה שהתוצאה לא תמיד מקצועית, קשה לדייק בעבודה עם אקדח דבק והצורות יוצאות מעוותות.

היה לה רעיון, היא תכין משטחים קטנים עם דבק חם ואנחנו נגזור לה את הצורה המבוקשת במכונת שטנץ.

ביקשה יפה, אנחנו הסכמנו..

יש לה טכניקה ממש מעניינת, היא מורחת את הדבק על משטח צבעוני כך שאין צורך לצבוע את הדמות לאחר החיתוך, הצבע משתקף דרך הדבק.

דבר חמוד נוסף היא משקעת בדבק בעודו חם מוטיבים שונים.

היום עשיתי רק ניסיון, יהיה המשך לאחר החגים.

איכות הצילום לא משהו, במציאות זה הרבה יותר צבעוני.
שלום!

השאלה קצת מפורטת, אבל אני מעלה אותה כי יש כאן רעיונות נפלאים,
ואני עשויה להרוויח מהם-

אני רוצה לעשות קישוט לסוכה, שיתפוס קיר שלם ואפילו יותר (לא יהיו עוד קישוטים), ויהיה מורכב מטקסט בלבד.
יש כמה פסקאות שאני רוצה לתלות. בהתחלה חשבתי ליצור 'אותיות מרחפות' רק מפסקה אחת, אבל בסוף החלטתי להשתמש בכמה פסקאות וזה יהיה עמוס מדי ומשעמם.
כל הפסקאות באותו נושא- תורה, וחשבתי לשלב אותן איכשהו כך שבעין תתקבל איזו צורה.
הענין הוא שאין לי רעיון איזו צורה- ספר זה צורה מלבנית ובנאלית, ויהיה קשה לבטא אותה במרומז כי אין בה שום ייחודיות. ואין לי שום רעיון אחר...
וגם- צריכה רעיון איך להרכיב את הצורה, ז"א, באמצעות אילו 'צורות' .

אני מצרפת מעין דוגמא כדי להסביר את עצמי- כמובן שאני לא מתכוונת להשתמש בקווי מתאר אלא שהטקסט יצור אותם. כאן התעצלתי לשים את הטקסט כראוי ובכל הצורות, אבל הרעיון מובן.

אה, וחשוב לי לשמור על הקריאות. שהטקסט והצורה יתפסו את העין במידה שווה (עד כמה שאפשרי) ועדיין, לא תהיה תחושה שיושבים בתוך ספר...

עכשיו עולה לי רעיון ליצור צורה בנגטיב, אבל שוב- אין לי רעיון צורה של מה!

אשמח מאד אם תוכלנה לעזור לי!
תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה