פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

יש טבלהעם שני עמודות, ועליה יש שאילתא עם שני עמודות.
הקטריונים שלך השאילתא הם שני פקדים בטופס שממולאים על ידי המשתמש.
המדה ושניהם מלאים - מה טוב. הוא מסנן הכל לפי שניהם.
במדה ואחד מהם ריק, אני רוצה שהוא לא יתחס לשני, ולכן כתבתי בכל אחד מהם את הנוסח הבא [בשינוי שם הפקד , כמובן]:
קוד:
Like IIf(IsNull([Forms]![TOFES]![DAF1]),"*",[Forms]![TOFES]![DAF1])
ופרוש הענין הוא - אם, הפקד הזה הוא ריק, אז תראה "*" שפרושו הכל, ואם לא אז הערך האמתי של הפקד, וכל זאת בתוספת לייק בהתחלה כדי לתפוס את "*".

אמנם, כל זה טוב ויפה ששני העמודות בטבלה וכן בשאילתא לאחר שהחזירה תוצאות מלאים שניהם בתווים כל שהם. אבל כאשר אחד מהם ריק הוא לא מראה אותו כלל, כלומר שהוא לא מקבל את הערך "*", שפרושו תראה תו כלש הוא, אבל ערך NULL הוא אינו תו בכלל, ולכן הוא לא מראה אותו, ואם כן אם יהא עמודה אחת מלאה במשהו והעמודה השניה ריקה, הרשומה עצמה לא תוצג.

ניסיתי לעשות , OR IS NULL ,OR NULL, OR ISNULL ללא הצלחה.
הדרך היחידה שהצליחה היה לתת בטבלה עצמה ערך ברירת מחדל של 0 ואז באמת כל מקום שלא היה משהו מהמשתמש היה שם 0 וזה ענה לקירטיון של "*".
אבל אין פתרון זה נח לי כלל, כיון שאני רוצה שבשלב מסוים הרשומות האלה יהו פתוחות לעריכה על ידי המשתמש, ואם אני אתן לו אפשרות לעריכה, הוא יוכל גם להרוס את הרשומה הזו שיש בה 0 , ואני צריך רשומה אחת שיהא בה 0 אם אני רוצה שהוא יבחר מקומבו בוקס את הערכים שהוא רוצה.

בשורה אחת -

איך עושים שאם פקד אחד שהוא קריטריון בשאילתא והוא ריק יראה את הכל כולל ערכי נול?
  • 789
  • בימים אלה מתקיימת רכישה קבוצתית למדפסות לחברי פרוג.
    מעונינים? הרשמו עוד היום!
    - ההצעות שהתקבלו מוגבלות בזמן ובכמות!
    וכן היום תועבר הרשימה כדי שעוד השבוע בעז"ה יגיעו המדפסות!!
    0 תגובות
    צפה בקובץ המצורף 263156

איך קוראים לגופן הזה?
    זכור לי שקוראים לו koren, אבל זה לא מופיע לי במייקרוסופט 2016
    מישהו יכול לשלוח לי את הגופן הזה?
    דחוף תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה