פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

• 524
  • כמו ג'ימייל, גם פייסבוק הוא אתר שגולשים רבים משחיתים בו חלק ניכר מהזמן שהם מקדישים לגלישה. אם אתם מכורים לרשת החברתית הזאת, ישנה תוכנה שיכולה לחולל מיני מהפך בחוויית השימוש שלכם. תארו לעצמכם שבמקום לגשת כל חמש דקות לאתר ולרענן את דף הבית כדי לראות אם מחכה לכם הודעה או חבר חדש שמתדפק על הדלת הייתם מקבלים על כך התראות בחלון קופץ, לא משנה באיזה אתר אתם גולשים או איזו תוכנה מופעלת אצלכם כרגע על המסך. תארו לעצמכם שכל חוויית הצ'יטוט היתה כמו במסנג'ר, עם שפע של אפשרויות שאין באתר, וגישה נוחה לאזורים שונים בפרופילים שלכם ושל החברים שלכם, ובמיוחד האירועים והתמונות.

אם עד עכשיו הייתם מכורים, אחרי שתגלו את התוכנה
    Scrapboy אשר עושה את כל זה לא יישאר לכם זמן לשום דבר אחר. כל מה שצריך לעשות הוא להתקין אותה ולאשר לה גישה לחשבון הפייסבוק שלכם. אגב, התוכנה תוכל לעשות את אותו הדבר גם בעבור אלה שיש להם חשבון במייספייס או ברשת החברתית אורקוט של גוגל.

אגב, לידיעתכם, מתפתחת בפייס בתקופה האחרונה קבוצת פרוגאים. אתם מוזמנים.
    0 תגובות
    אז כך. באחד מנקיונות המאוורר של המעבד לפני כשבועיים חיברתי מחדש את הארד דיסק למחשב ובעת הדלקת המחשב פתאום שמתי לב שהדיסק קשיח שלי הלך, לא נדלק, הביוס לא מזהה אותו. כל מומחי המחשבים מהצ'כונה ומעבר לכביש פסקו בהחלטיות כי אחד מהחיבורים בלוח האלקטרוני נשרף ואאלץ למצוא ארד דיסק דומה כדי לנסות להחליף את הלוח בכדי להוציא את החומר. לאחר חיפושים רבים לשווא ראיתי כי אין מנוס משליחת הדיסק הקשיח לחברת שחזור על מנת לשחזר את המידע, שאין צורך להכביר במילים כמה הוא חשוב לי.
    שלחתי לאחת החברות המומלצות באיזור תל אביב ואמרו לי בטלפון כי הבדיקה תעלה 100 ש"ח ורק אח"כ יתנו לי הצעת מחיר אשר תנוע בין 500 - 2000 ש"ח ברוב המקרים, למעט מקרים חריגים שהסכום עלול להיות יותר גבוה.
    בליבי אמרתי סבבה. זו בעיה אלקטרונית בטח יעלה 500, 1000, גגגגג 1200 ש"ח. אממה שפקידה הנחמדה שהתקשרה אלי אמש הודיעה לי כי זו בעיה אלקטרונית וזה יעלה 2000!! ש"ח על שלשה ימי עבודה!! כדי להוציא את החומר!!!.
    במר יאושי אני כותב את הדברים האלו בפורום דנן, כדי למצוא מזור לנפשי השסועה...
    מה לעשות?
    לשלם 2000 ש"ח על תקלה אלקטרונית?
    או לנסות למצוא מקומות עם מחירים יותר שפויים?
    אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת.
    תודה רבה
    דינקיס
    בהמשך לשאלה שעוררה TIP X
    (
    http://prog.co.il/showthread.php?p=227468#post227468),
    ברצוני לערוך דיון בין חברי הפורום, לשמוע את חוות דעתכם החשובה, בין כמורים ובין כתלמידים לשעבר, בנושא שבוודאי חשוב לכולנו:

כאשר מלמדים תוכנה (בפרט תוכנה גרפית, אך לא רק)- ניתן לתת תרגילים מפורטים ומודרכים, בהם כל התלמידים מגיעים לתוצאה דומה, אין (כמעט) טעויות ואי-הבנות, מהלך השיעור מובנה והיעדים ברורים.

לעומת זאת ניתן לתת תרגילים "פתוחים", חיפוש חופשי של תמונות ועיצוב כיד הדמיון, בתוך מסגרת מאד כוללנית.

איזו שיטה, לדעתכם, יעילה יותר מבחינת ההוראה?
    מתי תעדיפו ללמד בשיטה זו או אחרת?
    כתלמידים - מה העדפתם, ומדוע?

כיון שהפורום עדיין אינו סגור למורים בלבד, נשמח לשמוע את חוות הדעת של כלל חברי "פרוג", בעיקר לגבי השאלה האחרונה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה