פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

(סתם תקעתי שם את השם של הכרטיס מסך בכותרת, כמובן)

יום שישי וממש אין זמן, אבל הבטחתי. לכן אקצר מאוד.

בד"כ בכל הצעה מנופחת ומטומטמת שמראים לי אני מיד אני רואה שתקעו לו את ה9999GTX התורן. אני שואל "למה כזה מפלצת ?" ואמרו לי "הוא יותר איכותי".

עלאק, איכותי.

בואו נאמר דברים ברורות, חוץ ממשחקים, והדברים שאפרט להלן אין שום משמעות לכרטיס מסך כהוא זה (כל עוד הוא מהדור האחרון כמובן). נקודה.

הכרטיסים הללו, מאוד מורכבים, יקרים מאוד, צורכים המון חשמל, המון, בד"כ יותר מכל שאר המערכת ביחד, נכון הם יכולים להציג תמונה ב FAR CRY (משחק למי שלא מכיר) שאף אחד אחר לא יכול לצייר, אבל חוץ מזה נאדה.
ד.א. חשמל = חום= תקלות+אבק. מנסיון מערכות עם כרטיסים עם קירור פסיבי (ללא מאוורר) או עם כרטיס משולב אחוזי התקלות בהם הוא עשירית מהמערכות המסובכות הנ"ל.

אמנם ,ליישמוי תלת מימד מאוד ספציפיים, כמו 3D MAX או MAYA יש ייתרון בכרטיס מסך מתאים, אבל לא האלו של המשחקים, הם לא יעזרו כלום, אפילו ששילמתם עליהם 1500 שקל כי ככה אמר המוכר/חבר/בן דוד שהם הכי טובים. יש כרטיסים מיוחדים לזה הם נקראים QUADRO - של NVIDIA ו- FIREGL של ATI ויש גם למטרוקס אבל הם חברת נישה היום.

זה נכון שכרטיס ממש ישן ופשוט לא סוחב טוב את הממשק החדש של ויסטה, אבל כבר מהמשולבים של דור ה-945 זה כבר די טוב, והלאה כל המשולבים של אינטל מדור ה G33 ומעלה עובדים מעולה.
זה קשקוש גם לגבי סרטי HD וכדו', כמעט כל הכרטיסים היום מציגים אותם חופשי.
וגם בדברים שכן יש עדיפות קטנה לכרטיסים הלא-משולבים על פני המשולבים, אין שום הבדל בין GEFORCE 8400 למשל שעולה כ-250 שקל לאיזה 9900GTX שעולה 2000 שקל.

למשל, בתוכה PREMIERE (מגירסה 2) יש אפשרות להשתמש בכרטיס מסך כדי לעזור קצת בציור של האפקט על הוידאו לצורך התצוגה המקדימה - הפרה-וויו (כנ"ל גם לאפקטים מסוימים בגירסת האקקסטנדד של CS3 PS) זה לא עוזר כלום לצורך הרינדור הסופי שאותו עדיין עושה המעבד, וכנ"ל גם ב PS, מקסימום הפרה-וויו יהיה טיפונת יותר מהיר.
לידיעתכם, היתרון הזה כ"כ שולי, שהוא בכלל מכובה בברירת מחדל. וגם כשהוא מופעל לא תרגישו שם הבדל בין משולב נורמלי כמו הG33 של אינטל וכ"ש המשולבים של NVIDIA (שאני אישית מאוד אוהב אותם וממליץ עליהם בחום) לבין כל כרטיס אחר שתשימו על המחשב.

הנה תמונה מבדיקה שאינטל עשו, בצד שמאל אתם רואים את היתרון שמוסיף כרטיס מסך רציני של NVIDIA למחשב טוב (E6550) - שזה 0% בכל הבדיקות (1 אומר שהוא זהה לערכת הבדיקה היחסית, דהיינו אין שום יתרון) ובצד משווים את היתרון בין מעבד מדור מתקדם יותר כמו ה E8400 לעומת אותה מערכת בדיוק עם ה E6550 ושם רואים שיפור בביצועים של עשרות אחוזים.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה