פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

"משתמש גוגל יקר, רצינו להודיע לך על בעיה מסוימת בחשבון ה-Google Docs שלך", כך נפתחת ההודעה אותה שלחה גוגל למספר לא ידוע של גולשים במהלך סוף השבוע. בהמשך ההודעה מסבירה החברה כי בשל תקלה שותפו מסמכי הגולשים ללא ידיעתם עם משתמשים אחרים הכלולים ברשימת הקשרים שלהם. "שיתוף הקבצים הלא מכוון היה מוגבל לאנשים איתם אתה, או משתמש אחר בעל זכויות שיתוף, שיתפתם קבצים בעבר", ממשיכה גוגל בהודעתה.
"התקלה אירעה רק אצל משתמשים שינו את הגדרת ההרשאות של מספר מסמכים יחד, והיא נוגעת למסמכי טקסט ומצגות בלבד ולא לגיליונות נתונים", ממשיכה הודעת החברה. "לנוחותך, אנו מצרפים את רשימת הקבצים שלך שזוהו כמסמכים ששותפו עם גולשים אחרים. אנו מתנצלים על חוסר הנוחות אותה עשויה לגרום התקלה, ומבטיחים כי אנו הטיפול בבעיה נמצא אצלנו בעדיפות ראשונה", נמסר מגוגל. עוד מסרה החברה כי הבעיה פגעה בכ-0.05% אחוזים מן המשתמשים, כך
מדווח הבלוג TechCrunch. במכתב שנשלח למשתמשים מציינת גוגל כי התקלה תוקנה, אך כחלק מתיקונה אופסו רשימות השיתוף של המשתמשים, ואלו יצטרכו לחדש את הרשאות השימוש באופן ידני.
מתשמש הולנדי העובד בחברה המשתמשת בשירותי Google Apps, מספר בבלוג SlashDot כי העלה את הסוגיה בפני החברה לפני כשלושה שבועות. "כמובן שהדבר מעלה תהיות ביחס למחשוב מענן, וביחס לסטטוס הבטא הנצחי אותו מקנה גוגל לשירותיה", כותב המשתמש וממהר לציין כי "כחברה נמשיך ונעבוד עם Google Docs".

http://it.themarker.com/tmit/article/6044
שלום.

א. האקספורר התהפך לי בחלקו לאנגלית כולל בשינוי הגדרות וזה הבעיה כדלהלן.[וחלקו נשאר בעברית] מישהו יכול לעזור בהיכן ואיך מסדרים זאת.

ב. יש לי שלוש דפדפנים אחד אקספלורר [כמעט ואינו בשימוש חוץ מההגדרות] השני פיירפוקס בשימוש קבוע והשלישי אוונט בשימוש קבוע למחוזות שצריך להשתמש באינטרנט פתוח אולם יש תמונות שא"א שיראו.. ורציתי לשאול איך אפשר לשנות שהברירת מחדל תפתח את מוזילה ולא אוונט [יש לי לחצן של בנק הפועלים ויש לי איזה בעיה מכך שהוא פותח את אוונט ולא את מוזילה] יש לציין שהאוונט שאל אותי כמה פעמים האם הוא יהיה ברירת מחדל ובין כשעניתי כן או לא הוא ממשיך להיות הבררירת מחדל]

[נ.ב.
רציתי להמליץ בחום על דפדפן זה (אוונט) למי שאין לו במקום עבודתו רימון או נתיב (אולי מצוה לפרסם..) או לאלו שיש להם רימון וצריכים אתרים שרימון מצנזר (- כלומר הצינזור של רימון הינו גס ומוחק גם קישוריות ושאר דברים שיכלו שלא להמחק),
ולכן מה שעושים הוא להעביר לאינטרנט פתוח (ברימון זה נקרא "מוגן") ולהשתמש באוונט לאחר שמסדרים בו ב"כלים" שלא יראו כל התמונות ופרסומות ושאר זבל'ות.
הענין נוסה המון פעמים ועובד פרפקט וגם המהירות יפה בהחלט.
[צריך לציין שלפני ההתקנה של אוונט יש לסדר בהגדרות שבאקספלורר שדף הפתיחה יהיה דף ריק כיוון שיש באוונט בדף הבית תמונות שלא..]

תזכורת- שאלתי גם שאלות למי שיכול לעזור...
עריכה - מקור: http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3498174,00.html

PhotoFiltre בעברית

שנת יציאה: 2008 6.3.1

אתר הבית: http://www.photofiltre.com/

אתר תרגום התוכנה: http://photofiltre.free.fr/download_en.htm

סקירה: אתם יכולים לתקן ולערוך את התמונות שלכם עם תוכנות ידידותיות יותר, שעושות הכל בלחיצת כפתור. PhotoFiltre, תוכנה חופשית במשקל נוצה, תניח בידיכם קצת יותר כוח.

אם אתם משתמשים במצלמה דיגיטלית, מדפיסים תמונות בבית או נוהגים להעלות תמונות לאתר או לבלוג שלכם, אז יש סיכוי טוב שמותקנות לכם במחשב לפחות 2-3 תוכנות גרפיות. הסיבה למצב הזה היא שרוב התוכנות הקיימות מציעות הרבה יותר מדי או הרבה פחות מדי תכונות.

להתקין פוטושופ בשביל לחתוך תמונה או לתקן בהירות, זה כמו לקנות פרה בגלל שנגמר לכם החלב. אולי תשתמשו ב-Paint? נו, עדיף כבר פרה. במשך השנים אמנם ראינו מאות תוכנות עריכת תמונה חופשיות ושיתופיות; הטובות שבהן, שרדו והתפתחו ובסופו של דבר רובן התנפחו ללא הכר, או הפכו מסחריות, או שני הדברים גם יחד.

PhotoFiltre מתוחכמת במשקל נוצה, היא תוכנה של מפתח צרפתי בשם אנטוניו דה קרוז, שנמצאת בפיתוח מאז 2001-2008.

זוהי לא ממש תוכנת עיבוד תמונה - יותר כמו תוכנה לעריכה ותיקון תמונות, עם כל הכלים הבסיסיים וקצת יותר. זה כולל תכונות עריכה פשוטות כמו סיבוב, חיתוך או שינוי גודל; כלים לטיפול בתמונות כמו תיקון צבעים, שליטה בבהירות, קונטרסט ורוויה; כלי איור סטנדרטיים; כלי לייבוא אוטומטי של תמונות מסריקה אופטית, דרך ממשק Twain; וגם כלים קצת יותר מתוחכמים, לטיפול נפרד בערוצי צבע, שימוש בסיסי במסיכות (Masks), כלי Batch, וכמובן - כמה עשרות פילטרים, דפורמציות ואפקטים.

ומה שהכי יפה - מלבד העובדה שמדובר בתוכנה חופשית - הוא שנפח התוכנה כמשקל נוצה 3.76 MB

האם היא בשבילכם?!

חלק מהכלים של התוכנה פשוטים מדי, ולא מתקרבים למה שמציעות תוכנות מקצועיות, אבל זה חלק מסוד קסמה. היא פשוטה, היא עניינית, והיא תרוץ היטב גם על מחשב חלש יחסית. אם תוכנות עיבוד/עריכת תמונה אחרות נראו לכם עמוסות מדי, אז סביר להניח שתרגישו שבתוכנה הזו שהיחס בין הכלים החיוניים לכלים ה"מיותרים" הוא מאוזן יותר, מה גם שקל יותר להשתלט עליהם.

נ.ב. אני מעלה את התוכנה ללא התקנה (Portable) למען נוחיותכם.
הפעילו את התוכנה ע"י לחיצה PhotoFiltre
  • תודה
Reactions: מישהו121 //
3 תגובות
  • 659
  • הרבה פעמים שאני כותב כתובת של אתר בשורת הכתובת באקספלורר, אני מגיע לדף של Windows Live ובו התוצאה:
    מצטערים לא מצאנו אתר המכיל את המילים
    www.google.co.il לדוגמא
    התקנתי Netex אבל זה עוזר רק אם אני רושם מילה או שם של אתר אך לא כתובת של אתר.

איך מבטלים את הווינדוס ליב הזה???
    (אני משתמש באקספלורר 6)
    0 תגובות
  • 651
  • נו, כמה צבעים ? אני באמת לא יודע. אבל סתם כך בשביל הרעיון הנה גרף השוואה בין מספר מסכים פופולריים (בארה"ב) כמה הם מסוגלים להציג. המדידה היא באחוזים מתוך הטווח של תקן אדובי-1998 (אם אתה לא יודע מה זה - http://en.wikipedia.org/wiki/AdobeRGB)
    כפי שרואים בקלות הדל (היקר) מוביל בקלילות מעל כולם , על אף גילו המתקדם.

בגרף השני , תראו לעומת זה מסכים של ניידים (אלו לא הניידים הזולים של 3000 שקונים, הזול שבהם עובר את ה 1000 דולר) כמה שהם פחות , חוץ מה XPS16 שבמיוחד יש לו מסך טוב.
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה