פורום מוזיקה

דיונים סביב נושאי מוזיקה מכל הסגנונות, פלייבקים, לופים, מקצבים, סאונדים, אפקטים ועוד. אם הנך מנגן/ת, עורך/ת מוזיקה, שירה, חזנות ועוד - מקומך כאן איתנו. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: רות וליס, אלישבע אבר, אסתי !!
להצטרפות לקהילה הקש כאן | להצטרפות לקהילת סאונד והפקות אולפן הקש כאן

מוזיקה וסאונד >> תוכן מקצועי

עדכונים ובקשות שירים

פורום לעדכוני מוזיקה ובקשת שירים
מנהל הפורום: עקיבא60
נושאים
8.1K
נושאים
8.1K
חידשתי עם המקהלה שלי את "תחשוב טוב" המוכר של אודי דוידי, אבל עם טוויסט - גרסה שקטה (יחסית :))

מה דעתכם?

תחשוב טוב - משאלות.png

מילים ולחן: אודי ולילך דוידי
עיבוד והפקה מוזיקלית: דניאל ישי
ילדי משאלות:
אלמוג קרן (בירוק), גדי לוי (בכתום), יואב אבן (באדום), מיכאל יגודאייב (בסגול), נועם אשריאן (בתכלת) ונתנאל גם זו לטובה (בצהוב)

כינור: ניק מונטופולי - Nick Montopoli
גיטרה קלאסית: מנחם שוקרון
קלידים, תכנותים, גיטרה חשמלית ומיקס: דניאל ישי
מאסטרינג: פרדי פביאן Eph-Jay Music
  • 766
  • בקישור יש את הביצוע המדהים של אמן הקלידים אפרים מרקוביץ
    מדובר בשיר לעוס ומוכר, עם עיבוד עמוק וגאוני
    בהחלט שווה ההאזנה ליד הקלידים

ניסיתי לפענח את האקורדים, וכתבתי אותם. הנה הם כאן לפניכם. מצורף. (מתנה לחג ;) )
    חשוב לציין, שהוא מנגן את זה בפה מנור, ואני כתבתי את זה על לה מנור.

אני בטוח שבדף שכתבתי לא הכל אחד על אחד, והרבה מהפעמים האקורדים אינם מדויקים לגמרי, או בכלל לא מדויקים :(
    - לכן אבקשכם מאוד להאזין ולראות מה כתבתי - אנא תתקנו ותחכימו אותי, במטותא...

יאללה לעבודה

-
    סליחה אנשים שאני נופל עליכם ככה בליל ראש חודש... ועוד שניה לפני ר"ח אדר...

אבל אני שבור כבר זמן מה מאז התאונה המחרידה שהיתה השבוע בצומת יצהר. בית שנחרב אחרי כארבעה חדשי נישואין, וחתן צעיר שהתאלמן באופן כ"כ שובר לב ונורא. ועוד הדם של אהוביה רותח ומבעבע (ואגב, ישר כח ענק לכל הגרפיקאים מכאן ששותפים למאבק למען הצדק לאהוביה הי"ד)...
    אולם כוונתי אינה להרחיב על האסונות. אבל מחד- זה באמת צורך לשתף, כי אני מפורק מהתאונה הזוועתית הזו.
    ומאידך- באמת מעניין אותי כמוסיקאי ונגן: אילו שירים מתנגנים בלבכם כשהוא שבור? ואילו שירים אתם מנגנים על הכלי? או מה אתם שומעים במצבים האלו (כמובן ברגע שנפשית אתם כבר מסוגלים לשמוע מוסיקה... אחרי רצח אהוביה הי"ד לא הייתי מסוגל לשמוע מוסיקה במשך כמה שבועות חוץ משירים מתאימים ולא כל הזמן). או שבכלל זה מתפרץ אצלכם בכתיבת שירים או פשוט בכתיבה או במכתב (אגב, מנהלות
    @אסתי !! @אלישבע אבר - למה אין פה פורום לכותבי שירים/משוררים? זה כ"כ בסיסי באתר של יוצרים... בעיקר למוסיקאים!)?
    אצלי המוסיקה תלויה בסוג האירוע. כשזה רצח- בעיקר 'חשוף' של שוואקי, ויש מצב שגם 'אב הרחמים הוא ירחם' ובעבר גם 'הבט'.
    ויותר כללי- 'ומחה ה' ' ו'כי לישועתך' של רבי שלמה קרליבך זצוק"ל זיע"א. ומי שמכיר את רבי שלמה- יש גם בחינה גבוהה של 'מזמור שיר ליום השבת' שלו דווקא בהקשר הזה.

וכמובן פסוקים מסוימים ומגוונים ממגילת איכה....

סליחה שנפלתי עליכם ככה בערב ר"ח. אני פשוט שבור. מבחינתי תענו אחרי ר"ח, או... או אחרי ניסן, אם תזכרו בכלל....

תודה לכם, וסליחה על השרשור העצוב הזה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה