פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

• 75
  • שלום לכל הממוחים

רציתי לשאול מי יוכל לתת הכוונה\רעיון וכו' למצב הבא

יש לי שני שרתי Hyper-v שניהם יושבים במיקוממים פיזית שונים( מחוברים כרגע בציוד אלחוטי, עוד מעט הם יחובורו בסיב אופטי)

ועל כל שרת יושבות מכונות וירטואליות שונות DC ,FILE-SERVER,TS ועוד

נכון להרגע אין לי שום מערכת שרידות וגיבוי נורמלית, כרגע הגיבוי נעשה ע"י windows Bakup ולגבי שרידות אין שום מערכת.

מה הם האמצעים שיש ברשותי:

1. רישונות של מיקרוסופט ( לכל מערכת\ תוכנה שקיימת) ללא הגבלה
    2. מעט כסף
    3. הרבה סבלנות

אלו שרתים קיימים בכל שרת HV:

בשרת הראשון יש :
    DC, file server ,ts ,PKI,TMG

בשרת השני:

DC child domains , file server, TMG, DC,file server

ה DC הנוסף הוא עבור ניהול של רשת נפרדת עבור התלמידים שאינה קשורה לצוות, וכן מאותה סיבה שרת קבצים נוסף, והTMG הנוסף עבור אותה רשת נפרדת בכדי לאפשר גישה לצוות לשרת מסוים (שרת\מחשב פיזי נוסף)שנמצא ברשת של התלמידים.( השרת קבצים הראשון הוא עבור הצוות וכן ה DC child domains)

מה הרעיון שעלה לי:

למזג את שני השרתים ולבצע cluster מלא ל שני ה HV ( אם זה אפשרי לבצע את זה באופן מלא אני לא יודע, אשמח להכוונה), כמובן לאחד את הchild domains עם ה DV הראשי עם ADMT לאחד את שני ה file server , זה עבור שרידות.
    ועבור גיבוי להתקין שרת NAS כמו לדוגמא freeNAS , ולהתשמש ב DPM של מיקרוסופט עבור גיבוי ( אני יוכל להשתמש ב iscsi שיוגדר ב freeNAS)

ושאלה אחרונה מה ההבדלים העיקריים בין NAS ל SAN?

אשמח לכל פיסת מידע\הכוונה

תודה

מיכאל
    0 תגובות
  • 60
  • שלום לכל הממוחים

רציתי לשאול מי יוכל לתת הכוונה\רעיון וכו' למצב הבא

יש לי שני שרתי Hyper-v שניהם יושבים במיקוממים פיזית שונים( מחוברים כרגע בציוד אלחוטי, עוד מעט הם יחובורו בסיב אופטי)

ועל כל שרת יושבות מכונות וירטואליות שונות DC ,FILE-SERVER,TS ועוד

נכון להרגע אין לי שום מערכת שרידות וגיבוי נורמלית, כרגע הגיבוי נעשה ע"י windows Bakup ולגבי שרידות אין שום מערכת.

מה הם האמצעים שיש ברשותי:

1. רישונות של מיקרוסופט ( לכל מערכת\ תוכנה שקיימת) ללא הגבלה
    2. מעט כסף :(
    3. הרבה סבלנות :)

אלו שרתים קיימים בכל שרת HV:

בשרת הראשון יש :
    DC, file server ,ts ,PKI,TMG

בשרת השני:

DC child domains , file server, TMG, DC,file server

ה DC הנוסף הוא עבור ניהול של רשת נפרדת עבור התלמידים שאינה קשורה לצוות, וכן מאותה סיבה שרת קבצים נוסף, והTMG הנוסף עבור אותה רשת נפרדת בכדי לאפשר גישה לצוות לשרת מסוים (שרת\מחשב פיזי נוסף)שנמצא ברשת של התלמידים.( השרת קבצים הראשון הוא עבור הצוות וכן ה DC child domains)

מה הרעיון שעלה לי:

למזג את שני השרתים ולבצע cluster מלא ל שני ה HV ( אם זה אפשרי לבצע את זה באופן מלא אני לא יודע, אשמח להכוונה), כמובן לאחד את הchild domains עם ה DV הראשי עם ADMT לאחד את שני ה file server , זה עבור שרידות.
    ועבור גיבוי להתקין שרת NAS כמו לדוגמא freeNAS , ולהתשמש ב DPM של מיקרוסופט עבור גיבוי ( אני יוכל להתשמש ב iscsi שיוגדר ב freeNAS)

ושאלה אחרונה מה ההבדלים העקריים בין NAS ל SAN?

אשמח לכל פיסת מידע\הכוונה

תודה
    0 תגובות
    קיבלתי לתיבת הג'ימייל שלי את המכתב הבא:

We have recieved your request to close the email address: ******אסור לפרסם מייל .
    Kindly note that your request is being processed and your account information will be removed from our servers within 48hrs after this message is read
    If you did not make this request or recieved it in error and you wish to keep using your account and gmail services, kindly indicate this by using the link below

I choose to keep my account and cancel termination request

If you have chosen to keep your account, follow the step in the link above and the termination request will be cancelled.

However, if you still want to terminate your account, no further action is required from you.

Mail Administrative Dept .
    Gmail.com

This message was sent to ******אסור לפרסם מייל . Notification about your google service or product. This mail is not equipped to handle replies Contact Gmail online team here​

הבהרה- במכתב צוינה כתובת הג'ימייל שלי (שצנזרתי על ידי כוכביות).

האם זו הודעה רצינית?
    או אולי זה עוקץ?

יש לציין שלא פניתי לג'ימייל בבקשה לסגור את חשבון האימייל שלי.

לא ניסיתי להיכנס לקישור שהם נתנו "כדי לבטל את הבקשה לסגירת חשבון האימייל שלי", מחשש שייגרם נזק כלשהו.

מצד שני, אם זה אמיתי- יימחק חשבון הג'ימייל שלי בתוך 48 שעות...

מה אתם אומרים?
    המזנתי מכשיר באתר AliExpress.com
    המוצר עולה $146 +$26 על משלוח

כעת שואלים אותי מהנהלת האתר, שאלה כזו:
    tell me how to declear for your custom house ?

בתרגום מהאנגלית העילגת, הם שואלים איך לדווח על המשלוח עבור המכס.

לפי מה שידוע לי, עד $75 לא צריכים לשלם כלום, ויותר מזה, צריך לשלם מע"מ. זה נכון?

בכל מקרה, איך כדאי לי לענות? אם אני מבקש לרשום $70, האם זה עשוי ליצור סיבוכים?
    אפשר לענות בפרטי. ונא לא לצטט את ההודעה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה