פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

מק או פי.סי? :confused:

כבר זמן לא מבוטל אני מתחבטת בשאלה מה לקנות, ואני מרגישה שאין לי ממש כלים להכריע.

מבחינת הצרכים שלי:

אני סטודנטית לעיצוב גרפי ומולטימדיה, שנה אחרונה.
כך שאני צריכה בבית מחשב שאוכל לעבוד בו על פרוייקט הגמר, וגם להתחיל לעבוד אח"כ.
אני רוצה להשתלב בע"ה בתחום העיצוב לאינטרנט, אבל אני לא יודעת עד כמה העיסוק הזה יהיה מרכזי אצלי בשנים הקרובות (ומחשב גם ככה מחזיק רק למס' שנים).
בתחום הזה אני רגילה למק מהמכללה, כך שזו לא בעיה.

מהצד שני, אני משתמשת המון במחשב לשימוש פרטי, באינטרנט ותוכנות אופיס, וכאן אני דווקא רגילה לפי.סי, וכשיוצא לי לגלוש במק אני מרגישה מסורבלת.

אז לכאורה, הפתרון המתבקש הוא לקנות מק ולהתקין ווינדוז+פאראללס, ולאכול את העוגה משני צדדיה.

אבל -
א. המחירים, איי איי איי. אין תקציב גג, אבל הוצאה גדולה רק אם זה באמת נצרך.
ב. מפחיד אותי משום מה לעבור למק. אני חוששת לגלות בדיעבד שלמעשה פי.סי היה יכול לספק אותי יפה, ולהתגעגע לנוחות ולביתיות שלו. ואני לא יודעת עד כמה נוח לעבוד עם פאראללס.

המורים שלי ממליצים בכל פה על מק, ויש עכשיו גם מבצע מאוד קורץ לסטודנטים באיידיגיטל (וגם הנציגים שלהם, כמובן, ממליצים...). אז בעצם, אשמח לשמוע את דעת המומחים ובעלי הניסיון, ובמיוחד לשמוע את הצד השני, להגנת הפי.סי המושמץ...

המלצות ספציפיות גם יתקבלו בברכה.

תודה רבה רבה, וסליחה אם ייגעתי אתכם.
שלום לכולם. קצת לא נעים שאני יכולה בפורום הזה רק לשאול וכמעט ולא לתרום, אבל... הנה זה שוב:

כרגע אין לי חסימה באינטרנט. אני צריכה לפתוח אתר מסוים (זה ה"PANEL" של אתר, ז"א ה"קישקעס" שלו.. המקום בו בעל האתר יכול לראות את הסטטיסטיקות של הצפיות, לשנות הגדרות בסיסיות וכו'). זה אמור לעבוד כך (לפי בעל האתר ולפי ניסיון יחיד שעבד לי): קודם מופיעה הודעה אזהרה ע"כ שאין לאתר המבוקש תעודת ביטחון SECURITY CERTIFICATE - -זה בסדר, כי האתר "מאובטח" בדרך שונה. לוחצים על "המשך בכל אופן" ואז אמורה להופיע תיבה ובה אני מתבקשת להקיש שם משתמש וסיסמא.

הבעיה היא שבדרך כלל התיבה האחרונה הנ"ל פשוט לא עולה לי. אחרי ה"המשך בכל אופן" המחשב "חושב וחושב".... וזהו. שגיאה (404 אם אני לא טועה).

פעם או פעמיים פתאום זה פעל איכשהו (אולי דרך לינק למשהו מסוים באתר) והגעתי לתיבת הפרטים הנ"ל אבל זה לא המשיך משם.

לי אישית נראה שמדובר באיזושהי הגדרת אבטחה במחשב שלי שלא נותנת לי להיכנס. אגב, ניסיתי דרך מחשב אחר וזה כן עבד לי.

האתר הזה גם חשוב מאד וגם דחוף, ואצטרך להיכנס לשם עוד רבות.

תודה!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה