פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

שלום לכולם!
אחרי שנים עם קליטת ראוטר,
אני רוצה לעבור לנטסטיק.

כשהנטסטיק תקוע במחשב אחר לידי (pc), אני לא מצליחה להתחבר איתו ב׳נקודה חמה׳.
אבל זה כבר סיפור אחר לזמן אחר.
כשהנטסטיק מחובר למק שלי, הוא לא מצליח להתחבר בכלל. זה מה שמופיע:
צילום מסך 2021-01-13 ב-12.45.29.png

מוזר. זה חדש.
אקנה אחר. בסדר.
רק.... איזה? מה אני צריכה לומר/להסביר/לבקש כדי שיתנו לי סים שמתאים לי?

תודה רבה מראש לכל המשיבים!

המשך יומקסים!

*הא, למקרה שתהיתם לגבי החסימה:
אתרוג אמרו לי שאין הם אפשרות של חיבור למק.
מרימון נמסר שאין להם סטיקים בכלל, אבל הם יוכלו להתקין לי אפליקציה. איך זה?
  • תודה
Reactions: שפיץ1 //
3 תגובות
אני מתלבט לגבי טאבלט שאני רוצה לקנות. הרבה אנשים ממליצים לי על האייפד, אבל אני יודע שהוא יותר יקר, אז אני לא בטוח לגבי העניין הזה. מה שכן, מצאתי פה https://www.ivory.co.il/ipad.html אייפד שעולה רק 1445 ש"ח שזה מחיר טוב מבחינתי, אבל רציתי לשאול למה הוא בעצם כזה זול?
הדגם שאני מדבר עליו זה Apple iPad 10.2" 8th Gen (2020) 32GB שאם אני משווה אותו לדגמים היקרים (הרבה) יותר אני רואה הבדלים בולטים בכל הפרמטרים (רזולוציה, מעבד, מצלמה...), אבל לשימוש בסיסי של אפליקציות רגילות זה אמור להספיק או לא? איך אמורה להיות הבטרייה שלו (זה הכי חשוב לי)? היא מחזיקה הרבה זמן? והעובדה שהוא של אפל כבר עושה אותו יותר טוב או שעדיף לקחת טאבלט של חברה אחרת?
מישהו יכול להמליץ לי על דגם של חברה אחרת שעולה עד 2000 ש"ח? תודה
שלום למומחים המדופלמים.

השימוש שלי במחשב הוא סטנדרטי, שזה אומר המון כתיבה בוורד - כולל מסמכים ארוכים של מאות עמודים, שימוש בתוכנת שו"ת בר אילן (עדיף להתקין אותו על המחשב, או להשאיר אותו בדיסק און קי?), שימוש באדובי (pdf), גלישה באינטרנט, ועוד אי אלו תוכנות סטנדרטיות ושימושיות דוגמת אייטונס וכדומה.

למיטב הבנתי, כל זה לא מצריך ולא מצדיק קניית מק במחיר כפול ממחשב רגיל.

אמנם מכיון שאני מאוד אוהב את מערכות ההפעלה החלקות והמהירות של אפל (מכיר את מערכות ההפעלה iOS ו- iPadOS), וכן את התצוגה הגרפית וכדומה, אני רוצה מק - כמובן בתנאי שזה מתאים לי, כפי שיתבאר להלן.

שאלותיי הן:
  1. האם מק פועל בצורה טובה וחלקה עם תוכנות אופיס? עם אפליקציות גוגל? עם אדובי? עם עוד תוכנות שימושיות שיתכן שלא זכרתי להזכיר כאן?
  2. האם הסינון של נטפרי עובד במק כפי שהוא עובד בווינדוס? (אם זה משנה - יש לי נטפרי Anywhere).

מלבד זאת, תוכלו לתת לי עוד מידע שימושי?

נ.ב. יתכן וכבר שאלו על כך בפורום, אבל משום מה לא מצאתי, או שלא חיפשתי טוב מספיק. אם יש תשובות ממוקדות ומעודכנות לנושאים אלו במקום אחר בפורום, אשמח אם תפנו אותי, למען לא יוכפלו הדברים.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה