פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

לכבוד ציבור העורכים התורניים והמעמדים בתג!
ידועים היטב לכולנו ההתמודדויות במלאכת הייצוא מוורד לתג ולהיפך.
בסייעתא דשמיא עלה בידי לקבץ תוכנה מבוססת על פקודות מקרו (מהפורום, רובם מאת
@צורת הדף (קרש לשעבר), ומאתר "צורת הדף", וכן @israel, @לייזר ועוד), המסייעים בהרבה למי שעובד בקבצי וורד-תג.
בין הפונקציות: שימוש בבלוני הערות, המרת הערות לסוגריים ולהיפך, מציאת טקסט צבוע בהילה בעזרת החלפתו לטקסט צבעוני, ועוד.
להלן תמונת המסך של התוכנה.

התוכנה עדיין בבניה ועומדת כעת על גירסת 1.0 שהיא גירסת נסיון.
אשמח לקבל כל הערה, ובעיקר מקרואים נוספים בנושא, וכל שיפור טכני שיכול לבסס את התוכנה ולהעמידה בקרן אורה בצורה מסודרת.
התוכנה היא חופשית, וניתנת כקוד פתוח וכל אחד יכול להוסיף מקרואים שימושיים ולהכניס את הקבצים המעודכנים כאן (ולשלוח אלי הודעה בפרטי).
מכיון ועדיין לא עלה בידי לסדר קובץ התקנה בצורה מסודרת, (עקב חוסר איחוד קבצים בין התאמת הסרגל עם התבנית), יהיה ניתן לבינתים לקבל את רכיבי התוכנה רק דרך הדוא"ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
בס''ד

תוסף חדש:
יצירת תוכן עניינים מתקדם
כלי זה בונה תוכן עניינים בצורה אוטומטית ללא המגבלות שיש בתוכן עניינים של וורד
בוורד אי אפשר לעשות בצורה פשוטה תוכן עניינים דוגמת התוכן העניינים הבא, שהוא מאוד מקובל ונפוץ בספרי קודש:
צפה בקובץ המצורף 197356
תוכן עניינים זה שונה מאוד מהתוכן עניינים של וורד בכמה מאפיינים מהותיים:
1. בוורד כל פריט בתוכן העניינים מקבל פסקה בפני עצמה, לעומת זאת בדוגמא הנ''ל חלק מהפריטים מקובצים בפסקה אחת.
2. בוורד כל הפריטים מקבלים אחריהם מספור/טאב או שכולם לא מקבלים, בדוגמא הנ''ל חלק קיבלו טאב/מספור וחלק לא.
3. בדוגמא הנ''ל רואים שהפריטים ברמה ג' מקובצים בפסקה אחת, כאשר בינהם הוגדר מפריד כזה: / , ואחרי האחרון אין מפריד, כלומר יש כאן שליטה מלאה איזה מפריד יופיע לפני ואחרי, וגם הוגדר תנאי שאם המפריד בא בין פריטים בסגנון זהה המפריד יהיה '/', ואם המפריד בסוף - יכלול מעבר פסקה בלבד.

בתוסף החדש יש את כל האפשרויות הנ''ל ועוד:
1. תוכן העניינים נבנה ע''י רשימה של סגנונות ברמת פסקה או תו, דבר זה מאפשר שבתוכן העניינים יופיע פריט שהוא חלק מפסקה (בלי להשתמש בשדות TC)
2. יש אפשרות להגדיר מה יפריד בין פריטי תוכן העניינים: מעבר פסקה, טאב, מספור, טקסט, סמל [כמו הסמלים השונים שיש בגופן גוטמן לוגו למשל]. אפשר להוסיף כמה מפרידים יחד, ואפשר להגדיר איזה סגנון יחול על כל אחד מהם.
3. אפשר להגידר איזה סגנון יחול על כל פריט בתוכן העניינים וזה לא ישפיע על המספור או כל מפריד אחר המצורף לאחריו או לפניו.
4. כל ההגדרות נשמרות ואפשר להשתמש בכל הזדמנות ללא צורך להגדיר מחדש.
5. בוורד איך דרך לעצב את מסלול הטאב ואת המספור בצורה נפרדת מהעיצוב של שאר הפסקה, בתוסף זה כל חלק מעוצב בפני עצמו: הטקסט בנפרד והטאב בנפרד והמספור בנפרד.
6. התוכן העניינים שבדוגמא הוא רק אחת מהצורות הרבות שאפשר לעצב את תוכן העניינים עם התוסף, ההגדרות בתוסף מאוד גמישות כך שאפשר ליצור מגוון רחב של סוגי תוכן עניינים ככל אשר תמצאו בספרי הקודש.
7. ועוד שיכלולים רבים...

כעת במחיר הכירות: 50 שקלים
שלום וברכה
יש לי קובץ אקסל המתעדכן כל הזמן עם נתונים ממערכת הרשמה טלפונית בימות המשיח
הבעיה היא שאני משתמש עם זיהוי דיבור שלפעמים התוצאות אינן נכונות
לכל נרשם יש הקלטה בתיקיית ההקלטות (עם שם ספציפי לנרשם)
ואני רוצה להוסיף עמודה שבה יהיה קישור להשמעת הקובץ
הידע שלי באקסל שואף לאפס, ולכן אשמח מאוד אם מישהו מחברי הפורום יעזור לי (ליתר דיוק, יעשה לי...) את הנוסחה המדויקת

צריך להוסיף קישור ל API של ימות המשיח

ובסוף הקישור צריך להוסיף את שם הקובץ (ובכל שורה משתנה שם הקובץ)
שם הקובץ הוא בסגנון

OK-Folder-1-2373-Phone-052711111-Date-2023-09-11-08-36-57-Data-P050-3-P051-1.wav
השם מורכב מהפרטים הבאים:

• OK (טקסט) מקף
  • שם השלוחה , מקף (יש עמודה באקסל)
  • Phone, מקף (טקסט)
  • מספר טלפון , מקף (יש עמודה)
  • תאריך ושעה (יש עמודה , אבל צריך להפריד בין הפרמטרים במקף)
  • Data-P050 (טקסט)
  • מספר (יש עמודה)
  • P051-1.wav (טקסט)
נ.ב.לכתחילה כדאי שבמקום שהקובץ ירד למחשב יפתח חלונית עם שמיעת הקובץ אבל אני לא יודע אם יש אפשרות כזאת
מצו"ב קובץ אקסל לדוגמה
(נ.ב. יש עמודות שאינן רלוונטיות לבקשה הזאת)
  • 715
  • אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה