פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
אתר חדש לתפאורות והפקות של חני יודלוב.
CYTAFOROT.CO.IL
תודה לרמה פלוס על העיצוב ובנית האתר הנהדרת והאדיבה.
אני על הפקת האתר וכתיבת תכנים.
אשמח לחוות דעת.
האתר עדיין מתעדכן, מפאת נחיצותו כבר עלה לאויר.
שלום לכם הנמצאים ב'חדר המורים'.

היום היה לי מקרה ששייך לתחום אחר לגמרי, הוא שייך להורים, אך הוא יכול לקרוא באותו המצב גם למורים...

כמו כל עם ישראל הכשרים והטהורים, גם אני הדלקתי את החנוכיה, שלשה נרות הפיצו אור נעים בביתנו, ועוד שלשה נרות החנוכיה של בני הקטן/גדול.

ופתאום...

פתאום בני ניגש אל המקום שעליו נמצאת החנוכיה, נהג שלא בזהירות, השתולל, ו...הופ נפלה החנוכיה, אבוי...

כהורה שרוצה ומשתדל להיות טוב, אז דווקא בזמנים וברגעים מכעיסים, אנו משתדלים יותר להבליג ו...להמשיך הלאה, וכך רציתי לעשות, באתי להרים את החנוכיה ולסדר הכל מחדש, ואז... אז כשהרמתי את החנוכיה, הפלתי את נר השמש של החנוכיה של בני...

הוא התחיל לבכות, "הפלת לי את החנוכיה, לא, לא, אתה הפלת לי"...

כמובן שזו תגובה ספונטנית שלו לצאת מהמבוכה, הוא הרגיש אי נעימות ממה שקרה, וכעת הוא יכול היה לצאת מזה, ולכן נתתי לו את זה, שתקתי.

אך זה לא כל כך עזר, "אתה הפלת לי את החנוכיה, ולכן אני הפלתי לך את החנוכיה"...

לקחתי אותו אליי, ואמרתי לו, "אתה לא כל כך נזהרת, ולכן החנוכיה של אבא נפלה, ולא קרה שום דבר, בפעם הבאה אתה תיזהר יותר...", אך זה לא ממש עזר.

כמובן שתמיד נחמד לומר שטוב להבליג, אך מי אמר שכאן זהו הטוב, אולי לא טוב יהיה שיתרגל לרמות את עצמו, ואת סביבתו במשוגותיו?

אני כמובן שתקתי, אך אני מפנה כאן לחברי חדר המורים את שאלתי.

חנוכה שמח.
  • 954
  • http://www.edupedia.co.il/
    לא ידוע לי אם מוכר כאן או לא, שווה להכנס
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה