פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

שלום
אני צריך עזרה בניסוח משפט WHERE בSQL (לאקסס כמובן).
אני צריך לשרשר כמה תנאים, במקרה כזה אני כמובן משפתמש בOR או AND.
הבעיה היא שאני צריך אחת משתי חלופות, שכל אחת מהם מורכבת מכמה תנאים, לא מאחד.
כלומר, לא X OR Y, אלא X עצמו מורכב מ z AND i וכו', או לחילופין Y שמורכב מכמה תנאים אחרים.
בקיצור, אני צריך לקבל שאילתא המכילה רשומות בהם מתקיימות אחת משתי שירשורי תנאים.

הסיבה היא מכיוון שיש בטבלה שני עמודות, ואני רוצה לשלוף רשומה בה שני העמודות מכילים 2 נתונים מסויימים (X וY), בין אם Y מופיע בעמודה1 וX בעמודה2, ובין אם להיפך.
אני נשמע לעצמי ממש לא מובן, אז אנסה להסביר את המטרה בעוד דרך.

יש לי שתי נתונים: נתון1, נתון2.
מתאימה לי רשומה שכוללת את התוצאה הבאה:
עמודה1=נתון1 AND עמודה2=נתון2
וגם רשומה שכוללת את התוצאה הבאה:
עמודה1=נתון2 AND עמודה2=נתון1
לא מאימה לי רשומה שאינה עונה על אחד משני הקריטריונים הנ"ל.

אם אכתוב פשוט:
WHERE עמודה1=נתון1 AND עמודה2=נתון2 OR עמודה1=נתון2 AND עמודה2=נתון1
נראה לי שפשוט יצא סלט, אין לי מושג איך התוכנה קוראת כזה רצף של אופרטורים.

תודה על עזרתכם.
  • 530
  • שלום
    השאלה שלי עוסקת בנושא שהוא אולי טחון אצל העוסקים בתחום, אבל לא אצלי כחדש.
    הייתה לי טבלת אקסל גדולה, היה מדובר במידע שהיה הרבה צורך לנתח אותו וליצור קשרים בין חלקים שלו ולהציג בכמה צורות וכו', לא התאימה לזה טבלה שטוחה.

אז בניתי מסד נתונים באקסס. קישרתי את טבלת האקסל לטבלה באקסס, העתקתי ממנה את המידע לטבלה אחרת כדי שאוכל לערוך (הותרתי את הראשונה כדי לסנכרן ביניהם בקלות במקרה של שינויים - זה מתאים לאופי העבודה). זה נותן לי מענה לא רע על הצרכים שלי, מאפשר לי יותר גמישום עם אירגון וניתוח המידע בצורה שאני רוצה.
    אבל אז אחרי שגמרתי נתקלתי בבעיה רצינית שהייתי בטוח שיש לה פתרונות קלים - והתבדתי:
    איבדתי את היכולת הפשוטה שיש באקסל להחיל עיצובים על שורות או תאים. זה נשמע טפשי אבל זה משמעותי עבורי. אחרי כל כלי העזר שבניתי עדיין אני זקוק גם לטבלה השטוחה שאני יכול לסקור בה את הנתונים מסומנים באופן ויזואלי נוח לסקירה והתמצאות. השימוש העיקרי של הנתונים בסופו של דבר הוא הוא בניתוח אנושי, השאר רק עזרים.

עיצוב מותנה לא פתר לי את הבעיה, חוץ מכל המגבלות שלו, אני רוצה להחיל עיצוב על שורות ספציפיות, אפילו בודדות לפעמים, כך שאם ארצה לצבוע כמות של שורות בצבעים שונים זה דורש כמות גדולה של תנאי עיצוב. חוץ מזה שזה מסובך לעבודה - משום מה דרך הVBA הוא לא נתן לי ליצור יותר מ3 תנאי עיצוב. דרך הממשק יכולתי אבל זה כמובן לא עוזר לי אני צריך לכל הפחות תנאים עם יכולת תיכנות. (למשל, אני יכול להוסיף שדה לטבלה שיכיל את מספר הצבע שכל רשומה אמורה להיצבע בו (נגיד שנסתפק בזה), וזה אפשרי רק באמצעות קוד שיגדיר את צבע התנאי מתוך השדה או משתנה.

מקוה שהייתי ברור. אשמח מאוד לשמוע אם יש למישהו פיתרון!
    יש לציין שאני לא צריך בינתיים את היכולות המתקדמות של אקסל מבחינת עיצוב וניתוח, אלא פשוט את היכולת לעצב תאים כמו שאפילו הוורד מאפשר - או לפחות איזה תחליף לזה.

תודה מראש!!
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה