פורום מוזיקה

דיונים סביב נושאי מוזיקה מכל הסגנונות, פלייבקים, לופים, מקצבים, סאונדים, אפקטים ועוד. אם הנך מנגן/ת, עורך/ת מוזיקה, שירה, חזנות ועוד - מקומך כאן איתנו. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: רות וליס, אלישבע אבר, אסתי !!
להצטרפות לקהילה הקש כאן | להצטרפות לקהילת סאונד והפקות אולפן הקש כאן

מוזיקה וסאונד >> תוכן מקצועי

עדכונים ובקשות שירים

פורום לעדכוני מוזיקה ובקשת שירים
מנהל הפורום: עקיבא60
נושאים
8.1K
נושאים
8.1K
בשנים האחרונות יצאה לי כל ההנאה משמיעת מוזיקה חסידית, כל הסינגלים החדשים נשמעו לי חוזרים על עצמם עם אותם פתיחי חצוצרות שמנסים להיות דרמטיים, שלא לדבר על שירים שלא זכו לצאת כסינגל, אותם לא הייתי מסוגל לשמוע אפילו את הפתיח, ומי בכלל מדבר על הצורה שזמרים היו מופיעים, תנועות מגושמות ולא קשורות בכלל, שמפוגגות מהשיר את פירורי האמינות שעוד נותרו מהלחן, בשירים קצביים הזמר קופץ ורוקד על הבמה רק כי המפיק אמר לו שככה הקהל יתלהב, בשירי הלל לקוב"ה במקרים מסויימים זה נראה שהזמר שר על עצמו (עפ"ל..) , ובשירי רגש הדוגמן התורן חושב שנאמין לו שרק לכבוד המעמד הוא עוצר עצמו לבכות מרוב כמיהה לבניין בית המקדש.
תכלס' , בפורום הזה התודעתי לראשונה לשירה החסידית האוטנתית, עיבודים אמיתיים שעוזרים לשיר להביע את עצמו, זמרים ששרים בלי מניירות מעצבנות, שילוב מדהים בין המקהלות, ובעיקר רואים את הכבוד שנותנים למילים ולמשמעות.
בהתחלה די זילזלתי במקהלות שהיו ישובים סביב שולחן שטרם פינו ממנו את שאריות האוכל.. אבל לאחרונה הם השתדרגו פלאים ומשאירים לדעתי אבק ל"ענקי הזמר החסידי" שאותם פעם כ"כ אהבתי לשמוע.
אני רוצה להדגיש שכל זה אני כותב ממש לא בעניין רוחני וכד' אלא מקצועי גרידא.
הנה דוגמא לזמר ששר כמו שצריך, בלי תנועות מיותרות ו'רבי רושם'.. עד כדי כך שאני מוחל לו על זה שהוא מרכיב שטריימל ביום שלישי.
אידיש נחת יענקי גרין מאטי אילאוויטש ומקהלת שירה - על לבבך
להורדה:
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-הסינגלים-בקשות-ותגובות.387726/page-78#post-6093586

ותודה לעקיבא שישים שהביא את זה לכאן
אשמח לעזרתכם האם יש מקום מסויים כאן באתר שניתן להכניס שירים שאני כותב (מלל, חריזה וכדו'...).
כרגע אני מרכז הכל באתר שלי
http://shirimsl.com/ והייתי שמח לגרום ליוצר אנשים להיחשף לחומר, בכדי לקבל הארות והערות.
האם המקום לזה הוא כאן בפורום זה, או בפורום אחר, או במאמרים או מה?
תודה למסייעים!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה