פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

• 411

• חברי פרוג היקרים, כולנו מכירים את ידידינו הותיק
    'שלמה' שכה עוזר תמיד במאור פנים ובחפץ לב עם כולם.

בשבועות האחרונים ידידנו ומשפחתו שרויים בצרה השם ירחם. כאשר ילד חמד אחיין של שלמה נכווה קשות בכל גופו, ומאז הפכו חייהם לחיי סבל ומכאוב.

המשפחה הרבנים הידידים וכל עם ישראל נלחצים כעת לעזרתם, אם בתפלה ואם בנדיבות לב כדי לקיים ולהחזיק את העלויות המטורפות של הטיפול.

לפרטים נוספים ולתרומות הקישו על הלינק

ו..... מי שיכול להתפלל לרפואת הילד חיים אליעזר לפמן בן דבורה לאה:

שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהֹוָה: אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְּקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי: אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד: כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָרֵא: קִוִּיתִי יְהֹוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי: נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר: יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהֹוָה כִּי עִם יְהֹוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת: וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנוֹתָיו
    0 תגובות
  • 728
  • החוקר הישראלי גיל דבח גילה באג המשפיע על כל מוצרי חלונות

"הגילוי הנוכחי הוא לא יותר מעסקים כרגיל" | צלם: sxc

מיקרוסופט הודיעה כי היא חוקרת את הגילוי וחברת האבטחה secunia ציינה כי לא מדובר בתקלת אבטחה משמעותית

חוקר הישראלי גיל דבח, המכונה Arkon, גילה בסוף השבוע חור אבטחת מידע בליבת מערכת ההפעלה חלונות של מיקרוסופט שמאפשר להאקרים להשתיל קוד זדוני במערכות. אתר רג'יסטר הבריטי מציין כי כל הגרסאות של מערכת ההפעלה חלונות מושפעות מהבאג, ובעיקר מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, חלונות 7, שנחשבת בעיני החברה למוצר הדגל ולתוכנה בעלת רמת אבטחה גבוהה. מדובר בחור אבטחה מסוג גלישת חוצץ (buffer overflow), אותו מגדיר אתר ויקיפדיה כשגיאת תכנות המתבטאת בכך שתוכנת מחשב כותבת לאזור בזיכרון המחשב (Overflow) יותר מידע משביכולתו להכיל. כתוצאה מכך "גולש" חלק מהמידע אל מחוץ לגבולות החוצץ ומשנה נתונים שלא היו אמורים להשתנות. חברת Vupen ציינה כי הבאג נמצא בקבצי קוד התוכנה Win32k.sys שבליבת מערכת הפעלה. לפי Vupen, הבאג עשוי לאפשר להאקרים לגרום למתקפת denial of service או לזכות בזכויות מועדפות. Vupen מציינת עוד כי הבאג חושף גם מערכות הפעלה חלונות 7 המטולאות בצורה מלאה, ומשפיע גם על סדרת המוצרים הבאים:
    Microsoft Windows Server 2008 Service Pack 2
    Microsoft Windows Server 2008 R2
    Microsoft Windows Server 2008
    Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 2
    Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
    Microsoft Windows Vista Service Pack 2
    Microsoft Windows Vista Service Pack 1
    Microsoft Windows XP Service Pack 3
    Microsoft Windows XP Service Pack 2
    לדברי Vupen אין עדיין טלאי כנגד הבאג. גם חברת אבטחת המידע הדנית secunia סיפקה אזהרה דומה וציינה שהשגיאה ב-win32k.sys מתרחשת בתוך פונקציית CreateDIBPalette, בזמן העתקת ערכי צבעים למחיצה בגודל מסוים בעת יצירת פלטת צבעים DIB- אוסף הגוונים שהמחשב מציג בפורמט BITMAP. החדירה יכולה להתבצע באמצעות כלי API GetClipboardData , זהו API שיכול ליצור גלישת חוצץ במהלך ציון מספר רב של צבעים (יותר מ-256) דרך שדה biClrUsed שנמצא במבנה BITMAPINFOHEADER.
    האתר Computer World דיווח כי מיקרוסופט הודיעה ביום שישי האחרון שהיא חוקרת את הבאג שלראשונה הוצג באתר RageStorm.net, המנוהל על ידי דבח ושני חוקרים נוספים. "מיקרוסופט חוקרת דיווחים על פגיעה אפשרית בליבת מערכת ההפעלה חלונות", אמר ג'רי בריינט, "כשנשלים את החקירה מיקרוסופט תנקוט בצעדים הנדרשים כדי להגין על הלקוחות". חברת secunia הגדירה את הבאג כ"פחות קריטי" (less critical) האיום השני הכי נמוך בדירוג. יש לציין כי מיקרוסופט טילאה עד כה 13 חורי אבטחת מידע במערכת ההפעלה שלה השנה.
    טאוויס אורמני, חוקר המנוסה בחורי אבטחת מידע, אמר ל-Computer World כי הגילוי הנוכחי הוא לא יותר מעסקים כרגיל. "אני לא חושב שלא היו יותר מימים אחדים השנה שמיקרוסופט לא היתה חשופה לחורים ברמת הקרנל".

אותי מעניין תוך כמה זמן יהיה זמין טלאי לסיפור הזה
    0 תגובות
    אחרי שעבדתי על משהו המון זמן ונראה היה שעוד דקותיים אני מסיים הכל
    ווינדוס החליט שלא בא לו על מחשב פועל למה כי הוא היה לו דחוף עם העידכונים שישבו לו בגרון
    ולמרות שהגדרתי לו שאני רוצה רק עוד הרבה זמן שיפעיל את המחשב מחדש
    וואפ המחשב בתהליך כיבוי כל מה שעשיתי הלך לפח ואין ב-TMP כלום...
    מישהו יכול להסביר לי למה המערכת הזאת ממש דוחה???
    למה אחרי רסטרט לוקח לה כל כך הרבה זמן לתקן את עצמה? (שאלה רטורית)
    ממשק משתמש (אגב המילה מנשק זה לא רק ללינוקס יצא לי לראות את הספר של מנטור מופיעה שם גם המילה מנשק כנראה שזה עניין של עברית תקנית) שממש לא נח יצא לי להגדיר רשת יצאו לי קרניים איפה צריך ללחוץ על הבא או על בחירת אופציה ממשק מאוד לא אחיד ואני לא מדבר בכלל "שהחביאו" את אופציות ההגדרה יקח לי זמן עד שאני יכיר את ווינדוס 7 ולמה כדי להפעיל את הכניסה של האוזניות אני צריך לשבור את הראש (הוא עסוק מידי בכדי לראות אם זה בעיית דרייבר)

אני מאוד אודה לפרוייקט WINE אם הם יצליחו להריץ גם את אילוסטרייטור על לינוקס ממש נשבר לי

יצא הקיטור מנהלים לעבודה... ;)
    א. הגוגל דסקטופ אינו מוכן לקרוא הרדיסק אחד [כונן שבו כל הנתונים ] למרות ששיניתי לו בהגדרות, הוא מסרב לקבלם.

ב. נמחקו לי באופן פתאומי האנשי קשר מהאאוטלוק ולעומתם המיילים קיימים. [ניסיתי להכנס באופן ידני לכונן שבו זה מאוחסן ו..נעלמה התקייה.

את הדברים האלו עשיתי לפני כן : עידכון של השרת והמייל ע"י נציג הספק ב. התקנת שות בר אילן.

ג. פרוג עולה עם אזהרה "חיבור לא בטוח" וזה הפרטים שקיבלתי על כך מפייר פוקס

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C9E95%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:right; mso-pagination:widow-orphan; direction:rtl; unicode-bidi:embed; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0; mso-gutter-direction:rtl;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"טבלה רגילה"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> "אירעה שגיאה בהתחברות אל prog.co.il מאחר ונעשה שימוש באישור אבטחה חסר תוקף.<o></o>
    האישור איננו מהיימן מאחר והגורם המנפיק אינו ידוע.<o></o>
    (קוד שגיאה: sec_error_unknown_issuer) אירעה שגיאה בהתחברות אל prog.co.il מאחר ונעשה שימוש באישור אבטחה חסר תוקף
    האישור איננו מהיימן מאחר והגורם המנפיק אינו ידוע.<o></o><o></o>
    (קוד שגיאה: sec_error_unknown_issuer).
    נתקלתי בזה בטיוליי ברחבי הנט חשבתי שזה יסביר בצורה טובה מאוד למי שאין לו מושג במחשבים מה עושה איחוי דיסק ולמה צריך אותו
    טוב תלוי איפה אתם בדיוק...

העתק הדבק
    זו שאלה שעולה הרבה בפורומים, למה אין איחוי דיסק בלינוקס, או איפה ניתן למצוא אותו אחרי התקנת לינוקס.​
    במקום להסביר הרבה פרטים טכניים, עדיף להסביר באופן כללי למה מערכות קבצים מסוימות צריכות לעבור איחוי מידי פעם ומנגד, מערכות קבצים אחרות לא צריכות איחוי.​
    תמונת ASCII אחת שווה אלף מילים:​

זה ייצוג של כונן קשיח (קטנטן) שעדיין ריק, ולכן הכל אפסים. האותיות של העמודות והשורות מסמנות את איתור מיקום הבתים על הדיסק: בצד שמאל למעלה זה בית במיקום AA, בצד ימין למעלה ZA, בצד שמאל למטה AZ ובצד ימין למטה ZZ. אני בטוח שאתם כבר מבינים את הרעיון…​
    נתחיל עם מערכת קבצים פשוטה, כזו שרובם מכירים ושצריכה לעבור איחוי דיסק מידי פעם, למשל FAT: זו מערכת שעדיין נמצאת בשימוש בדיסקים ניידים USB, והיא נתמכת ע"י רוב מערכות ההפעלה הקיימות. למרבה הצער, זו מערכת קבצים שבה יש קבצים מפוצלים לעיתים קרובות. נוסיף קובץ למערכת הקבצים שלנו ועכשיו הדיסק הקשיח שלנו ייראה כך:

(השורות הריקות G-Z הושמטו לשם הבהירות)
    נסביר מה אתם רואים: ארבעת השורות הראשונות של הדיסק מכילות את "תוכן העניינים", או TOC. תוכן העניינים הזה מסמן את המיקום של כל קובץ על הדיסק. בדוגמא לעיל, תוכן העניינים מכיל קובץ אחד, בשם "hello.txt", ואומר כי את תוכנו של קובץ זה נמצא בין AE ו LE. נבחן מיקומים אלה, ונראה כי תוכן הקובץ הוא הטקסט "שלום, עולם".​
    עד כאן הכל בסדר. עכשיו נוסיף עוד קובץ למערכת הקבצים:

אפשר לראות שהקובץ השני בא מיד אחרי הקובץ הראשון. הרעיון הוא שאם נשמור את כל הקבצים יחד, תהיה אליהם גישה קלה ומהירה יותר: המחט של הדיסק הקשיח תצטרך לזוז פחות וכך קריאה וכתיבה של קבצים תהיה מהירה יותר.​
    הבעיה נוצרת כאשר אנו מחליטים לערוך את הקובץ הראשון. נניח שאנחנו רוצים להוסיף כמה סימני קריאה כדי שקריאת ה"שלום" שלנו תהיה נלהבת.​
    כעת יש בעיה: אין מקום לסימני הקריאה מיד לאחר קריאת "שלום עולם", כי הקובץ "bye.txt” נמצא שם. לכן יש לנו 2 אפשרויות, והם לא הכי טובות:​
    1.למחוק את הקובץ הראשון, ולמצוא מקום אחר על הדיסק שיוכל להכיל את הקובץ בשלמותו. אבל כאן מעורב הרבה עבודה של קריאה וכתיבה לדיסק.​
    2.נפצל את הקובץ כך שיבוא מיד אחרי הקובץ bye.txt, כך נשמור אותו מהר אבל הגישות הבאות (שמירה או פתיחה) לקובץ יהיו איטיות יותר.​
    הנה דוגמא של האפשרות הראשונה:

הנה דוגמא של האפשרות השניה:

האפשרות השניה היא הסיבה למה מערכות קבצים מסוימות צריכות לעשות איחוי דיסק על בסיס קבוע. כל הקבצים ממוקמים אחד ליד השני, אז כל פעם שמגדילים הקובץ, מפצלים אותו. ואם קובץ מוקטן, זה משאיר רווח בין הקבצים. אחרי זמן מסוים נהיים המון קבצים מפוצלים על הכונן הקשיח והביצועים מתחילים לרדת.​
    הסוג הראשון של מערכת קבצים אידאלית אם יש במחשב משתמש יחיד, והגישה לקבצים היא פחות או יותר לפי הסדר שהם נוצרו, אחד אחרי השני, עם מעט מאוד פעולות עריכה. הבה נראה מה קורה כאשר אנו משתמשים בפילוסופיה שונה. לינוקס מאז ומתמיד נטתה למשתמשים מרובים במערכת: זה הרי ברור שיותר ממשתמש אחד ינסה לגשת לקובץ אחד בזמן מסוים, ולכן נחוצה גישה אחרת לאחסון הקבצים. כאשר אנו יוצרים את הקובץ "hello.txt" במערכת קבצים הממוקדת לפי תפיסת העולם הלינוקסאית, זה ייראה כך:

ומתי שקובץ חדש יתווסף למערכת הקבצים:

הרעיון שעומד מאחורי תפיסת העולם למערכת קבצים זו, נעוץ בכך שראש הקריאה/כתיבה של הדיסק יכול לשבת בערך באמצע, ואז כל הקבצים יהיה בסה"כ די קרובים אליו, וכך המהירות הממוצעת תהיה גבוהה. ככה הרי עובדים ממוצעים.​
    בנוסף, כאשר אנו רוצים להוסיף סימני קריאה לקובץ "hello.txt”, הראשון שיצרנו, אין לנו שום בעיה לעשות זאת:

מערכת הקבצים מהסוג הראשון מנסה לשים את כל הקבצים הכי קרוב להתחלה של הכונן הקשיח, לכן כל הזמן הקבצים מתפצלים כשהם גדלים ואין שטח דיסק פנוי זמין.​
    מערכת קבצים מהסוג השני (ממוקדת לינוקס) מפזרת את הקבצים על פני כל שטח הדיסק כך שכמעט תמיד יהיה מקום לקובץ גם אם מגדילים אותו ומשנים אותו. מערכת הקבצים הזו יכולה גם לארגן מחדש את הקבצים "בזמן ריצה", הואיל ויש מספיק מקום ריק כדי לערבב מסביב. איחוי קבצים למערכת מהסוג הראשון הוא תהליך מאוד אינטנסיבי ולא ממש מעשי להפעיל אותו תוך כדי שימוש רגיל.​
    בסוג האחרון של מערכת הקבצים, פיצול קבצים נגרם רק כאשר הדיסק כ"כ מלא, שאין מספיק מקום לשים קובץ גדול במערכת מבלי לפצל אותו. לא סביר שזה יקרה אם הדיסק מלא עד 80% מהקיבולת שלו.​
    כמו כן שווה לדעת כי גם כאשר מערכת הקבצים מודיעה שהכונן מאוחה לחלוטין, בגלל אופיו הגיאומטרי של הדיסק הקשיח עדיין יכול להיות שישנם קבצים מפוצלים – כי בתוך דיסק קשיח טיפוסי ישנן מספר פלטות מנגטיות, ולא אחת.​
    נניח כי בדוגמא שלנו, בכונן הקשיח יש שתי פלטות מגנטיות: אחת מכילה את הבתים מ-AA עד ZM, והשניה מכילה את הבתים מAN עד ZZ. הדיסק שלנו ייראה כך:

הקובץ הבא ייחשב לבלתי מקוטע, כי הוא הולך משורה M לשורה N, אך זה מתעלם מהעובדה שהמחט המגנטית על הדיסק תצטרך לזוז מהקצה אל הקצה של הצלחת המגנטית כדי לקרוא את הקובץ:

אני מקווה שהכתבה סייעה לך להבין למה ישנן מערכות קבצים שסובלות מבעיית קבצים מפוצלים, ומנגד ישנן מערכות קבצים שלא סובלות מהבעיה ולא צריכות איחוי לדיסק. זאת הסיבה למה אין תוכנת איחוי דיסק בלינוקס.​
    הפוסט הזה הוא תרגום חופשי ולא מדויק לשפת הקודש, הכתבה המקורית נמצאת בפוסט הזה.
    רציתי לשתף אתכם במשהו שעברתי לאחרונה, שאולי יעזור גם לאחרים.

יש לי טלפון של 012, וגם מהירות גלישה של 10MB. עם 012 מדובר בשלושה מכשירים שמחוברים למחשב - ראוטר של בזק, מתאם שיחות של אינטרנט זהב ומודם של ADSL.
    זה מטורף, אבל רק אחרי שהסכמתי לעבור למהירות גלישה זו, גיליתי את הצרה של שלושת המכשירים.

בכל אופן, 012 התקינו לי את המודמים והראוטרים וכל הבלגאן. מאז, אני נתקלת כל הזמן שהאטה בגלישה וקשיים להתחבר לאינטרנט ולאתרים.

אתמול התחילה בעיה חדשה - התחילה הודעת שגיאה שיש התנגשות עם IP אחר ולכן הגלישה לאינטרנט הופסקה. התקשרתי ל 012 והם עשו איתי בדיקה, ואז התברר שמי שהתקין לי את המערכת, לא תיאם חסימה על הראוטר כדי שלא יוכלו לקחת את החיבור באופן אלחוטי מבחוץ. כלומר - כל מי שיש לו מחשב נייד עם חיבור אלחוטי יכל להתחבר דרך החשבון שלי, מה שהאט את מהירות הגלישה שלי, וכשיותר מ- 4 אנשים התחברו, זה ניתק אותי.

כמובן שמיד הם שינו לי את ההגדרות להפעלת החסימה, כך שאי אפשר לגנוב ממני חיבור יותר. ומאז באמת לא חזרה ההודעה ההיא ומהירות הגלישה די יציבה.

ראו הוזהרתם.
    תבררו טוב טוב שלא גולשים על החיבור שלכם.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה